Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Żywopłotki cisowe. 23:00, 30 cze 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Piękny ten cherry. Haniu a jaka wysokość ma cleome? I co ile sadzić?

Aniu co 20/30 cm może jeszcze gęściej. w tej chwili mają ok. 80 cm wys ale już wcześniej zaczęły kwitnienie.
Nie wyrabiam teraz z trawnikiem, w tygodniu był koszony, a dziś nie widać węży leżących.

Złocień pewnie właściwy, a teraz nasadziłam w kilku miejscach swoje rozsady Złcień Crazy Daysy zakwitnie w następnym roku.

Tu złocień wrotycz, maruna, rozpoznała Bogusia.
Sieje się sam.
Ogród Małej Mi 2017 23:00, 30 cze 2017

Do góry
Mathildis napisał(a)
Aniu przeoczyłaś (dawno temu) mój post, więc się przypomnę:

"Aniu u Ciebie jak zawsze cud miód i orzeszki. Super zdjęcia.
Piwonia coral piękna, spodobał mi się jeszcze pachnący bez miss Kim i polecana mi przez Mirkę azalia chanel.

edit: zapytam jeszcze o kocimiętkę (czytałam Twoje zestawienie dla Pszczółki) Walkers Law mam i sobie chwalę choć słabo się u mnie wysiewa a chciałabym mieć jej więcej. A jak wygląda rozsiewanie/ rozrastanie w przypadku Blue moon? Zachwyciła mnie i jeszcze nie wiem gdzie, ale na pewno gdzieś ją posadzę."

I jeszcze mam pytanko odnośnie przywrotnika - bo chcę, ale nie miałam do czynienia - czy on wiosną startuje od zera? i dobrze pamiętam, że mniej więcej za chwilkę będzie do ścięcia?

Nie przeoczyłam , tylko odpowiedz zajmuje chwilę czasu i czekałam na dłuższy czas... a potem zapomniałam..

Azalia Chanel pachnie chyba najmocniej ze wszystkich roślin w ogrodzie.. tylko lilie potrafią tam mocno jeszcze dawać po nosie ..

Kocimiętka Walkers najlepiej przez podział.

Blue Moon ani przez nasiona ani przez podział.. słabo przyrasta, ale też rośnie w kiepskim miejscu. Muszę ją wydrzeć ze wszystkiego w czym siedzi..

Przywrotnik wiosną startuje od zera, ale startuje szybko i najładniejszy jest jak jest młody... potem rośnie ogromny i się wykłada.. dlatego go tnę.. bo mi pół ścieżki zawala. Po ścięciu jest brzydki, wiec najlepiej ściąć szybko by miał czas odrosnąć. Ja jak zwykle przegapiłam ten moment.. jak już leży jak długi to za późno .. wczesne ścięcie powoduje, ze wypuści nowe ładne liście.

Foty przywrotnika z ostatniego czasu nie mam.. mam nerwa na ogród w tym roku.. dobrze, że nie mam czasu bo by połowa poszła w kosmos..

Metamorfozy ogrodowe 23:00, 30 cze 2017

Do góry
i jeszcze zmiany z innej perspektywy..

Jurajski Ogród 23:00, 30 cze 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Na jakiś czas wystarczy chyba fotek, coby Was nie zanudzić...

Fotek nigdy dość Proszę powiedź mi czy ta okrągła poduszeczka za różami to twój przycięty świerk 'Nidiformis' o którym pisałaś u mnie, że je tniesz.
Ptasi gaj 22:56, 30 cze 2017

Do góry
Piękna róża żółta kwitnie bez przerwy o cytrynowym zapachu, została przesadzona i taka mikra. Ponieważ kwitnie bez przerwy do późnej jesieni ma jeszcze czas aby ładnie kwitnąć.

Poniżej pierwsza róża z wielkokwiatowych jaka zakwitła.

Kwiat powyżej już przekwitł, obok niego rozwinęły się trzy pąki poniżej

Młoda Stella de orro

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:52, 30 cze 2017

Do góry
Na skarpie od zachodniej strony.

Daleki od ideału..... 22:51, 30 cze 2017

Do góry
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:51, 30 cze 2017

Do góry
Agcia napisał(a)

Znalazłam. To szałwia omszona "Night field".

śliczna
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:48, 30 cze 2017

Do góry
Kwitną już lawendy na rabatach na murkach oporowych. U mnie tak przeważnie monochromatycznie na fioletowo.

Metamorfozy ogrodowe 22:46, 30 cze 2017

Do góry
Krótka historia ogrodu i stawu

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:45, 30 cze 2017

Do góry
ivo napisał(a)
Ta fotka zwala z nóg ! Widoki światowe ! Masz świetne wyczucie w nasadzeniach ! Gratuluję to co osiągnęłaś zasługuje na pochwałę. Masz ogród z klimatem jakiego nigdzie indziej nie ma na ogrodowisku - jest lekko zwiewnie, soczyście i kwieciście Kurde teraz żaluję że posadziłam seslerię zamiast stipy ale brakło mi cierpliwości

Ivo no połechtałaś mnie fest tymi słowami przeciw co do stipy to sesleria też jest boska przecież. Dodać obok możesz. Ta środków rabata to stipa sesleria i szalwia.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:42, 30 cze 2017

Do góry
Zakwitła w końcu i trzykrotka przy turzycach przed domkiem. Czosnki wkrótce będą do wycięcia.

Zakwita też pierwsza jeżówka różowa, miała być pełna, ale jakość pełności nie widzę . Chyba dlatego wolę kupować kwitnące rośliny.

Żywopłotki cisowe. 22:41, 30 cze 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Haniu już kwitnie ? a jakie piekne kolory Moja ma być różowa

Basiu, będę zbierała wszystkie nasionka oddzielnie to podzielę się innymi kolorami.

Ożanka ma o ciut jaśniejszy kolor od cleome. też ją lubię.

Cos mi szwankuje klawisz myszki.

i czosnki wysokie różowe późno kwitnące, wszystkie inne odmiany dawno przekwitły.
coś mi się wydaje że to Sumer Drumer wysokie 120 cm.

Clematisy zwalił deszcz, opadły z łuków.

Ptasi gaj 22:40, 30 cze 2017

Do góry
c. d.

Daleki od ideału..... 22:39, 30 cze 2017

Do góry
A dzisiaj w ogrodzie pojawił się taki oto kwiatek.
W cieniu - zacieniona 22:37, 30 cze 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Sweet Babylon Eyes...ładnie przyrasta i ma coraz więcej pąków.

Róże z serii Eyes są moimi faworytkami. Długo i obficie kwitną.
U mnie Eyes for You.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:36, 30 cze 2017

Do góry
Hortensjom w kamiennym korycie nie zaszkodziły ostatnie upały ani ostatnie zawirowania pogodowe. Dobrze, że odciążyłam na jesień donice przy garażu, bo pewnie przywitały by mnie wczoraj w pozycji poziomej. W każdej po kilka kostek brukowych

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:31, 30 cze 2017

Do góry
Wczoraj wieczorem po powrocie do domu przywitały mnie fruwające konewki i legowisko psa na podjeździe. Efekt burz i bardzo mocnego wiatru, który szalał cały dzień. Choć wiało bardzo mocno jeszcze dzisiaj rano. W efekcie połamało kilka ostróżek i niektóre bylinki mocno poprzewracało. Ale nie bez powodu mieszkamy na wichrowym wzgórzu Nazwa tłumaczy wszystko. Tak więc dzisiaj ruszyłam do marketu i zakupiła podpatrzone na ogrodowisku podpory. Może nie za piękne, ale w moim buszu może nie będą rzucać się w oczy. Ale jak ma taka pogoda być dalej to wolę je zabezpieczyć. Jutro będę z mini działać.
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 22:31, 30 cze 2017

Do góry
Magda70 napisał(a)
ok, u nas pada to polecę z zaległymi fotkami...

chodnik zarasta

Cisy pozbierały się i wszystkie mają przyrosty. Do piekności z rok im potrzeba jednak...

poerwsze o czym pomyslalam to ze bardzo duze przerwy miedzy kraweznikami...ze nie wygodnie chodzić. ..ale.potem.sobie przypomialam jak dlugie nogi masz.....no cóż. ..ja mam przerwy 30 cm
Ogród bacowej 22:30, 30 cze 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
I ona...., nowa ogrodniczka, Grace. Już zauważyłam że niektóre moje nasadzenia jej się nie podobają.

Ależ cudna
No to trzeba będzie zrobić małe przesadzanie roślin
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies