Podgolone buki
i sosna, kalina i forsycja odsłonięte
teraz w kolejnych sezonach już większość drzew trzeba będzie podgalać by robić miejsce krzewom pod nimi.
Sąsiadka chyba mnie oszukiwała, że regularnie zbierała plony z ogrodu... drugie tyle czeka na zerwanie, o fasolce nawet wspominać nie będę. Wiecie co można zrobić z wyrośniętej, na szczęście bez łyka, szparagowej?
Na obiad miałam zapiekaną dynię (jak dobrze, że mięsożercy stołują się dziś poza domem, nikt nie będzie marudził na minimalizm ), a na jutro z reszty planuję krem - mniam
Odrobina mniej spożywcza na koniec - daliowe poletko rozhulało się na dobre Mus zabrać się za bukiety
Pierwszą metodę stosowałam gdy dzieci były małe, drugą stosuję obecnie Zimą klimą podgrzewam w mieszkaniu nim odpalamy piece. Tzn. w listopadzie jeszcze klima w grudniu już piec
Preferuję identyczne temperatury góry kocham, nie chodzę ze wzgl. na stan zdrowia, chleba nie piekę za to stale siedzę w garach i gotuję. Lubię gotować, ale co za dużo to nie zdrowo, a przy takich upałach w kuchni jest nie do wytrzymania. Mam południową dachową kuchnię, masakra
Mam nadzieje, że nie Dzisiaj na śniadanko miałyśmy owsiankę z własnym dżemem z wiśni, po południu ogarnęłyśmy pomidory na zupę pomidorową. Dzięki użyciu wyciskarki do soku jest o wiele lżej ze skórkami i ziarnami - chwila moment i gotowe, nie to co nasze babcie przez sitko drewnianą łyżką tarły. 7 kilo przerobione