Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z zegarem 17:49, 02 mar 2026

Do góry
Agatorek napisał(a)
Judith, kolor elewacji będzie jasny: złamana biel, albo jasny szary. Przy drzwiach (czyli tam, gdzie psy najczęściej leżą) i na tarasie chciałam dać elewację albo z płytek kamiennopodobnych (w kolorze ciemnoszarym) albo po prostu „zwykłą” elewację (tynk) w ciemniejszym kolorze. Chyba zdecyduję się na płytki.

Np takie lub odrobinę jaśniejsze

Dziękuję Ewa

Martuś, dzięki

Panowie od montażu chwalili mnie za odwagę. Bo czerwonych jeszcze nie montowali. Jeden z nich powiedział mi, że z „dziwnych” kolorów mieli ostatnio ciemnozielone i niebieskie .

Coś podobnego mam koło drzwi wejściowych i bardzo sobie chwalę. Mam kamień naturalny ale za Chiny nie pamiętam nazwy.

Ogród z zegarem 17:14, 02 mar 2026

Do góry
Judith, kolor elewacji będzie jasny: złamana biel, albo jasny szary. Przy drzwiach (czyli tam, gdzie psy najczęściej leżą) i na tarasie chciałam dać elewację albo z płytek kamiennopodobnych (w kolorze ciemnoszarym) albo po prostu „zwykłą” elewację (tynk) w ciemniejszym kolorze. Chyba zdecyduję się na płytki.

Np takie lub odrobinę jaśniejsze

Dziękuję Ewa

Martuś, dzięki

Panowie od montażu chwalili mnie za odwagę. Bo czerwonych jeszcze nie montowali. Jeden z nich powiedział mi, że z „dziwnych” kolorów mieli ostatnio ciemnozielone i niebieskie .
Ogród z zegarem 16:09, 02 mar 2026

Do góry
Tymczasem mam już drzwi

Od środka tak wyglądają

I od zewnątrz

Ten bałagan przy domu niedługo zniknie. Nie dopłaciłam wszystkiego wykonawcy, w ramach mobilizacji do porządków
Glina i zielsko 15:09, 02 mar 2026

Do góry
Utyralam się dziś od ok .9.00
Wcześniej nie wyszłam bo za zimno było. Jak kończyłam pracę parę minut po 14 to było tak ciepło że m się rozebrał do koszulki

Mam prawie skończone rabaty wkoło działki. Najgorsze cięcie to suche liście przywrotników. Liście się kruszą ale te ogonki to mocne mają.
Pokichałam sobie od tych suchelców.

Posadziłam dziś też tulipany, krokusy i zawilce co sobie leżały od jesieni. Mój termin sadzenia to chyba ogrodowiskowy rekord spóźnialstwa .
Pierwszy raz używałam wiertła do robienia dołków.
To super sprawa.

Miałam sporo paczaek i tulipany miały kiełki. Leżały sobie w kotłowni.
Tylko 2 cebulki wyglądały na zeschłe całkiem i je wyrzuciłam.
Zobaczymy jak to będzie z kwitnieniem.

Posadziłam różowe van ejki i białe z domieszką czerwieni happy generation. Krokusy miałam mieszane kolory. Zrobiłam z krokusów skarpetki buczkom.

Mam takie zakwasy i to w mięśniach o których nie miałam pojęcia że je mam.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 13:37, 02 mar 2026

Do góry
Ogród prawie wymarzony … 13:12, 02 mar 2026

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Tyle szczęścia wzeszło

Ale będzie tulipanowy szał. U mnie troszkę się pokazało, ale nie wszystkie po tym jesiennym sadzeniu. Posadziłam też polecane przez Ciebie odmiany czarne. Jestem ciekawa czy zakwitną razem z różowymi czy mają inny termin kwitnienia.
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 12:10, 02 mar 2026

Do góry
Korzystajcie z życia, sprawiajcie sobie i bliskim przyjemności, nic nie warto odkładać na poźniej.
Oczar najpiękniej wygląda w słońcu.Pogoda dzisiaj piękna, więc pracuję w ogrodzie.

Ogród prawie wymarzony … 08:26, 02 mar 2026

Do góry
Tyle szczęścia wzeszło

Teraz chwila grozy

Muszę przeczekać tę szarość
Za drzwiami do ogrodu... 21:47, 01 mar 2026

Do góry
Przebiśniegi szybciutko wystartowały jak śnieg stopniał

Za drzwiami do ogrodu... 21:44, 01 mar 2026

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Mam wrażenie, że rośliny pod taką kołderką śniegową bardzo dobrze się miały.
U mnie cebulowych na działce jeszcze nie widać, tylko przebiśniegi. Tylko w jednym miejscu, gdzie były przykryte grubą warstwą trawy, to jak odgarnęłam pokazało się zielone.

U mnie, to mam wrażenie, że po tej mroźnej i śnieżnej zimie niektóre rośliny mają się lepiej niż po tych cieplejszych.
Tak wyglądają trawy Ewergold:

Trawnik gorzej!
Za drzwiami do ogrodu... 21:37, 01 mar 2026

Do góry
Margo2 napisał(a)
Ja wczoraj odkryłam, że wszystko pcha się na wierzch.
Nie przypuszczałam, że po takiej zimie tak szybko to pójdzie.

Tak, to wręcz
niesamowite... W miejscu gdzie jeszcze wczoraj leżała warstwa zmrożonego śniegu dziś widoczne są hiacynty w pąkach.

W Dolinie Muminków 21:11, 01 mar 2026

Do góry
Wiosennie
Ogród prawie wymarzony … 20:46, 01 mar 2026

Do góry
No to się zaczęło
Od wczoraj zasuwam w ogrodzie
Pracy sporo aż pleców raki nóg nie czuję
Został mi do ogarnięcia front i cała rabata ze słowami
Obcięłam dziś prawie 50 hortek i już mam dość

Miłej niedzieli
Zbieram siły na jutro po pracy

Nawet se leżak wystawiłam

Powiem Wam że śnieg to dobra sprawa - dzięki niemu przeżyły moje naparstnice - zielone są szałwia też puszcza a i tulipanów wyszło mnóstwo

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:14, 01 mar 2026

Do góry
Wiosna

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:10, 01 mar 2026

Do góry
Jesienią trochę powycinałam bylin, żeby mieć mniej roboty na wiosnę, lubię takie rozwiązanie, bo jednak choć trochę mam tą robotę podzieloną, duży ogród, więc trzeba sobie radzić
Zostały mi tylko do przycięcia miskanty i rozplenice...

Wysiewy też już poczyniłam

Papryki: Redhorn, Nokturn (te powtarzam) i nowości: Mira, Calipso, Corno di toro Rosso i zebrane od mamy nasiona papryk, ale nie wiem co to za odmiana.

Pomidory i tutaj trochę popłynęłam jak na mnie, to chyba jednak przesadziłam, no ale...

Nowości: Raspberry Giant, Cuor di bue, Costoluto Fiorentino, Smarald, Duo, Zlatava, Citrus Grape, Babinicz, Akron, Beefsteak, Maskotka, Poranek, Ułan, Perkoz

Powtarzam: Bohun, Marmande, Red Pear, Zorza Toruńska, Adonis, Talon, Frodo, San Marzano, Scatolone 2, Black Cherry, Ożarowski, Jantar, Kapturek, Tigerella, D'abruzzo, Rio Grande, Rumba Ożarowska, Perun
32 odmiany

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:02, 01 mar 2026

Do góry
Monia81 napisał(a)
a później przyszła zima...

i tak trwała i nie odpuszczała...

Tak, w tym roku wszystkich zaskoczyła
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:00, 01 mar 2026

Do góry
a później przyszła zima...

i tak trwała i nie odpuszczała...
Ogród w malinówkach 18:59, 01 mar 2026

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Ewelina, pytałaś ostatnio o cięcie seslerii jesiennych. U mnie po cięciu jest tak:

Dzięki. fajnie to wygląda. Twoje już takie duże są. Ale tak to jest jak co chwile się je dzieli. Z drugiej strony - sesleria jesienna jest bardzo wdzięczna do dzielenia.

Ładne porządki porobiłeś.
Wymarzony sielankowy ogród..... 18:58, 01 mar 2026

Do góry
była moc przebarwień...

Wymarzony sielankowy ogród..... 18:56, 01 mar 2026

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies