ona123
19:48, 11 lip 2017

Witam wszystkich

od dłuższego czasu przeglądam i podczytuje wszystkie cenne rady, które zamieszczane są na tym forum, jednakże nie potrafię poradzić sobie z pomysłem na roślinność w swoim ogródku działkowym.
Pozwoliłam sobie zamieścić zdjęcia terenu zwracając się z ogromną prośbą o wskazówki jakie rośliny, drzewa zasadzić.
Zdjęcie zrobione zostało od strony altany, a tujki zasadzone są po całości działki (37m).
Wiem, że póki co wygląda to tragicznie, ale zaczynaliśmy w tym roku od zera, trawnik w trakcie wzrostu, wiele błędów za nami, ale trzeba pomyśleć już coś o co upiększeniu naszego małego skrawka relaksu

Podobają mi się magnolie, lawenda, tawuły golden, trzmieliny, wszelkie iglaki, róże, berberysy, funkie, krzewuszki i trawy ozdobne, a jeżeli chodzi o drzewa to nie mam zupełnie pomysłu jakie mogłyby tutaj pasować. I tak sobie myślę na podstawie wniosków wyciągniętych z przeglądania zdjęć wielu pięknych ogrodów, że dobrze byłoby, aby choć troszkę zasłonić się od przechodniów.
Wszelkie rady, sugestie przyjmuje bez wahania i z góry serdecznie dziękuję za chęć pomocy

Pozdrawiam serdecznie.
Ona123