Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

nicol21 18:51, 01 mar 2026

Siedzisko super! Kiedyś mielismy podobne, w sumie nadal mamy te czesci metalowe, niestety material padł. nie bardzo mam pomysł jak to naprawić bo było bardzo wygodne. Uwielbiałam lekkie bujanie i ten efekt sprezyny

Wow! Patrząc na Twoje worki to widzę, że ja prawie nic nie zrobiłam.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
LIDKA 19:07, 01 mar 2026

Ewelinka ja nic nie zrobiłam jesienią. Miałam dużo cięcia i plewienia. Mam dużo hortensji jeżówek rozchodników itd. i się wory napełniają. Werbeny też mam dużo itd
Wafel 20:27, 01 mar 2026

Uuu, ale zielska! Dobrze, że już możesz rozpocząć prace ogrodowe, zaraz będzie wszędzie pięknie i czyściutko
LIDKA 20:39, 01 mar 2026

Wafel napisał(a)
Uuu, ale zielska! Dobrze, że już możesz rozpocząć prace ogrodowe, zaraz będzie wszędzie pięknie i czyściutko

Pędzę z robotą bo w środę zabierają bio
Narsilia 20:56, 01 mar 2026

Lidka super wykorzystane okno pogodowe, i przyjemna robota ,rabata i głową oczyszczona
A dziękuję za odwiedziny i u mnie przy okazji wycięłam trochę traw i gaur, bo to najbardziej szpeciło no i seslerie bo one Pędziwiatry
Juzia 11:02, 02 mar 2026

Ja te worki to bym z chęcią przygarnęła
A wszyscy wyrzucają

Ewa777 11:30, 02 mar 2026

Prace poszły Ci migiem. Dobrze, że możesz już wejść na rabaty. U mnie jeszcze leży śnieg, a jak stopnieje, to pewnie będzie bardzo mokro.
LIDKA 15:01, 02 mar 2026

Oj dubelek
LIDKA 15:09, 02 mar 2026

Utyralam się dziś od ok .9.00
Wcześniej nie wyszłam bo za zimno było. Jak kończyłam pracę parę minut po 14 to było tak ciepło że m się rozebrał do koszulki

Mam prawie skończone rabaty wkoło działki. Najgorsze cięcie to suche liście przywrotników. Liście się kruszą ale te ogonki to mocne mają.
Pokichałam sobie od tych suchelców.

Posadziłam dziś też tulipany, krokusy i zawilce co sobie leżały od jesieni. Mój termin sadzenia to chyba ogrodowiskowy rekord spóźnialstwa .
Pierwszy raz używałam wiertła do robienia dołków.
To super sprawa.

Miałam sporo paczaek i tulipany miały kiełki. Leżały sobie w kotłowni.
Tylko 2 cebulki wyglądały na zeschłe całkiem i je wyrzuciłam.
Zobaczymy jak to będzie z kwitnieniem.

Posadziłam różowe van ejki i białe z domieszką czerwieni happy generation. Krokusy miałam mieszane kolory. Zrobiłam z krokusów skarpetki buczkom.

Mam takie zakwasy i to w mięśniach o których nie miałam pojęcia że je mam.
TAR 15:20, 02 mar 2026

Juzia napisał(a)
Ja te worki to bym z chęcią przygarnęła
A wszyscy wyrzucają

Ja nie wyrzucam a wszystko do kompostownika leci. Tylko roze i perovskie pojda na bio. Rok temu urobkiem zapelnilam 2 komory, teraz ledwo co na dnie jest ale za to miejsca miejsca na kolejne zielone. Caly sezon trawe dorzucalam. Teraz jak sie zrobi cieplej musze przerzucic i wlac kompostera.