Wczoraj u nas było słońce do południa. Później zimnica i deszcz.
Ale iryski zdążyłam sfocić:
Na pewno jesienią zamówię i dosadzę, bardzo w marcu cieszą
Gosiu witam. Tyle ile ja zawilców na sądziłam powinnam mieć łany białe i inne kolory. Ledwo wszystko zipie. Zimno jak cholera.
W zeszłym roku wysadzilam 20 doniczek kupowane po przecenie żonkila małego. Nie widzę ich posadziłam w jednym miejscu.
Jeżeli będzie wiosna jak nadejdzie ta słoneczna taka nędza nie kupię już żadnego kwiatka wiosennego. Strata pieniędzy i zachodu mojego.
W zeszłym roku kupiłam 6 sadzonek róży Oliwia przepięknie się rozrasta bardzo ją lubię kwitnie całe lato do późnej zimy. Takie krzaki trzeba sądzić a nie ryzykowne.
Miałam już w koszyku cyklameny na sadzawce, ale myślę sobie po jaka cholerę mi te drobiazgi. Żebym znowu pod liściami je szukała gdzie posadziłam.
Dosyć ładnie u mnie rozrastają się pierwiosnki. Zalążki kwiatowe jest z są ale ciepelka im trzeba.
To kępka z zeszłej wiosny
Hiacynty pod krzakiem róży ja ich tutaj nie sadzilam
Rozleciała mi się po 4 latach największa skrzynia z powojnikami i to uruchomiło roszady. Dodatkowo udało nam się wkopać krawężniki w kąciku wypoczynkowym przed sobotnią ulewą. Jeszcze tylko zostało położyć kawałek starej wykładziny i kamyczki na wierzch.
To rozwiązanie będzie bezpieczniejsze dla seniorów mieszkających z nami.
Takie na szybko zdjęcie i porównawcze jak było.
Na 3zdj jak przypozował piękne ujęcia ❤️ Mnie też kilka razy udało mi się zrobić zdj liska z bliskiej odległości,może na starym tel mam jeszcze te zdj jak leży sobie w kwiatach przy bramie wjazdowej
Mogę prowadzić laurowiśnię np na 1m. Bardzo potrzebuję tam pleców. Mam do ukrycia fakt, że krawężnik jest nie równo z kolumną (bo na kolumnie jest inne ocieplenie).
Wierzbę wzięłam na środek, rozrzuciłam kulki cisowe, dodałam dużą rozplenicę i niebieski przetacznik.
Dzięki Lidka, brakowało mi pomysłu na taką roślinę.