Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Joaska 10:32, 11 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

No skandaliczny skandal jak rzecznik nie ma kutltowgo nawozu jeszcze a kto mi ubiegłej wiosny wszystko o Florovicie klarował?
Ja podelwam nim bambusy bo są baaaaardzo żarłoczne

Madżenko ja też Florovitu nie posiadam, a jaki to jest taki ogólny czy jakiś szczególny??
Też muszę nabyć, bo mam tylko Biohumusy i Magiczną siłę.
Sebek witam się i pokazuj te setki krokusów!!!!!!
u mnie dziś słoneczko!!!!!! kocham słoneczko!
ana_art 10:38, 11 kwi 2013

również apeluję o krokusy u mnie mgła jak mleko....
BarbaraM 11:21, 11 kwi 2013

Ja też przyszłam Cię w końcu odwiedzić
I od razu upominam się o te krokusy...
No,krokusy proszę....
Sebek 19:46, 11 kwi 2013

Ufff - ledwie żyję ! Namachałem się dzisiaj za cały marzec - ale efekt jest OK - na razie Ale na początek krokusy - w tym roku posadzę je chyba gdzie się da - toffam je!

Sebek 19:50, 11 kwi 2013

Zdjęcie robione po 19, dlatego są zamknięte - muszę zrobić im z otwartymi kffiatkami
Sebek 19:53, 11 kwi 2013

Ale żeby nie było tak monochromatycznie

Biel, która cieszy W tym roku wysadzę je gdzie indziej, bo bukszpany bardziej ścisnę, a w nóżki dostaną runiankę - albo tojeść rozesłaną Mam jeszcze za nimi fioletowe, ale chyba nie zakwitną w takim cieniu

I jeszcze takie maleństwo

Sebek 20:13, 11 kwi 2013

A to dzisiejsza robota.....totalna rewolucja....nazwa wątku zobowiązuje A miało być tak pięknie Jakby co to ten oblask to woda

Płyty po zimie bardzo wyszły do góry i zaczęły pękać pod ciężarem auta....Nie wspomnę o tym błocie.....
Więc dzisiaj korzystając z chwili słońca pozbyłem się tych kamieni - potem za pomocą kabla i nożyka to kantów wyciąłem dwa pasy ( tak na marginesie toffam mojego Yeomanna - fiskars by się cały pokrzywił, a tego po pracy przemyłem wodą i wygląda jak nowy ).
Potem za pomocą kilofa i łopaty powstały dwa pasy

Chciałem sam żwirek - tak jak w głównej inspiracji podjazdowej , jednak żal mi tych płyt marmurowych.... Więc dzisiaj mam też piach, podsypkę i cement - i przyjdą panowie układać płyty na tych dwóch pasach. Jeszcze wczoraj chciałem mieć nadal cienko trawę między tymi płytami, ale potem znów by się robiło błoto....Więc będzie beton Jak zostanie tych płyt to ułożę je gęściej w trawniku - i będzie jak cyk bum bum

Jutro jak w całości stopnieje śnieg biorę się za trawnik....myślałem, że będzie lepiej - ale życie to nie je bajka

A tak w ogóle to widzieliście w którymś markecie kffiatki wiosenne??? Bo teraz gdy mi są potrzebne do obsadzenia donic to nie ma - a w takich miejscach są najtańsze

Kindzia 20:17, 11 kwi 2013

Noooooooo, krokusami to dałeś po oczach...

Trochę się narobiłeś?
Gabriela 20:17, 11 kwi 2013

Krokusy w łanie to jest to, pięknie wyglądają te jasne w takiej masie.
Co do trawnika po tym śniegu też nie mam złudzeń, będzie duuużo pracy, niech tylko chociaż trochę nam obeschnie.
Bratki widziałam w OBI już dawno temu, od dzisiaj wystawił je najbliższy mi sklep ogrodniczy, więc rozglądaj się, sprzedawcom też zależy na upłynnieniu towaru.
baraga1904 20:23, 11 kwi 2013

...Sebek...byłam dzisiaj w ogrodniczym koło mojej pracy...i nie mogłam się oprzeć...mieli piękne duże bratki...tak aż za nimi nie przepadam ale te kolory...ach...sam wiesz...jeden po 1,5 zł...zakupiłam 6 i mam już dwie donice przed wejściem obsadzone... ...wiem że były w Obi w sześciopakach...ale te z małego sklepiku ogrodniczego bardziej wypasione...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies