Tutaj mój własny "projekt", ta widoczna na zdjęciach rabatka to ta na samym dole rysunku. Nie ma ściany z zielonych drzewek, bo tak jak pisałam nie wiem co posadzić. Macie pomysł?
Kocham trawy, trawy i jeszcze raz trawy, szkoda że nie sa cały rok, bo bym nimi 3/4 ogrodu obsadziła. Mam z 15 miskantów gracillimus i innych no i odważyłam się na tej rabacie ze zdjęc posadzić trawe pampasową białą cortaderia pumila, na razie pięknie rośnie, jest juz spora. Zobaczymy jak przezimuje...
Mam tego bukszpana giganta, którego nija nie umiem uformować, postrzygłam go trochę ale dalej jest daleki od ideału. Z boku na rabacie dosadziłam mu towarzystwo kulkowe, 4 kulki maleństwa,wyglądają jak jego wnuczki

z przodu otoczone żurawkami lime marmalade a dalej atumn leaves. Te drugie kiepsko coś rosną, za to limonowe dosyc ładnie, takie sałaty

Dwie wierzby pendula, kilka hortensji limelight, ale niestety w tym roku jeszcze nie będą kwitnąć. Między nimi lekko z tyłu miskanty gracki, z przodu tawułki japońskie a na końcu tej rabaty dwie trzmieliny sczepione na pniu w otoczeniu piórkowek hammeln, ale tak bidnie rosną powoli, że trochę żałuję, że się na nie tak napaliłam. Ciepliwości, cierpliwości

Gdzieś tam jeszcze są funkie, chociaż łatwo nie mają troche za słonecznie dla nich ale dają radę.
Na samym froncie końca rabaty przy tych piórkówkach są rozchodniki karpackie Matrona, rosną jak szalone.