Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:37, 12 kwi 2013

Do góry
Witajcie, ja tu nowa na wątku ...
Sebek jeśli się nie mylę, masz żywopłot z brabantów. Po latach użytkowania , jak uważasz, jaka jest optymalna szerokość odstępów między brabantami w żywopłocie ? tzn co ile je sadzić ? Literatura podaje tak różne szerokości odstępów, że można zgłupieć...
Chcę mięć zwartą ścianę formowanego żywopłotu ( stać mnie tylko na brabanty...) , ale też nie chcę , by były za ciasno, bo wtedy po latach brzydkie się robią ... No więc, co ile cm jest najlepiej sadzić ?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:28, 11 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Te kamienie będą w tym miejscu Tylko muszą być niestety w innym wydaniu
Coś jak tu

Ale może chociaż fragmencik po staremu dla mnie zrobisz???
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:03, 11 kwi 2013

Do góry
Te kamienie będą w tym miejscu Tylko muszą być niestety w innym wydaniu
Coś jak tu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:57, 11 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie chcesz widzieć moich Georgia peach - jedna papka - nawet kolor po nich nie został.....Łudzę się, że odbiją
odbiją, moje też biednie wyglądają
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:52, 11 kwi 2013

Do góry
Nie chcesz widzieć moich Georgia peach - jedna papka - nawet kolor po nich nie został.....Łudzę się, że odbiją
Ogród Dominiki 21:45, 11 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ahhhhh - tego mi było trzeba!!! Twojej koloroterapii

Mi też
Żęby sobie ostrzę na tulipanki
Ogród Dominiki 21:38, 11 kwi 2013

Do góry
Ahhhhh - tego mi było trzeba!!! Twojej koloroterapii
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:17, 11 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Sebciu to nie cud ale na forum o tym nie wypada pisać. Przyjmijmy, że srodki unije na aktywizację terenów rolnych

Chyba się domyślam o co chodzi

Możemy też przyjąć, że to źródła finansowania niepodlegające zwrotowi
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:16, 11 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

No cud! I widzisz - trzy lata tylko czekałaś

Sebciu to nie cud ale na forum o tym nie wypada pisać. Przyjmijmy, że srodki unije na aktywizację terenów rolnych
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:09, 11 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aga ja w starym domu czekałam 7 lat na drogę.... Gdy się wyprowadzalam wybrukowali... W tym od trzech lat walczę z psem i córką o błoto Ale sukces w tym roku będzie droga!!!!!!!!!!!! przetarg już zakończony, podpisują umowę i ma być. Cud jakiś!!!

No cud! I widzisz - trzy lata tylko czekałaś
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:47, 11 kwi 2013

Do góry
Dzięki Myślę, że to jest to - ale trawy zacznę kupować za co najmniej miesiąc
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:41, 11 kwi 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Sebciu , zamieściłam kilka fotek z ogrodu i są tam również carexy ,,,,, takie wypłaszczone to one .... tak mają ale się podniosą

No właśnie je widziałem i tak sobie myślę czy przezimowały czy nie? Ale skoro się podniosą to super - są nr 1 na mojej liście must have
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:37, 11 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Kuleczki po prostu boskie! Poproszę o relację jak przezimowały Ci carexy Ice Cream???

Sebciu , zamieściłam kilka fotek z ogrodu i są tam również carexy ,,,,, takie wypłaszczone to one .... tak mają ale się podniosą
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:36, 11 kwi 2013

Do góry
Po prostu pięknie! Krokusy w tym roku dosłownie wyskakują kwitnące spod śniegu A przetrwał któryś w trawniku??
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:30, 11 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja po marketach nigdzie nie jeździłam więc nie mam orientacji, ale na giełdzie kwiatowej byłam i tulipany kwitnące wyczaiłam, tylko że zimno wtedy było.

Mam zamiar zakupić białe tulipany i narcyzy po raz drugi, bo tamte przekwitły w garażu przez nikogo nie oglądane bidule.

Szkoda ich bardzo.....U mnie najbliższa giełda kwiatowa w Bielsku - więc trochę daleko Ale na pewno w tym roku tam pojadę, bo kilka rzeczy do domu muszę kupić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:28, 11 kwi 2013

Do góry
Bardziej chcę kupić prymulki i stokrotki, ale chyba jutro po szkole podjadę po pobliskiej szkółki to może oni coś będą mieć Od razu zrobię rekonesans czy mają rośliny z mojej listy
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:24, 11 kwi 2013

Do góry
Kuleczki po prostu boskie! Poproszę o relację jak przezimowały Ci carexy Ice Cream???
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:23, 11 kwi 2013

Do góry
...Sebek...byłam dzisiaj w ogrodniczym koło mojej pracy...i nie mogłam się oprzeć...mieli piękne duże bratki...tak aż za nimi nie przepadam ale te kolory...ach...sam wiesz...jeden po 1,5 zł...zakupiłam 6 i mam już dwie donice przed wejściem obsadzone... ...wiem że były w Obi w sześciopakach...ale te z małego sklepiku ogrodniczego bardziej wypasione...
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:13, 11 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie zapomnijcie aparatów W sumie nie mam do Was z resztą aż tak potffornie daleko
Sebus przyjedziesz?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:13, 11 kwi 2013

Do góry
A to dzisiejsza robota.....totalna rewolucja....nazwa wątku zobowiązuje A miało być tak pięknie Jakby co to ten oblask to woda

Płyty po zimie bardzo wyszły do góry i zaczęły pękać pod ciężarem auta....Nie wspomnę o tym błocie.....
Więc dzisiaj korzystając z chwili słońca pozbyłem się tych kamieni - potem za pomocą kabla i nożyka to kantów wyciąłem dwa pasy ( tak na marginesie toffam mojego Yeomanna - fiskars by się cały pokrzywił, a tego po pracy przemyłem wodą i wygląda jak nowy ).
Potem za pomocą kilofa i łopaty powstały dwa pasy

Chciałem sam żwirek - tak jak w głównej inspiracji podjazdowej , jednak żal mi tych płyt marmurowych.... Więc dzisiaj mam też piach, podsypkę i cement - i przyjdą panowie układać płyty na tych dwóch pasach. Jeszcze wczoraj chciałem mieć nadal cienko trawę między tymi płytami, ale potem znów by się robiło błoto....Więc będzie beton Jak zostanie tych płyt to ułożę je gęściej w trawniku - i będzie jak cyk bum bum

Jutro jak w całości stopnieje śnieg biorę się za trawnik....myślałem, że będzie lepiej - ale życie to nie je bajka

A tak w ogóle to widzieliście w którymś markecie kffiatki wiosenne??? Bo teraz gdy mi są potrzebne do obsadzenia donic to nie ma - a w takich miejscach są najtańsze

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies