Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

szemusia 20:51, 03 mar 2016

MirellaB napisał(a)

To jak znajdziesz jutro chwilkę to zrób fotkę

Stipy już trochę mam tej co rośnie, jeszcze mam trzy opakowania do wysiania i myślę, żeby jeszcze z trzy kupić

Nie mam rozeznania i ciągle mi się wydaje, że mam jej mało

Mirelka, jak wszystko Ci wzeszło to z pewnością roślinek CI starczy
A myślałaś jak to popikujesz? Masz tyle parapetów? Ona nadal w jasnym i ciepłym miejscu musi stać...

Fotki bedą jutro
Buźka
Asiuniaa 20:52, 03 mar 2016

szemusia napisał(a)

CZyli kolejny warunek konieczny nam odpadł
Asia, coś czuję, że my za chwilę doktorat z uprawy rozplenicy z nasion napiszemy

Nooo. Za rok za to będziemy miały najładniejszą skoro się tak doktoryzujemy teraz
siakowa 20:52, 03 mar 2016

MirellaB napisał(a)

To jak znajdziesz jutro chwilkę to zrób fotkę

Stipy już trochę mam tej co rośnie, jeszcze mam trzy opakowania do wysiania i myślę, żeby jeszcze z trzy kupić

Nie mam rozeznania i ciągle mi się wydaje, że mam jej mało
w jednym opakowaniu jedt dobrych kilkadziesiat nasionek czyli tyle potencjalnych stip
szemusia 20:54, 03 mar 2016

Kasia dobrze pisze - kilkadziesiąt. Ja tylko raz wysiałam całe opakowanie i pół rodziny obdzieliłam. Teraz sieję po pół paczki
ewa004 21:59, 03 mar 2016

U mnie siewy z nasion to 100 % ...porażka ani jedno zbło rozplenicy Rubrum mi nie wyszło
Od siania minął miesiąc ..więc chyba juz nadziei nie ma
Iwk4 22:13, 03 mar 2016

szemusia napisał(a)

CZyli kolejny warunek konieczny nam odpadł
Asia, coś czuję, że my za chwilę doktorat z uprawy rozplenicy z nasion napiszemy

Beatko, a mroziłaś swoją?
MirellaB 16:05, 04 mar 2016

szemusia napisał(a)

Mirelka, jak wszystko Ci wzeszło to z pewnością roślinek CI starczy
A myślałaś jak to popikujesz? Masz tyle parapetów? Ona nadal w jasnym i ciepłym miejscu musi stać...

Fotki bedą jutro
Buźka

Wszystko robię wg. instrukcji Iwonki Mam kupionych bardzo dużo wielodoniczek, więc do nich będę pikowała Parapetów od strony południowej mam tylko dwa, ale musi wystarczyć
MirellaB 16:07, 04 mar 2016

szemusia napisał(a)
Kasia dobrze pisze - kilkadziesiąt. Ja tylko raz wysiałam całe opakowanie i pół rodziny obdzieliłam. Teraz sieję po pół paczki

Łooooo matko pół pczki Wiesz ile ja już wysiałam: 6 opakowań, całą masę nasion od Ewy, mam jeszcze trzy opakowania do wysiania i chcę jeszcze dokupić

To może jednak już przystopuję? Kurcze ciągle wydaje mi się, że mam jej mało i mi zabraknie Sama nie wiem dlaczego mam takie odczucia?
szemusia 16:34, 04 mar 2016

ewa004 napisał(a)
U mnie siewy z nasion to 100 % ...porażka ani jedno zbło rozplenicy Rubrum mi nie wyszło
Od siania minął miesiąc ..więc chyba juz nadziei nie ma

Ewcia, może Cię to pocieszy, ale właśnie rozplenica u mnie też poległa Wszystko inne wykiełkowało. Rubrum siałam w zeszłym roku i też klapa...
A siałaś stipę? Ona tak nie grymasi
szemusia 16:38, 04 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

Beatko, a mroziłaś swoją?

Właśnie tych nasion zebranych jesienią nie mroziłam... Ale zerwałam też kłoski teraz z rozplenicy, więc te były przemrożone... i nic
Trudno.

Już się pocieszyłam. Właśnie kupiłam kilka kłączy jeżówek purpurowych i będę sadzić (po 5 zł ). Mają już zielone listki, więc żyją