Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 19:57, 27 cze 2017

Do góry

Ukojenie 19:57, 27 cze 2017

Do góry
Mam urlop wiec sie relaksuje. Przeczytalam kilkanascie ksiazek, wyspalam sie, a w miedzyczasie poryłam w ogrodku i ulozyloam kostke wokol 'oczka'

Bylo:

Jest:

Przenioslam do polcienia dwa rh ze slonca bo marnialy:
Anna i Ogród 19:56, 27 cze 2017

Do góry
Pomidory

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:52, 27 cze 2017

Do góry
Ambitnie zrobiłam oprysk PW, po czym po kilku godzinach nadeszła burza i wszystko spłukała. Ot, ciężki jest los ogrodnika.
Jutro mam w planach ścinanie. Może dam radę, choć zapowiadają mocne upały.

Bardzo się zmienił ogród w tym roku. Z pozycji siedzącej w ogóle nie widać już ścieżek. Rabaty nakładają się na siebie.

Do bordowej dołączyła pomarańczowa lilia. Ta druga rośnie w towarzystwie miskantów.

Pszczelarnia 19:52, 27 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A ja mam dzwonka kremowego? Coś mi się o uszy obija, że znam. Dobrze. Różany czas:

Przecudne te białe i różowe różyczki. Jak się nazywają?
Z południa Polski - ogród Marzeny 19:52, 27 cze 2017

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Spojrzenie przez wiąza, jeżówka - jedną mi pies wykopał niestety...

Marzenka fajnie,że masz więcej czasu wolnego i mam nadzieję będziesz już częściej ślicznie wszystko Ci się rozrasta, a co do psa to ja też już czasem siły nie mam, teraz mamy ogrodzenie, więc przebywa prawie cały czas z nami i wczoraj jak plewilam dopiero zauważyłam ile roślin mam połamanych ehh taki ich urok.
Pszczelarnia 19:51, 27 cze 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Nie ważne w czyim obiektywnie ogród Ewy jakby z magicznej krainy

Kozłek lekarski z zielnika.

Pszczelarnia 19:48, 27 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Jaaaa Cię Kompletnie nowy ogród zobaczyłam na tych fotach. Nie miałam pojęcia, że te rabaty do samej wody schodzą, z Mai pamiętam , że brzegi strumienia były w kamieniu chyba.
Justyna pytanie za 10 pkt czy ten stolik z krzesełkami stoi w szklarence? czy za nią i tylko na fotkach tak wygląda?

Miejscami tylko poprawiam skarpę i coś tam wsiewam albo sadzę, np. róże. Skarpa kamienista jest przy wodospadach i przy moście.

W szklarni stoi stolik. To będzie część odpoczynkowa na wczesną wiosnę i późną jesień.

Pszczelarnia 19:43, 27 cze 2017

Do góry
Rench napisał(a)

Ja bym ucierała,tylko mi szkoda każdego płateczka zrywać

Przecież czyściec zwyczajny mam,ale mój nie jest taki wyrazisty w kolorze,chyba że twój aparat dodaje koloru
Jeśli będziesz miała nasiona dzwonka kremowego,to bym prosiła o kilka ,bo moje wyginęły .

A ja mam dzwonka kremowego? Coś mi się o uszy obija, że znam. Dobrze. Różany czas:

Ogród w skali mikro cz.II 19:42, 27 cze 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Eluś, dawno zdjęcia lotosa nie nie było Może pokażesz, bo już pewnie urósł

Ewciu lotos rośnie..tak bardzo ,że już mu chyba brakuje wartości odżywczych i listki zaczęły żółknąć..właśnie przekładam do rynny..narazie..będzie bez nóg..trudno..
Goście ogrodomaniacy są wyrozumiali
Nowa miejscówka glina jak siem patrzy

Koreczki nawozowe za radą Mariusza...nieźle się nagimnastykowałam ,żeby je skombinować..są extra dla roślin wodnych...takie zwykłe powodują ,że woda staje się , wg Małej Mi " szrekowa "

No i próba umiejscowienia doniczki w sadzawce nie chciałam wkładać ziemi do sadzawki bezpośrednio , no bo lotos zimą musi się przecież gdzieś podziać a przenoszenie całej sadzawki gdzieś wgłąb domu byłoby ..hhmmmm..lekkko karkołomne no i nie potzrebuję dodatkowego wyposażenia salonu

Ewa 777 napisała

Fajne mieszkanko szykujesz dla lotosa
Ogródek kipi kolorami Spotkanko się szykuje - seme radości
Ja też jeszcze nie czuję wakacji. U mnie cały dzień pochmurnie (na chwileczkę tylko wyszło słonko) i dość zimno. Nie chce się robić w ogrodzie. Na jutro zapowiada się taka samam pogoda. Dopiero od wtorku się polepszy.
Nie wybierasz się nad nasze morze?

