Ha ha Jolu
Wiatr okropny zniweczyl moje plany ogrodowe. Miałam wyrównać rabatę i zrobić po lekkim łuku to nie da rady. Wiatr mnie cofa masakra jakaś ale popoikowalam sobie malutkie roślinki
Stipa się dzieli rozplenica od ciebie rośnie szałwia tez tylko Bergenia tyciuchna
Ewcia, może Cię to pocieszy, ale właśnie rozplenica u mnie też poległa Wszystko inne wykiełkowało. Rubrum siałam w zeszłym roku i też klapa...
A siałaś stipę? Ona tak nie grymasi
Szklarenka działa jak należy. Jednak niektóre siewki (werbena,ostróżka) tak jakby stanęły w miejscu.
Natomiast szalona trawa rozplenica Purple Mayesty postanowiła zdystansować wszystkie inne.
Kochana Agnieszko, już pozwoliłam sobie u Ciebie troszkę pomyszkować i znalazłem tę rozplenicę. Faktycznie jest zupełnie inna niż stipa. Więc moje 3 ździebełka, to stipa
Ziemię kupiłam do siewu, ale nie przykryłam. Lecę poprawić
Dzięki za rady
Siałam Hameln. Źdźbła różnią się. Stipa to cieniutka i delikatna. Rozplenica bardziej sztywna i płaskie źdźbła. Różnią się bardzo zobacz u mnie ostatnio wstawiałam zdjęcia.
A i jeszcze ja przykryłam pojemniczek z wysiewem folią nie wiem czy też tak robiłaś? I ziemia do siewu...
liatrię będę mieć na różance, jeszcze poluję na kocimiętkę i przetacznika. naparstnica, gipsowka i ostróżka już zakupiona do posiania a stipa i rozplenica do pikowania.
ja na szczęście na początku obsadzania dopiero i narazie cieszę się jak głupia gdy mi coś z nasionek wyrasta podoba mi sie to