Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Urszulla 11:28, 02 cze 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ula na to potrzeba dodatkowego czasu, a ja go mam jak na lekarstwo.
Szkoda jeżyka, na przyszłość już wiesz, że taki zawsze wymaga interwencji człowieka.

Chyba tak jak piszesz trzeba się nim zaopiekować a wiesz, że jeż u mojej sąsiadki przychodził do kociej karmy się pożywić. Ale teraz wrócił pies z wakacji i jeszcze jeden nowy doszedł to jeże mogą mieć ciężko. Pewnie znów do nnie wrócą bo u mnie spokój. Martwię się tylko tym, że sypię ślimaksem i mogę im zaszkodzić. Plan mam taki w kupkach od jogurtów dawać ślimaks.
Tak sobie pomyślałam że chyba muszę zrobić jeszcze jedno oczko, jak pissesz o poidłach dla jeży ale marzyłoby ni się takie głębsze na chociaż jedną lilię wodną, tylko kto będzie kopał, bo ja nie dam rady.
Kontonaogrod 11:39, 02 cze 2024

U nas tez slimakow zatrzesienie. Jezyk pomoze?

Pięknie masz a roboty wszyscy maja po pachy. Ty wiecej bo I ogrod wieeeeelki. Ale warto, bo przecudnej urody!
Juzia 11:50, 02 cze 2024

Urszulla napisał(a)

Chyba tak jak piszesz trzeba się nim zaopiekować a wiesz, że jeż u mojej sąsiadki przychodził do kociej karmy się pożywić. Ale teraz wrócił pies z wakacji i jeszcze jeden nowy doszedł to jeże mogą mieć ciężko. Pewnie znów do nnie wrócą bo u mnie spokój.
Tak sobie pomyślałam że chyba muszę zrobić jeszcze jedno oczko, jak pissesz o poidłach dla jeży ale marzyłoby ni się takie głębsze na chociaż jedną lilię wodną, tylko kto będzie kopał, bo ja nie dam rady.

Do głębszego oczka trzeba coś włożyć po czym jeż mógłby się wspiąć w razie jak wpadnie.
Ja raz wyławiałam jeżyka ze swojej kałuży...
sylwia_slomc... 12:14, 02 cze 2024

Urszulla napisał(a)

Chyba tak jak piszesz trzeba się nim zaopiekować a wiesz, że jeż u mojej sąsiadki przychodził do kociej karmy się pożywić. Ale teraz wrócił pies z wakacji i jeszcze jeden nowy doszedł to jeże mogą mieć ciężko. Pewnie znów do nnie wrócą bo u mnie spokój. Martwię się tylko tym, że sypię ślimaksem i mogę im zaszkodzić. Plan mam taki w kupkach od jogurtów dawać ślimaks.
Tak sobie pomyślałam że chyba muszę zrobić jeszcze jedno oczko, jak piszesz o poidłach dla jeży ale marzyłoby ni się takie głębsze na chociaż jedną lilię wodną, tylko kto będzie kopał, bo ja nie dam rady.

Karma kocia dla jeży się nadaje. U nas czasem też podjadały zwłaszcza jak miały młode i zimowały w stodole w słomie. Jeże nie jedzą tych nagich ślimaków.
sylwia_slomc... 12:15, 02 cze 2024

Kontonaogrod napisał(a)
U nas tez slimakow zatrzesienie. Jezyk pomoze?

Pięknie masz a roboty wszyscy maja po pachy. Ty wiecej bo I ogrod wieeeeelki. Ale warto, bo przecudnej urody!

Na te gajowe pewnie tak na nagie raczej nie bo wszędzie pisze, że tych jeże nie jedzą. Ilość roboty nieraz nas przerasta, robimy ile możemy.
sylwia_slomc... 12:16, 02 cze 2024

Juzia napisał(a)

Do głębszego oczka trzeba coś włożyć po czym jeż mógłby się wspiąć w razie jak wpadnie.
Ja raz wyławiałam jeżyka ze swojej kałuży...

Tak to jest konieczne.
sylwia_slomc... 16:24, 02 cze 2024

Wrzucam jak leci bo i tak ledwie oględnie widzę co
Tu raczej bez Black lace Eva

sylwia_slomc... 16:27, 02 cze 2024

sylwia_slomc... 16:29, 02 cze 2024

Na pergoli władna samosiejka kwitnie.

sylwia_slomc... 16:33, 02 cze 2024