Ewciu mam wrażenie ,że Ci odpisywałam , ale nie umię znaleźć tego posta, może to kurza ślepota ?? w każdym razie..piszę

Gdzie mnie tam z kolorami do Twojego ogrodu ale staram się , staram...na gości już się tak cieszę ,że hej zresztą..wiesz ,że lubię gości ogrodowiskowych to już szczególnie
Kiepską pogodę macie ??? hmmm..szkoda..ale mogę Cię pocieszyć ,że u nas taka głooopia duchota ,że człek jest upocony jak śffinka od samego leżenia i nicnierobienia
Wybrać się nad nasze morze ??? Nie wiem sama Ewciu prawdę powiedziawszy..nie bardzo lubię podróżować bez eMusia..a on z tytułu zmiany pracy ma zaledwie..8 dni urlopu stąd ..chyba się na loteriadę pogodową nad naszym morzem nie zdecydujemy..ale...kto wie chętnie bym sié z Tobą spotkała
Poczujesz jeszcze wakacje, spoookojnie to dopiero pierwszy tydzien
Ściskam moocno , wakacyjnie
Pszczelarnia 19:41, 27 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Sad nowy w starym.

Prawie jak w Ettenbühl
Pszczelarnia 19:37, 27 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

To może białe?

Koniecznie. Wszelkie odcienie niebieskich też. Widzę, że w wielu ogrodach mnóstwo fioletów i błękitów. Nie brałam tych kolorów pod uwagę, a teraz je mam. Nawet cykorię podróżnika przytaskałam z pola. Zobaczymy jak zakwitnie (czy zakwitnie). Piołun wykopany zza płotu i posadzony na rabacie rośnie pięknie.
Pszczelarnia 19:36, 27 cze 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Ewuś cudne zakątki stworzyłaś bajkowo relacja foto superowa

Sad nowy w starym.

Pszczelarnia 19:34, 27 cze 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Ewo, jest magicznie w Twoim ogrodzie. Pozwól, że przysiądę na ławeczce...

Ps. Tui też nie mam, ani jednej.

To już jesteśmy 3 osoby (Madżenn też nie ma). U nas tuje w okolicy jako zabytki rosną.

W Ciebie wapień, u nas granitu dostatek:

Pszczelarnia 19:31, 27 cze 2017

Do góry
Szarobialy napisał(a)
Zakochałam się w ostróżkach. Chcę więcej i więcej w przyszłym roku. Pozdrawiam.

To może białe?

Sezon 2017 u Hanusi 19:29, 27 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia 19:26, 27 cze 2017

Do góry
AniMa napisał(a)

Podpisuje się pod tym stwierdzeniem Małych latających elfików tylko tam brakuje....ale mogę się założyć, że robaczki świętojańskie tam na pewno wieczorami krążą

Róża schowana w szałwii (to dobrze, bo jej przekwitający kolor płatków jest osobliwy)

Ogród w remoncie 19:25, 27 cze 2017

Do góry
Mój pociachany cis. Przyciąć jeszcze te boczne gałązki? Chcę z niego kulkę albo choć jajeczko jak nie wyjdzie z kulką . Jeszcze dwa takie mam. Z dwumetrowych zrobiłam takie na wysokość do pasa.
Pszczelarnia 19:20, 27 cze 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
zdjęcia obejrzałam z zaciekawieniem ...dobrze że goście u ciebie bywają i coś więcej nam pokazują ...bo jestem zachwycona tym co zobaczyłam Ewo musisz wicej fot nam pokazywać ..bo strasznie oszczednie nam te twoje klimaty dawkujesz

a to koniczyna Red Feathers? bo takie cos dzisiaj pokazywała Magnolia u kokoszki

Justyno,
co by tu napisać? Pokazuję dużo fot, przecież regularnie od 2011 roku. Piszesz, że klimaty dawkuję - hm, na to dawkowanie nie ma recepty.

Ostróżki dla Ciebie. Moje własne siane wiele lat temu. Następnie dzielone a i tak drobnieją, potrzebują naprawdę solidnej dawki nawożenia.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:16, 27 cze 2017

Do góry
siakowa napisał(a)

Kasiu, ta fotka mnie urzekla. Duzo masz tam stipy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies