Bożenko, podziwiam Twoją piękną wiatę i "jeździk" na truskawki. Życzę słodkich plonów.
Gdy przeczytałam o puszczeniu w ogrodzie pawia to znieruchomiałam. Ale potem doczytałam. Skończyło się dobrze.
Pozdrawiam.
Dziękuję Rysko pierwsze truskawki z gatunku Albion spróbowane, czekam na wysyp do jesieni
Dzięki Jolu cieszę się z Twoich lilii, u mnie już dzisiaj pierwsza burgundowa zakwitła, czekam na pozostałe
Dziękuję Magarku zaglądam znowu
Dzięki Daria mój wielolufowy panzer sprawdza się wyśmienicie, zwłaszcza w nawożeniu i podlewaniu wielu donic (chyba mnie poniosło )
Przyjmuję z zadowoleniem Twoją propozycję nasionkową
Aniu dzięki szkoda, że piwonie tak szybko odchodzą ale za to pojawiają się inne
A tu mój szpaler eksperymentalny pomidorów w donicach odmiany Jutrosz i Gazpacho z przepisem na zupę na torebce o tej samej nazwie:
pomidory Betaluxy posadzone w różnych pustych miejscach ogrodu (po tulipanach ):
Dzięki Margo jeżdżę sobie nawet nie wiedziałam, że są jakieś nakładki na wąż ogrodowy, muszę obczaić temat.
Ojejku Ula dziękuję i odpozdrawiam
Urszullo dziękuję oby się udały bordową "mam" obok u rodziny, ale uwielbiam wszelkie variegaty
Basiu również dziękuję tak, paw ma się dobrze
W tym roku mam mini supertunie okienne, zaczynają dopiero gęstnieć, zobaczymy czy będzie efekt tak spektakularny jak w zeszłorocznych, bez "mini" w nazwie, a z przechowania kłączy przez zimę nic mi nie wyszło:
Dziękuję za podesłany link o pomidorach. Ależ to skomplikowana wiedza tajemna jest. Swoim z rozpędu już oberwałam część bocznych pędów więc nie wiem jaki będzie efekt końcowy. Ale 7 kg z jednego krzaka (tym się chwaliła autorka filmiku) mnie przeraziła. M tyle nie zje, ja pomidorów nie jadam . Jak będzie mniej to mnie w zupełności usatysfakcjonuje .