Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:13, 20 kwi 2013

Do góry
Trawę na razie można pokazać tylko z tej perspektywy i tylko w tym miejscu - ale myślę, że w przyszłym tygodniu będzie można już ją skosić

Kwitną hiacynty

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:11, 20 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj uruchomiłem ciurkadło - muszę jednak dokupić tu grys granitowy, bo przez krewetki ogrodowe całkiem zmieszał się z ziemią.....

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:08, 20 kwi 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Sebek nie wiem co Cię podkusiło, żeby teraz bukszpany kupować..... wiadomo, że mogą być podmarznięte... Trzeba było poczekać i kupić w czerwcu, miałbyś pewność, że sadzonki będą ok... Chyba wiem u kogo kupowałeś

Bukszpanów już na pewno przez neta nie kupię.....Teraz czekam na trawy i żurawki na front, ale zrobię napad na szkółki w maju lub czerwcu - jak będą śliczne i na pewno żyjące
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:06, 20 kwi 2013

Do góry
Trochę fotek Na początek altanka - na początku był plan, żeby kogoś wziąć do malowania, ale wziąłem się sam i nie żałuję - zaoszczędziłem na inne rzeczy i przynajmniej mam tak jak chciałem
Na początku chciałem z lekkim połyskiem, ale jak usłyszałem dwie i pół stówy za farbę to zmieniłem zdanie Jest mat dopasowany do koloru okien - konsekwencja musi być Muszę jeszcze wejść na dach i wyczyścić go - tylko nie wiem czym, bo wąż w myjce się zepsuł......

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:01, 20 kwi 2013

Do góry
Sebek nie wiem co Cię podkusiło, żeby teraz bukszpany kupować..... wiadomo, że mogą być podmarznięte... Trzeba było poczekać i kupić w czerwcu, miałbyś pewność, że sadzonki będą ok... Chyba wiem u kogo kupowałeś
Blokersi w ogrodzie 22:46, 20 kwi 2013

Do góry
Ten gościu to chyba czytał artykuł Danusi Drzewa w ramach, ale wziął go zbyt dosłownie
Myślę, że przysypcie go lekką warstwą ziemi lub kompostu.

A jaka u Was już piękna trawa!
Ogród z perspektywą na przyszłość 22:38, 20 kwi 2013

Do góry
Ale fajnie jechać takim autkiem Pewnie byłaś niezłym obiektem obserwacyjnym na drodze
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:16, 20 kwi 2013

Do góry
PW
Roztoczańskie klimaty 20:14, 20 kwi 2013

Do góry
Jak nakłujesz tą zaspę to szybciej stopnieje Albo niech Twój żon rozrzuci ten śnieg na kostkę

Bratki śliczne i bukiet też - a zwłaszcza to co w tle
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:11, 20 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Jednak od samego rana oczekiwałem kuriera z bukszpanami Jak przyniósł mi pudełko to trochę byłem w szoku, że tam potrafiło wejść tyle sadzonek.....Jednak były one dużo węższe niż pokazywane w ofercie....Jednak były dobrze zabezpieczone i nawilżone - tutaj duży plus. Szybko rozrzuciłem je na trawnik, bo akurat przyszła ulewa i się namoczyły.

Tak wygląda przykładowa sadzonka - chyba troszkę przymarznięte u góry

Jednak po tym zakupie doszedłem do wniosku, że koszt pierwszego i drugiego zakupu wyniósł mnie właściwie 2 razy więcej niż zakup sadzonek z szkółce.....No ale cóż.....Jeśli ktoś chce mieć od razu obwódkę idealną to niech nie kupuje przez neta bukszpanów......Nie warto..... Jak ktoś chce czekać kilka lat to OK

Front przed sadzeniem wyglądał tak

Sebastian po ile te bukszpanki kupowałeś
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:04, 20 kwi 2013

Do góry
Sebek , gratuluję sukcesu naukowego...to po pierwsze...
...po drugie gratuluję wykonanych prac...narobiłeś się strasznie ...nie dziwi że jesteś zmęczony..ale efekt osiągnięty...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:55, 20 kwi 2013

Do góry
Sebek, gratulacje z wygranej cudne osiągnięcie zdolna bestia z ciebie
Ogród coraz piękniejszy, i jak oglądam go to popieram tych którzy mówią, że ogrodnictwo masz we krwi. Pozdrawiam Cię serdecznie......
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:38, 20 kwi 2013

Do góry
Padam....i tu chyba nawet powerade nie pomoże
Ale zrealizowałem plan 3-dniowy w zaledwie 13 godzin pracy
Na razie zmykam
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:03, 20 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Anek przecudnie u Ciebie - szkoda, że tylko z tym zdrowiem tak kijowo......Z tym trawnikiem do koszenia to mnie przeraziłaś....Mój nadal rudy - dzisiaj drugi raz go grabiami potraktowałem,bo zostało na nim trochę filcu....

Trawnik nierówny (nie mieliśmy jak z walcem pojeżdzić po nim), w plamy (po sikającym psie)....bez grabienia.... nie było kiedy.... ale i tak rośnie jak gupi.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:58, 20 kwi 2013

Do góry
Sebek widzę, ze roboa 'pali Ci' się w rękach bardzo ładne zmiany. Co do twoich przemysleń bukszpanowych jestem tego samego zdania. bukszpany w necie są lipne... szkoda kasy!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:32, 20 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Powiem Ci, że to ciężko jest zrobić płyty, żeby pod naporem samochodu nie odpadły, bo najedziesz na kant, robi się dźwignia i po robocie

Mam nadzieję, że jakoś się nauczę korzystać z tego podjazdu bez ciągłego przyklejania tych płyt

Idę jeść śniadanko Papa
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:30, 20 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sebciu dobrze, że kawałek trawniczka z płytami zrobiłeś ! Ale się dzieje !

W trawniku nie kładłem, ale muszę dokupić tych płyt, bo panom brakło i mi z trawnika wyzbierali
Dzieje się duuużo - dzisiaj jak mi pogoda pozwoli to będę.....odkurzać żwirek Jak nie to zacznę szlifować altankę
Pędraki w trawie 22:49, 19 kwi 2013

Do góry
Sylwia u siebie podała dawkę stosowania i jest to 24 ml na 20 litrów wody.....Jednak może to do stosowania z lancą doglebową.....Myślę, że taka dawka jaką zastosowałaś wypłoszy je szybko.

A dziecko może biegać po trawniku nawet jak po zastosowaniu środka obficie go podlejesz. Wtedy zmyje się preparat, a dzięki temu lepiej wniknie w glebę.
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:43, 19 kwi 2013

Do góry
U mnie zjadły kolejną żurawkę.....Nie odpuszczę dziadostwu.....Zastosuję jednak ciut mocniejszą dawkę
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:30, 19 kwi 2013

Do góry
Anek przecudnie u Ciebie - szkoda, że tylko z tym zdrowiem tak kijowo......Z tym trawnikiem do koszenia to mnie przeraziłaś....Mój nadal rudy - dzisiaj drugi raz go grabiami potraktowałem,bo zostało na nim trochę filcu....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies