Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Urszulla 11:27, 20 kwi 2013

Ładnie posadziłeś bukszpany, ale rzeczywiście przymarznięte, szkoda.
Sebek 19:38, 20 kwi 2013

Padam....i tu chyba nawet powerade nie pomoże
Ale zrealizowałem plan 3-dniowy w zaledwie 13 godzin pracy
Na razie zmykam
Pola 19:55, 20 kwi 2013

Sebek, gratulacje z wygranej cudne osiągnięcie zdolna bestia z ciebie
Ogród coraz piękniejszy, i jak oglądam go to popieram tych którzy mówią, że ogrodnictwo masz we krwi. Pozdrawiam Cię serdecznie......
Zeta 20:01, 20 kwi 2013

Seba ale z Ciebie pracuś
Tyle roboty odwalić.....te kuleczki bukszpanowe masz cudne....
baraga1904 20:04, 20 kwi 2013

Sebek , gratuluję sukcesu naukowego...to po pierwsze...
...po drugie gratuluję wykonanych prac...narobiłeś się strasznie ...nie dziwi że jesteś zmęczony..ale efekt osiągnięty...
Mirka 20:11, 20 kwi 2013

Sebek napisał(a)
Jednak od samego rana oczekiwałem kuriera z bukszpanami Jak przyniósł mi pudełko to trochę byłem w szoku, że tam potrafiło wejść tyle sadzonek.....Jednak były one dużo węższe niż pokazywane w ofercie....Jednak były dobrze zabezpieczone i nawilżone - tutaj duży plus. Szybko rozrzuciłem je na trawnik, bo akurat przyszła ulewa i się namoczyły.

Tak wygląda przykładowa sadzonka - chyba troszkę przymarznięte u góry

Jednak po tym zakupie doszedłem do wniosku, że koszt pierwszego i drugiego zakupu wyniósł mnie właściwie 2 razy więcej niż zakup sadzonek z szkółce.....No ale cóż.....Jeśli ktoś chce mieć od razu obwódkę idealną to niech nie kupuje przez neta bukszpanów......Nie warto..... Jak ktoś chce czekać kilka lat to OK

Front przed sadzeniem wyglądał tak

Sebastian po ile te bukszpanki kupowałeś
Sebek 20:16, 20 kwi 2013

PW
an_tre 22:57, 20 kwi 2013

Sebku działasz jak zwykle pracowicie i z rozmachem podziwiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
kaisog1 23:01, 20 kwi 2013

Sebek nie wiem co Cię podkusiło, żeby teraz bukszpany kupować..... wiadomo, że mogą być podmarznięte... Trzeba było poczekać i kupić w czerwcu, miałbyś pewność, że sadzonki będą ok... Chyba wiem u kogo kupowałeś
Sebek 23:06, 20 kwi 2013

Trochę fotek Na początek altanka - na początku był plan, żeby kogoś wziąć do malowania, ale wziąłem się sam i nie żałuję - zaoszczędziłem na inne rzeczy i przynajmniej mam tak jak chciałem
Na początku chciałem z lekkim połyskiem, ale jak usłyszałem dwie i pół stówy za farbę to zmieniłem zdanie Jest mat dopasowany do koloru okien - konsekwencja musi być Muszę jeszcze wejść na dach i wyczyścić go - tylko nie wiem czym, bo wąż w myjce się zepsuł......