Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 11:20, 09 cze 2017

Edyta pierwszy raz mam donicę obsadzoną roślinami, które nie kwitną. Brązowej suchej trawy nie lubiłam, a teraz chętnie ją widzę w moim ogrodzie

Sukcesywnie coś zmieniam i końca nie widać. Teraz mam zupełnie inną koncepcję na mój ogród, ale to stopniowo małymi kroczkami. Tak jak pisałam u Ciebie odchodzę od buszu i kolorów.
MirellaB 11:23, 09 cze 2017

Monika Ty jedna zwróciłaś uwagę na kosmosy czekoladowe To takie piękne delikatne kwiatki i bardzo trudne do zdobycia.
Posadziłam je na rabacie bylinowej między stipą w towarzystwie kulek bukszpanowych i z tyłu jest hortensja
malgol 11:24, 09 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Gosia to szałwia odmiany Deep Blue. W zeszłym roku miałam ją posadzoną ze stipą tzn.szałwia na pierwszym planie jako obwódka, a stipa za nią.
W tym roku bez stipy za to z nowo posadzonymi tujkami danica

dzięki Mirelka Okazuje się,że w ubiegłym roku właśnie ta odmiane posadziłam( znalazłam w ziemi jakas karteczke ) ,ale ponieważ rosnie od zachodu nie jest taka piekna jak Twoja...no chyba ,że wymaga więcej czasu? hmm, wywalić z tego miejsca czy dać jej szansę?
MirellaB 11:26, 09 cze 2017

Angelika cudny gąszcz posiadasz hmmmmm właśnie chce się stopniowo go pozbywać. Zapragnęłam mieć przestrzeń na rabatach

Spokojnie zobaczysz jak Twoja stipa nabierze masy
MirellaB 11:28, 09 cze 2017

Gosia hi hi motywujesz mnie do sadzenia Nawet rano sobie pomyślałam "kurcze bym musiała posadzić, bo Gosia zaraz o nie zapyta" hi hi
Stoją jeszcze i czekają, ale miejsce już jest
MirellaB 11:29, 09 cze 2017

Ewa byliny kupuję w pobliskiej szkółce bylin. Od razu napiszę, że niestety nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej
Mixtoorka 11:32, 09 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Monika Ty jedna zwróciłaś uwagę na kosmosy czekoladowe To takie piękne delikatne kwiatki i bardzo trudne do zdobycia.
Posadziłam je na rabacie bylinowej między stipą w towarzystwie kulek bukszpanowych i z tyłu jest hortensja

I to będzie widok! Ze stipą są rewewlacyjne! Nie widziałam ich na żywo
MirellaB 11:34, 09 cze 2017

Gosia moja też była sadzona w zeszłym roku i pięknie kwitła, a w tym roku jeszcze dodatkowo przybrała na masie. Ja mam posadzoną od południowej strony. Moja podlewam flirovitem, więc może też ma to wpływ na jej wielkość i obfite kwitnienie. Chociaż gdzieś na wątku czytałam, że flirovitem nie powinno się jej podlewać, bo się pokłada. Hmmmmm no u mnie ładnie sterczy.
Spróbuj, a jak to nic nie da to jesienią przesadzisz
MirellaB 11:37, 09 cze 2017

Karola no nie wiem czy dotrwają do kwitnienia stipy. Kosmosy kupiłam bardzo wysokie i głęboko musiałam je posadzić, żeby nie podpierać. Nie sądzę, żeby od dołu z takiej głębokości wypuściły pędy. Pewnie te kwiatki co są w pąkach to zakwitną i będzie po kosmosach
Muszę im fotki pstrykać, bo nie wiem czy jeszcze kiedyś dostanę je kupić
malgol 11:39, 09 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Gosia moja też była sadzona w zeszłym roku i pięknie kwitła, a w tym roku jeszcze dodatkowo przybrała na masie. Ja mam posadzoną od południowej strony. Moja podlewam flirovitem, więc może też ma to wpływ na jej wielkość i obfite kwitnienie. Chociaż gdzieś na wątku czytałam, że flirovitem nie powinno się jej podlewać, bo się pokłada. Hmmmmm no u mnie ładnie sterczy.
Spróbuj, a jak to nic nie da to jesienią przesadzisz

Własnie moja się pokłada, jest rzadka i dopiero zawiązuje nieliczne kwiaty... obawiam się ,że to brak słońca jednak.Ale spróbuje