Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 17:14, 02 mar 2026

Judith, kolor elewacji będzie jasny: złamana biel, albo jasny szary. Przy drzwiach (czyli tam, gdzie psy najczęściej leżą) i na tarasie chciałam dać elewację albo z płytek kamiennopodobnych (w kolorze ciemnoszarym) albo po prostu „zwykłą” elewację (tynk) w ciemniejszym kolorze. Chyba zdecyduję się na płytki.

Np takie lub odrobinę jaśniejsze

Dziękuję Ewa

Martuś, dzięki

Panowie od montażu chwalili mnie za odwagę. Bo czerwonych jeszcze nie montowali. Jeden z nich powiedział mi, że z „dziwnych” kolorów mieli ostatnio ciemnozielone i niebieskie .
Judith 17:44, 02 mar 2026

Czyli kontrast . Będzie super!

Co do opinii panów… Przyznam, że mnie osobiście takie gadanie o odwadze irytuje. Bo z góry określa, co jest „właściwe”, „normalne”…Tatuaż po 50 - odwaga! Czerwone martensy do brokatowej miniówy po 50 - odwaga! Pokazać się bez makijażu - odwaga! Niebieskie okiennice, czerwone drzwi, różowe auto - odwaga!
No dajta ludziom żyć jak chcą i nie nazywajcie odwagą wyrażania siebie i swoich upodobań, bo to niepoważne jest. To odezwa do tych panów i im podobnych oczywiście .
LIDKA 17:49, 02 mar 2026

Agatorek napisał(a)
Judith, kolor elewacji będzie jasny: złamana biel, albo jasny szary. Przy drzwiach (czyli tam, gdzie psy najczęściej leżą) i na tarasie chciałam dać elewację albo z płytek kamiennopodobnych (w kolorze ciemnoszarym) albo po prostu „zwykłą” elewację (tynk) w ciemniejszym kolorze. Chyba zdecyduję się na płytki.

Np takie lub odrobinę jaśniejsze

Dziękuję Ewa

Martuś, dzięki

Panowie od montażu chwalili mnie za odwagę. Bo czerwonych jeszcze nie montowali. Jeden z nich powiedział mi, że z „dziwnych” kolorów mieli ostatnio ciemnozielone i niebieskie .

Coś podobnego mam koło drzwi wejściowych i bardzo sobie chwalę. Mam kamień naturalny ale za Chiny nie pamiętam nazwy.

Agatorek 18:00, 02 mar 2026

Judith, mam podobne zdanie na temat takich opinii. Na szczęście z wiekiem mało mnie ruszają (można by powiedzieć, że wcale). Od razu zapytałam, dlaczego ten kolor jest dziwny . Pan się leciutko tylko zmieszał i poprawił, że jest niespotykany

Lidka, ja decyduje się na to, bo widzę, co się dzieje z elewacją właśnie przy drzwiach .
Polon 18:58, 02 mar 2026

Aga, drzwi rewelacja !!!
magewa 19:50, 02 mar 2026

Świetne te drzwi bardzo mi się podobają -sama swojego czasu zastanawiałam się jak swoje przemalować na szałwiowo ,ale zniechęciła mnie ilość pracy przy tym
Juzia 21:14, 02 mar 2026

Piękne

Moje leżą gdzieś w magazynie