Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 22:19, 29 cze 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
prostuję wszystkie rabaty po kolei jednak zdecydowałam ,że bardziej podobają mi się proste....

a to moje marne trawy po dzieleniu

....a cały wolny czas spędzam na ogrodowisku buszuję po Waszych ogrodach ,podglądam i planuję

Świetnie wygląda już ta prosta rabata i jeszcze ten widok gór! Rewelacja

Miskanty możesz nisko przyciąć. Niestety wszystko to co suche już nie będzie zdobić Jeśli zdecydujesz się teraz na przycięcie to cała siła siła pójdzie w karpę i w kolejnym roku będą fajne duże kępy.
W cieniu - zacieniona 22:18, 29 cze 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Martagony pokazowe
Większość moich lilii porażonych przez ostępkę liliankę, taką wstrętną muchówkę, której żerowania nie zauważyłam.Praktycznie wszystkie pąki porażone i nie zakwitną

W tym roku lilie mam w dużych donicach {zadołowane jesienią}...w gruncie mi giną...
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:12, 29 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
I wszystko jasne i czytelne teraz wiem co gdzie i wreszcie zlokalizowałam łóżko i chodnik Czy wzdłuż podjazdu prócz brzóz i dereni planujesz rabaty?
To się cieszę. W najbliższym czasie nie planuje nasadzeń w tej części ogrodu. Poczekam aż trochę te brzozy i derenie się rozrosną. Chciałabym bardziej o nie zadbać. Są tutaj już tyle lat a stoją w miejscu bo taki tam piach. Brzozy dwie już wymieniałam bo padły, a kolejna która padła nie dostała już zamiennika bo nigdzie nie mogę znaleźć tej odmiany a dwa, że nad nią idzie prąd. Dwie brzozy tam to doorenbos(łatwo dostępne) a dwie były albosinensis (teraz już jedna została).
Kiedyś może pomyślę poważniej na temat tego miejsca, fajnie, że o to zapytałaś
Dla Ciebie znalazłam takie porównanie, z niedowierzaniem spojrzałam na datę ale to było dokładnie 29 czerwca.
Najpierw 2013r. Wzdłuż podjazdu ostatni rok rosły modrzewie. Wyleciały bo chciałam brzozy.

i dziś 29 czerwca 2017:

Skąpana w słońcu 22:12, 29 cze 2017

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Ale zakupy,dzwonek skupiony mam fioletowy nawet nie wiedziałam że biały jest.
Ewa ja lubię róże wielkokwiatowe,ale będę szukać te dwie MINERWE I ASTRID GRAFIN.

Bogusiu, jeżeli chodzi o Astrid to mogę to polecić

Jeżeli chodzi o Minerwę to sama nie wiem. Potrafi być piękna i ładnie pachnie.
Niestety jest ale........zobacz jak wygląda po jednym dniu upału

Zdecydowanie nie może rosnąć w pełnym słońcu

James Galway - bardzo udany debiut. zbudowała ładny solidny krzak i póki co zdrowa

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:06, 29 cze 2017

Do góry
A ta rabata czeka na zrobienie, bo została poszerzona i chciałabym rozsadzić to, co obecnie na niej rośnie i dorzucić nieco zakupów i roślinnych podarunków

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:03, 29 cze 2017

Do góry
Rdest pokrewny, czeka na wsadzenie do ziemi I Rozchodnik Picolette kupiony trochę w ciemno ze względu na ciekawy kolor liści ( i też czeka na wsadzenie jeszcze nie wiem gdzie )

Żurawka fioletowa - od dawna szukałam fioletowej żurawki, której odcień to byłoby to i znalazłam w końcu na żywo. Obok tawułka z kapersu

A to zaczątek rabaty szałwia + sesleria jesienna - zestawienie podpatrzone u Lindsay o ile dobrze pamiętam O moja upragniona rutewka wreszcie zagościła w ogródku..

