sąsiad podarował mi podagrycznik - szybko się rozrasta, powiedział. Nie miałam zielonego pojęcia jak szybko i jaki to inwazyjny typ.
Teraz z nim walczę zaciekle, trzeba tak jak z perzem, ciągnąć za kłaczę aż do końca, nie urywać bo z tych urwanych rozłogów pojawiają się setki nowych roślinek>
Niby to pożyteczna roślina, można wywary i gnojówkę robić (już nie pamiętam na co), ale ogarnąć jego populację nie sposób. wszędzie włazi, przerasta inne rośliny, a potem dominuje wszystko inne.
Lepiej się go pozbyć, zanim on nie zagarnie ogrodu
Z tyłu magnolii jest cała ściana tuj. Dzięki temu ma spokojnie.
Zdjęcia były robione wczoraj, dlatego tak słonecznie. Dziś też się pokazuje słońce, ale rzadko. Zimno i wieje.
Właśnie u Ciebie buszuję
Aguś, wiosna u Ciebie sliczna. Powiedz mi dwie rzeczy: jak posadzić sasanki, by wiosną cieszyly, a latem nie przeszkadzały...
Ile lat mialy twoje Nigry?
Czy one żyją w miarę krótko i trzeba się po iluś latach liczyc z ich wymianą?
Podagrycznik też dostalam w prezencie. Na szczęście nie rozsiewa się po calym ogrodzie. Miejscowo się panoszy.
Wczoraj u fryzjera panie z pasją opowiadaly o wymianie garderoby na wiosnę. Ja powiedzialam tylko, ze ciuchy mnie nie kręcą. Ze wolę inny rodzaj zakupów. I zostawilam ich ze zdziwioną miną. Bo nie zrozumiałyby, ze wolę kupować zielone. Wystarczy, ze wszyscy się dziwią, jak widzą wiosną moje parapety
Mirelko, moja tegoroczna. Podrasowana. Niech chociaż u twojej 4 kwiatki cieszą. BYywa, ze kwiaty zmarzną i trzeba czekac kolejny rok.
Pamiętasz o nawozeniu?
Moni, ten brak czasu mnie dobija. Leci sobie dzień za dniem, a my znowu starsi jesteśmy...
Kasiu, poczytałam o twoich przygodach w domowych pieleszach. Podziwiam, jak sobie radzisz z kreatywnymi dziećmi? Na szczęście dzieci mają się dobrze. I Ty chyba też
Czekam na fotki z prac ogrodowych.
Witaj Iwonko. Temat ruszylam ale troche zmienilam konepcje. Wzdluz gdzie mialy isc pecherznice poszly (na razie kilka sztuk) horte zje ogrodowe. Rabata przy chodniku nie bedzie w ksztalcie grzebienia tylko podluzna w miare prosta i nie po calosci tylko miedzy hortkami a rabata przy chodniku bedzie pas trawy
Powstala juz przy chodniku zurawkolandia ktora chcialab powiekszac.