Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 20:28, 10 kwi 2017

Jolu, taka szybka nie jestem
Dopiero pomyślałam o doniczkach. Nawet nie wiem, jakie bym chciała. Kupiłam dwie ładne moim zdaniem ceramiczne, posadziłam w nich bratki na tarasie i dziś jedną mi złośliwy wiatr potłukł. Oczyściłam z ziemi i będę kleić...
O, takie były:

Nawet byłam skłonna dokupić doniczki z tej serii
Iwk4 20:56, 10 kwi 2017

Dziś wiało. Więc nic nie zrobiłam w ogrodzie. Późno wróciłam i poszłam do ... fryzjera
A w ogrodzie czekam, przyroda budzi się:
na szafirki w trzmielinie

na tulipany

czosnki
Iwk4 21:14, 10 kwi 2017

Co mnie cieszy?
Magnolia. Mój tegoroczny zakup - Susan

Iwk4 21:23, 10 kwi 2017

Kwitną sasanki, niestety brak słoneczka powoduje, ze się zamykają ...

Bergenie. Zauważyłam, ze te na stronie południowej miały sporo czarnych, uszkodzonych liści, które musiałam poobcinać. Na północy bez zarzutu. Prawdopodobnie śnieg w słońcu zaszkodził liściom zimową porą...

Hiacynty - kładą się pod ciężarem kwiatów.

Forsycja. Obserwuję we wsi, że rosną dwa rodzaje forsycji. Jasno-żółta, wcześniejsza i taka słoneczno-żółta, jak moja, późniejsza. Kwitnie dwa tygodnie później...

frezja 21:24, 10 kwi 2017

Iwk4 napisał(a)
Co mnie cieszy?
Magnolia. Mój tegoroczny zakup - Susan

Jak tegoroczna, to cieszy podwójnie.
Kupiłam też tej wiosny Susan, nieco mniejszą sadzonkę i chyba przesadzę zawczasu, bo miejsce wybrałam nie takie, na jakie zasługuje ta piękność.
Iwk4 21:25, 10 kwi 2017

A w domu zaczynają kwitnąć skrętniki, dlatego przesadziłąm je do przesianej ziemi kompostowej. Zacznę nawożenie. Zasada Mirki: połowa wody, połowa światła, połowa nawozu.

Iwk4 21:27, 10 kwi 2017

frezja napisał(a)

Jak tegoroczna, to cieszy podwójnie.
Kupiłam też tej wiosny Susan, nieco mniejszą sadzonkę i chyba przesadzę zawczasu, bo miejsce wybrałam nie takie, na jakie zasługuje ta piękność.

Ewo, zmień zawczasu. Pamiętaj, ze magnolia nie lubi przesadzania i grzebania w korzeniach. Więc teraz, póki się nie ukorzeniła przesadzaj. Ziemia kwaśna oczywiście
MirellaB 21:42, 10 kwi 2017

Iwonka Twoja magnolia piękne zakwita. Moja znowu cztery kwiaty
23:00, 10 kwi 2017
Ale Iwonko już kolorowo u ciebie, też zrobiłam foty, ale brak czasu na wstawienie, może jutro
Iwk4 07:23, 11 kwi 2017

Mirelko, moja tegoroczna. Podrasowana. Niech chociaż u twojej 4 kwiatki cieszą. BYywa, ze kwiaty zmarzną i trzeba czekac kolejny rok.
Pamiętasz o nawozeniu?

Moni, ten brak czasu mnie dobija. Leci sobie dzień za dniem, a my znowu starsi jesteśmy...