Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 17:24, 02 cze 2024

Dalie mam objedzone, ale nie przeszkadza im to kwiaty pokazywać. Wiejska w całości prezentuje się na gęsto. Do środka już się dostać nie mogę, żeby usunąć co niepotrzebne.

Reszta nie nadaje się do pokazania, bo abo zjedzona albo wymęczona deszczem, albo w chwastach tonie Może jutro uda mi się ruszyć w rabaty.
Kasya 17:45, 02 cze 2024

Aj jakie piękne masz krzaki
Kasya 17:46, 02 cze 2024

I dalie tak wcześnie
Maki piękne
No jest co pooglądać
LIDKA 18:32, 02 cze 2024

Róże wow. Piękne.

Candy rokoko mam ale jeszcze nie pokazały co potrafią.
Ascoty wywaliłam.

Na razie domówiłam te co mam żeby było po 3 szt z gatunku.
Zuzia zawołam Cię na pomoc jak bede planować różankę.

Bedzie na nowej rabacie.

A róże przyjdą w przyszłym tyg.

Anda 18:52, 02 cze 2024

Piękne róże, piękne kadry

Twoja LO bardzo jasna. Moja w tym roku ciemniejsza niż w zeszłym, choć teraz nowe kwiaty już wracają do typowego koloru.

Na rabatach wczoraj rozrzucałam granulki, szerokim gestem, ślimaków tabuny.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 21:24, 02 cze 2024

Kasya napisał(a)
Aj jakie piękne masz krzaki

Z perspektywy żaby
Tak serio, to z roku na rok coraz bardziej się ten mój pas startowy zagęszcza.
antracyt 21:29, 02 cze 2024

LIDKA napisał(a)
Róże wow. Piękne.

Candy rokoko mam ale jeszcze nie pokazały co potrafią.
Ascoty wywaliłam.

Na razie domówiłam te co mam żeby było po 3 szt z gatunku.
Zuzia zawołam Cię na pomoc jak bede planować różankę.

Bedzie na nowej rabacie.

A róże przyjdą w przyszłym tyg.

Candy Rokoko rośnie u mnie jak szalona, chciałbym żeby Lemon Rokoko jej w końcu dorównała. Mam ją od jesieni 2022 i jest tak samo zdrowa, tworzy zgrabny, ale na razie cały czas malutki krzaczek. Jak długo masz swoje Candy?

Postaram się coś na różankę doradzić, ale ja to raczej "specjalistka" od miszmasz jestem
antracyt 21:37, 02 cze 2024

Anda napisał(a)
Piękne róże, piękne kadry

Twoja LO bardzo jasna. Moja w tym roku ciemniejsza niż w zeszłym, choć teraz nowe kwiaty już wracają do typowego koloru.

Na rabatach wczoraj rozrzucałam granulki, szerokim gestem, ślimaków tabuny.

LO już mi przekwita, stąd ta bladość. Kwitła/kwitnie wyjątkowo krótko w tym roku, szaleństwa pogodowe jej nie służą.

Granulki to chyba w ilościach hurtowych zakupię. Golasy spacerują mi po ogrodzie jak turyści po Krupówkach w wakacje... Takiego czegoś jeszcze nie widziałam.
Gosialuk 22:36, 02 cze 2024

Róże pięknie kwitną, a w wiejską faktycznie nawet palca nie wciśniesz. I kiedy to porosło?
Ślimaków współczuję i łączę się w bólu. Też zaczęłam sypać granulki.
Magara 22:52, 02 cze 2024

antracyt napisał(a)
Magarku, to dla Ciebie Wprawdzie oberwała mocno przymrozkiem i ostatnimi burzami też, ale trzyma się dzielnie - Clair Renaissance.

Magarek dziękuje Został utwierdzony w tym, że nagroda za dentystę była jak najbardziej słuszna Jak długo ją masz, chyba pisałaś ale zapomniałam

Pozostałe róże też piękne, chcę każdą i wszystkie A maczek na fotkach to jaki to???

O tych ślimakach czytam, nie tylko u Ciebie, ale i w innych wątkach. Że taki armagedon w tym sezonie macie. Jestem trochę w szoku bo u mnie pada, ale ślimaki są głównie skorupkowe. Golasów wiaderkami nie zbieram, a bywały takie lata, że zbierałam (jak dobrze pomyślę to chyba w każdym roku kiedy wiosną były opady).
W sezonie 2024 mam objedzone ogórki i fasolkę w skrzyniach, ale tylko jakieś 10 procent strat.
Wyszłam ostatnio po deszczu do warzywnika to zebrałam z 10 sztuk. Ciąć ich nie umiem, poszły za płot, pewnie wrócą
Zastanawiam się co się takiego wydarzyło w moim i moich ślimaków świecie, że nie marudzę na ślimakowy problem, w czasach gdy wiele osób marudzi Jedyne co mi przychodzi do głowy - zaczęłam sypanie granulek bardzo wcześnie - w marcu? kwietniu? Uznałam, że zrobię to zapobiegawczo, żeby zdążyły się cholery nażreć i zemrzeć pod ziemią. Może w tym szaleństwie jest metoda???