Świetnie wygląda już ta prosta rabata i jeszcze ten widok gór! Rewelacja
Miskanty możesz nisko przyciąć. Niestety wszystko to co suche już nie będzie zdobić Jeśli zdecydujesz się teraz na przycięcie to cała siła siła pójdzie w karpę i w kolejnym roku będą fajne duże kępy.
To się cieszę. W najbliższym czasie nie planuje nasadzeń w tej części ogrodu. Poczekam aż trochę te brzozy i derenie się rozrosną. Chciałabym bardziej o nie zadbać. Są tutaj już tyle lat a stoją w miejscu bo taki tam piach. Brzozy dwie już wymieniałam bo padły, a kolejna która padła nie dostała już zamiennika bo nigdzie nie mogę znaleźć tej odmiany a dwa, że nad nią idzie prąd. Dwie brzozy tam to doorenbos(łatwo dostępne) a dwie były albosinensis (teraz już jedna została).
Kiedyś może pomyślę poważniej na temat tego miejsca, fajnie, że o to zapytałaś
Dla Ciebie znalazłam takie porównanie, z niedowierzaniem spojrzałam na datę ale to było dokładnie 29 czerwca.
Najpierw 2013r. Wzdłuż podjazdu ostatni rok rosły modrzewie. Wyleciały bo chciałam brzozy.
i dziś 29 czerwca 2017:
A ta rabata czeka na zrobienie, bo została poszerzona i chciałabym rozsadzić to, co obecnie na niej rośnie i dorzucić nieco zakupów i roślinnych podarunków
Rdest pokrewny, czeka na wsadzenie do ziemi I Rozchodnik Picolette kupiony trochę w ciemno ze względu na ciekawy kolor liści ( i też czeka na wsadzenie jeszcze nie wiem gdzie )
Żurawka fioletowa - od dawna szukałam fioletowej żurawki, której odcień to byłoby to i znalazłam w końcu na żywo. Obok tawułka z kapersu
A to zaczątek rabaty szałwia + sesleria jesienna - zestawienie podpatrzone u Lindsay o ile dobrze pamiętam O moja upragniona rutewka wreszcie zagościła w ogródku..
Nic się nie udało narazie Chopin u mnie niewysoki Ale wszystko przed nim dzwoniłem dziś do Pszczyny w sprawie przycinania róż i dostałem instrukcję. Mają kwitnąć dalej do jesieni
Kupowałam z Gosią hortensję Vanilia Fraise. W zeszłym roku mnie wkurzała bo pokładała się i wyglądała jak pokraka a miała schody zasłaniać. Myslałam że ma za mało światła i trzeba bęzie ją przesadzić. W tym roku lepiej wygląda.
Mirciu, tak się cieszę, że mnie odwiedziłaś, że nie masz nawet pojęcia. Jesteś przefajna babeczka i strasznie się cieszę, że wreszcie poznałam Cię osobiście . i się ogadałam, i ośmiałam. A chciałoby się więcej i więcej . Mam nadzieję, że teraz będziesz częściej zaglądać . Zafundowałaś mi naprawdę fajowy dzień. Dziękuję i do następnego