Skąpana w słońcu 22:02, 29 cze 2017

Do góry
paniprzyroda Mariola, budowa idzie jak krew z nosa. Plac budowy zaczyna obfitować w róże i inne rośliny. Cieszę się, że wpadłaś do mnie w odwiedziny

Burgundy

W cieniu - zacieniona 22:01, 29 cze 2017

Do góry
JoannA napisał(a)
Śliczne te różowe martagony Bogusiu.
Widzę że ogród już się pozbierał po gradobiciu i hortensje za chwilę dadzą piekny pokaz.
Pozdrawiam

Te są u mnie dopiero drugi rok.

Na hortensje jeszcze trzeba poczekać,dopiero kilka jest w pączkach.
Ogrodowe przygody 22:01, 29 cze 2017

Do góry
aspirina

Ogródkowe perypetie:) 22:01, 29 cze 2017

Do góry
i pochwale się co mi dzieci zafundowały wczoraj

Blaski i cienie nowego życia 22:01, 29 cze 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
A Chopin masz tez taki wysoki? Piękny kolor tej tarasowej.Czytam, że konczą Ci się wakacje? Czyżby w końcu się udało? za to ja mam przymusowy odpoczynek(( Pozdrawiam

Nic się nie udało narazie Chopin u mnie niewysoki Ale wszystko przed nim dzwoniłem dziś do Pszczyny w sprawie przycinania róż i dostałem instrukcję. Mają kwitnąć dalej do jesieni

Kupowałam z Gosią hortensję Vanilia Fraise. W zeszłym roku mnie wkurzała bo pokładała się i wyglądała jak pokraka a miała schody zasłaniać. Myslałam że ma za mało światła i trzeba bęzie ją przesadzić. W tym roku lepiej wygląda.

Moja bajka 22:00, 29 cze 2017

Do góry
mira napisał(a)

To tak jak u mnie będę się czuła jak u siebie w domu
U mnie przeszlo minutowe coś jak tornado idę zobaczyć co mi zabrali
Hej

Mirciu, tak się cieszę, że mnie odwiedziłaś, że nie masz nawet pojęcia. Jesteś przefajna babeczka i strasznie się cieszę, że wreszcie poznałam Cię osobiście . i się ogadałam, i ośmiałam. A chciałoby się więcej i więcej . Mam nadzieję, że teraz będziesz częściej zaglądać . Zafundowałaś mi naprawdę fajowy dzień. Dziękuję i do następnego

Lubię go :) 22:00, 29 cze 2017

Do góry
lutroja napisał(a)
Drugi powojnik zakwitł

Umbry doczekały się podpór

Lusi, co to za powojnik?
Ogródkowe perypetie:) 21:59, 29 cze 2017

Do góry
ogórecznik

ładny kolorek

Ogród z wilkiem zamkn. 21:58, 29 cze 2017

Do góry
jeszcze muszę wyprostować fale przy skalniaku....
zrobiłam palenisko ,nie jest idealne ,ale cóż ...własnymi rękami ...
Ogródkowe perypetie:) 21:58, 29 cze 2017

Do góry

Ogródkowe perypetie:) 21:58, 29 cze 2017
Do góry
abiko napisał(a)

rutewka juz?

u mnie wpowijakach ...duzo sobie po niej wyobrazam ...bo porosła na 2 metry ale pierszy raz bede widziec kwiatki ...oby
W cieniu - zacieniona 21:57, 29 cze 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
martagony...różowe jeszcze w pąkach.

Piękne, robią wrażenie, szkoda, że moje prawdopodobnie padły pastwą nornic
W cieniu - zacieniona 21:56, 29 cze 2017

Do góry
Świecznica Brunetta

...i dzwoneczki.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:56, 29 cze 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
i na dobranoc jezowki

taką też kupiłam, a' nawet 3. ale dopiero z tydzień temu posadziłam, to tymczasem popodziwiam Twoje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies