Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 15:23, 02 cze 2024

antracyt napisał(a)
Kilka dni mnie nie było a tu taka apetyczna porcja zdjęć Róż masz mnóstwo, wcześniej nie widziałam ich w takiej ilości.

Temat nawadniania skrzyń chodzi za mną od zeszłego roku i na razie na chodzeniu stanęło Chociaż teraz wody mam pod dostatkiem, a właściwie nadmiar i to bardziej na tapecie jest walka z plagą golasów. To akurat u mnie nieprzyjemna nowość.

Zuza Dziękuję

Tak ,róż mam sporo i spore chęci na jeszcze

w końcu udało mi się kupić Koko Loko ,ale w tym sezonie nie zakwitnie ,bo kupowana z gołym korzeniem

z tym nawadnianiem ,to też kupę czasu się zastanawiałam ,a to naprawdę proste i ułatwia życie
zrobiłam sobie 3 sekcje do tego podlewania -oddzielnie szklarnia ,daliowa przy szklarni i skrzynie
a skrzynie też mam w rzędach rozdzielone kranikami

jak już mi to tak dobrze poszło ,to zamierzam na najsuchsze rabaty też rozłożyć linie -na prostym terenie to łatwizna ,bo przy skrzyniach miałam trochę zabawy
Miałam połączenia robić z rury montażowej ,ale trafiłam na promocję w biedrze złączek i węży ,więc taniej mnie wyniósł taki patent

walka ze ślimorami i u mnie trwa -część solę ,część przecinam i oprócz tego mam granulki porozkładane pod skrzynkami ,żeby pies nie spróbował
Magleska 15:24, 02 cze 2024

UrsaMaior napisał(a)
Ojacież... jakie foty i widoki. Padłam! Lecę oglądać jeszcze raz.

Iza
Magleska 15:25, 02 cze 2024

basia3012 napisał(a)
Madzia, ogród cudny. Gdy oglądałam go pokazany okiem Moniki to zastanawiałam się czy to Twój.Jakieś inne części ogrodu pokazała niż Ty pokazujesz, innym okiem patrzyła, z innej strony czy jeszcze coś innego. W każdym razie zawsze piękny.

Basiu Dziękuję
Monia zrobiła przepiękne fotki ,aż nierealnie piękne ominęła wszystkie zachwaszczone kawałki
Magleska 15:30, 02 cze 2024

Moja ulubione 2 rabaty teraz w tysiącach komfiguracji fotkowych

trupio-kremowa ( trochę odgapiana od Asi Rojodziejowej -ale z innymi roślinami )
Na niej dosadziłam nówkę różę i Koko-loko ,dotego przesadziłam z innej rabaty wciśniętą w kąt Lavender Ice i malutką kremową -nazwy nie pamiętam ..nie widać ich w tym gąszczu

Przed ścięciem szałwi
Magleska 15:31, 02 cze 2024

Magleska 15:33, 02 cze 2024

I po ścięciu szałwi
Rojodziejowa 15:33, 02 cze 2024

Ale u Ciebie ta trupia zdecydowanie bujniejsza. Muszę mijją może lepiej ściółkować, trochę troski dołożyć, bo na razie jest marniutka. Twoja prezentuje się cudnie!!
Magleska 15:35, 02 cze 2024

Druga moja ulubiona teraz to pomarańczowa
troszkę muszę na niej pozamieniać miejscami niektóre roślinki -ale to taki kosmetyczny tetrisik będzie

uwaga też spam wielozdjęciowy jednej rabaty zaczęło padać ,więc siedzę na forum

Magleska 15:37, 02 cze 2024

Magleska 15:40, 02 cze 2024

i na koniec mój nowy punkt dowodzenia podlewaniem -muszę wymyśleć coś fajniejszego na ten rozdzielacz wody ,ten słupek z kostki -to taki chwilowy ( albo na dłużej ,bo prowizorki czasem trwają wiecznie )....