Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 19:54, 13 cze 2017

Kamila dziękuję Ci za link do artykułu. Nie czytałam wcześniej, a okazuje się, że wszystko zrobiłam dobrze, nawet otrzepanie karpy z ziemi

Ja tych rozplenic nie rozmnażałam na sadzonki tylko odmładzałam. Z jednej strony nie wypuściły źdźbeł, brzydkie suche były i to wycinałam.

Teraz pozostaje mi czekać kilka tygodni, żeby odbiły
Kacha123 20:22, 13 cze 2017

Kurczę, ja się boję teraz dzielić. Chyba wyskubię tylko to suche. Mam nadzieję, że Twoje będą OK.
Makao_J 20:48, 13 cze 2017

Osz jak ja nie lubię rozplenic
inag 21:20, 13 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Ilonka stipa z własnego wysiewu jest problemowa. Moja padała i się podnosiła. Raz miała za mokro, a innym razem za sucho. Z marnych siewek wyrosły tak piękne okazy, ale trwało to rok

Ilonka hi hi tak to moje słowa na temat brązowych traw Ja potrzebowałam trzech lat, żeby zaprosić ją do swojego ogrodu. Może i za jakiś czas Twoja siostra też zmieni zdanie
Czy Twoja siostra na swój wątek na O?

Ja już straciłam cierpliwość do stip. Tak koło nich chodziłam i tyle nadziei z nimi wiązałam Teraz będę podziwiała je u Was. Znalazłam prawie identyczną trawę a podobno jest bardziej do cienia i lepiej znosi podlewanie. Czaję się na nią
Na razie nie ma swojego wątku. Podgląda z boku Może kiedyś się odważy.
paulina_ns 21:25, 13 cze 2017

Mirelka z własnego doświadczenia wiem,że przesadzanie, dzielenie roślin o tej porze to nie za bardzo dobry pomysł, zwłaszcza jak będa na dniach upały, ja tak parę razy zrobiłam i padły, ale w razie czego nie pozbywaj się ich może w przyszłym roku odbija...
inag 21:26, 13 cze 2017

Ja dwa lata temu dzieliłam jedną karpę rozplenic dla sąsiadki w środku lata i wszystko rośnie do tej pory. Wg mnie nie musisz się przejmować. Przyjmą się na 100% tylko podlewaj na razie
alis 21:27, 13 cze 2017

U mnie podobnie Mirelko u 2 rozplenic, suche częściowo a u jednej nawet sporo w środku, liczę że zabudują się do jesieni. Na razie podobnie jak Kacha wyskubuję suche, jak się zestarzeją wymienię na mniejsze, tylko nazwy tych mniejszych nie pamiętam
AngelikaX 22:30, 13 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Angelika wymienić zawsze mogę, tylko zależy mi na tym, aby jesienią była dorodna już kępa i zdążyła się ukorzenić przed zimą.
Trudne to odmładzanie, dzielenie takie duże korzenie i twarda karpa. Już nigdy nie będę tego robić za ciężko jak dla mnie. Łatwiej wykopać i wymienić na nowe

Moich nie dałam rady, eM musiał zadziałać. Tak samo z zebrinusem - nawet wykopać on miał problem, a gdzie podzielić jeszcze

ps. Mam gracka do wykopania przy kręgu, bo za bardzo na powojnik mi włazi... ale poczekam do wiosny, bo szkoda mi jednak go spory jest... a powojnik musi wytrzymać do kolejnego sezonu
MirellaB 22:38, 13 cze 2017

Kasia ja też częściowo wyskubałam i powycinałam, ale brzydko wyglądały i to na wejściu, więc odmłodziłam. Jak Ciebie to nie denerwuje i specjalnie nie widać to zostaw te trawy w spokoju, a może do jesieni się zabudują
MirellaB 22:41, 13 cze 2017

Ania wiem, że nie lubisz, a szkoda, bo to piękne trawy. Ciekawe dlaczego u Ciebie nie chcą rosnąć. Podobna sytuacja jak u mnie z Carexami.