Zamiast przywrotników pod róże proponuje bodziszki.
Śliczne wszystko, dorodne. U mnie niektórych róż nie widać na okrągłej, bo wszystkie byliny tak już się rozrosły, że zasłoniły odbijające na nowo róże.
Też mam Rooguhi i Betty Corning i dostałam siewki takich podobnych powojników od jednej koleżanki, ale jeszcze nie zakwitły.
Z niecierpliwością czekam na jeszcze jedną zmianę na tym kawałku. W sierpniu planujemy położyć chodnik z kamienia oraz podjazd do garażu. Dopiero teraz widać jak wszystko zaczyna układać się w całość.
No właśnie chciałam dodać tej rabacie troszkę 'smaku'. Ponieważ cała niemal jest w jednolitej barwie myślałam o hakonehloe. Nie zdecydowałam się dlatego, że na rabacie jest kolor żółty a konkretnie rośnie tawuła japońska. Białe begonki do mnie nie przemawiają w tym miejscu a raczej poszłabym w różowe. Z fioletem pasowały by idealnie. Kupiłam czerwone Rabatę rozrysowałam na kartce z użyciem kredek. Mój e-M patrzył na mnie jak na szaloną A Hakonehloe dam między kule bukszpanowe dopiero w przyszłym sezonie. Obecnie fotki z innej perspektywy