Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:56, 11 mar 2018

Do góry
polinka napisał(a)

To prawda Edytko, Dolny Śląsk jednak cieplejszy
że niby się pospieszyłam tnąc moje id?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:51, 11 mar 2018

Do góry
Madzenka napisał(a)
Za przykładem Tomka Grochowskiego i Wieloszki tne carexy a krótko. Ale czekam aż będą blisko rozpoczęcia wegetacji, nie wcześniej niż w kwietniu.

Gdy były młode najpierw przycinałam końcówki a potem wyskubywałam najbrzydsze liście, robota głupiego i tak jak piszesz młode liście różniły się od starych

Fajnie, że jesteś MAdżen!

Pamiętam jak kiedyś pokazywałaś właśnie to cięcie u P.Tomka i ja również wzięłam z nich przykład. Tylko z tego co wiem to u nich już chyba wszystko wycięte?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:49, 11 mar 2018

Do góry
iwka napisał(a)
pierwszy raz skubałam ID,były małe więc szybko szło,w kolejnym roku przycięłam tylko końcówki efekt słaby bo później i tak usychały. W ubiegłym roku przycięłam już bardziej ale stwierdziłam ze za mało jeszcze. Brzydko wyglądały takie usychające i sterczące liście, młode nie do końca je zakryły. W tym roku przytnę bardzo nisko,tylko muszę odpowiedni moment złapać, tzn wtedy jak już widać że rosną

Cześć Żabko
Też kiedyś praktykowałam ten czas cięcia jak dopiero młode się pokazują i to raczej najbezpieczniejsze rozwiązanie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:46, 11 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kurczę, ale roboty zrobione - dobrze, że pokazałaś jak Carexy przycinasz, będzie mi łatwiej z moimi, są brzydkie po zimie więc planuje radykalne cięcie, choć jeszcze troszkę poczekam bo u nas Górny a nie Dolny Śląsk, jednak zimniej trochę.

To prawda Edytko, Dolny Śląsk jednak cieplejszy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:45, 11 mar 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Ja tnę wszystkie carexy , bo właśnie te stare źdźbła potem brzydną...a nie będę przecież skubać

Wiolu i ja nie wyobrażam sobie skubać Już z cięciem nie wyrabiam...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:44, 11 mar 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)
W ubiegłym roku swoich carexów nie cięłam w ogóle, ale w tym zaraz ciachnę, bo jakieś takie brzydkie po zimie. Hortensje już zaczęłam dzisiaj ciąć.

Aguś, piękną pogodę dzisiaj mieliśmy to pewnie hortki już pocięte? Moje czekają w kolejce na wolny dzień
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:43, 11 mar 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Tyle prac, co Ty to nie wykonam, bo jednak w Toruniu to inna pora roku jeszcze jest
Ale nad cięciem jałowców się zastanawiam...

Asiu, widziałam tam, że dzisiaj nieżle podziałałaś
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:42, 11 mar 2018

Do góry
martaibartek napisał(a)
W tamtym roku robiłam test na ID. Cięte wyglądały o niebo lepiej.

Polinko witam się w kolejnym sezonie ;*
U ciebie już pięknie

Cześć Martuś
Fajnie, że jesteś!

Wielkie buziaki wiosenne
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:46, 10 mar 2018

Do góry
polinka napisał(a)

To sobie nasadziłaś roboty U mnie "tylko" 78 szt.i już przeklinam dzień w którym podjęłam decyzję o posadzeniu smaragdów
U mnie sprawdza się wielki odkuracz przemysłowy...

Widziałam u Ciebie ten odkurzacz już mam zapisany w notesiku taki sprzęt, ale jeszcze muszę poczekać... Paulinko toż se robotę zrobiłyśmy z tymi smaragdami, fakt cały sezon wyglądają ładniutko, ale te ich czyszczenie doprowadza mnie do paliptacji ...
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:43, 10 mar 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Też mam takie podejście Wędzarka świetna sprawa, też mam i sobie bardzo chwalimy! Całkiem inaczej smakują takie wędliny, mięso, ryby. Lubimy też wiejskie masełko, mleko, serek biały a ostatnio udało nam się pozyskać namiar na pana, który hoduje kurczaki bez antybiotyków. Wracają stare smaki

Teraz z chęcią bym wróciła do tych smaków z przed lat, dlatego tak mi zależało na własnych owocach, warzywach a teraz na wędzonkach nam ciocia chowa brojlery i wiem, że są chowane bez jakiś tam wspomagaczy
Tu ma być ogród :) 20:15, 10 mar 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Białe tulipki kocham Miło zobaczyć kwitnącą wiosnę w ogrodzie!

Ja to lubię tulipany we wszystkich kolorach
Dziś było mega wiosennie, miałam eMowi tylko iść pokazać co wyciac, bo dalej cherlam, ale oczywiście zostałam i trochę pracy zostało dzis wykonane.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:04, 10 mar 2018

Do góry
Dziewczyny kochane i Sebek Dzięki za wszystkie opinie!

Zrobiłam dzisiaj mały wywiad i dowiedziałam się, że takie niecięte carexy raczej nie dorównają urodą tym ciętym. W maju, gdy carexy odrastają to mają taki intensywny, zielony kolor a te stare żdzbła już są ciemniejsze.Wiadomo, że te po zimie nigdy nie będą idelane-zawsze trafi się jakaś przyschnięta końcówka. Przy pojedyńczych trawkach to może nie problem ale mało kto u nas sadzi jedną sadzonkę jakieś trawy Przy moim areale to nawet nie wchodzi w grę abym wyskubywała jakieś tam żdzbła. JEśli przytniemy tylko tą przyschniętą część żdzbła to i tak w trakcie sezonu całe żdzbło uschnie.
Toszka jeszcze dobitniej wypowiedziała się o cięciu a jak większość z nas wie, Iwona uwielbia ekperymenty i równiez przetestowała niecięcie.

Wiadomo, że nie można generalizować ponieważ na zimowanie i wygląd po zimie ma wpływ bardzo dużo czynników jak stanowisko, wilgotność, nasłonecznienie, osłonięcie od wiatru itd. dlatego w tym roku zrobię również eksperyment na kilku moich Ice Dancach i Silverach.

Wiecie, że uwielbiam te nasze dyskusje
Buziaki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:52, 10 mar 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Mam pytanie! Czy ktoś z Was nie przycina na wiosnę carexów, które dobrze przezimowały?? W drugim ogrodzie rewelacyjnie przezimowały mi ID, SS i Evergoldy. ID i Evergoldy już wycięłam ( może niepotrzebnie ) ale Silvery mam w tak świetnym stanie, że zastanawiam się czy ich nie zostawić??

Podczytuję Twój wątek a dziś się przywitam.
Ja ID i carex morrovi nie przycinam bo wyglądają u mnie dobrze po zimie i potem równie dobrze.
Zagwozdkę mam z carex graya - bo nie wiem jak tą trawę traktować.
Typografia ogrodu 23:26, 09 mar 2018

Do góry
polinka napisał(a)

No przecież mówiłam o swoim "trawniku"
co tam trawnik. Pewnie ze prawdziwi z nas ogrodnicy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:54, 09 mar 2018

Do góry
siakowa napisał(a)
jak są zimozielone i dobrze wyglądają to chyba żaden....

Na szczęście wszystkich nie wycięłam Zrobię test na ładnie wyglądających ID i Silverach.
Dzięki Kasiek, że napisałaś!!!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:51, 09 mar 2018

Do góry
polinka napisał(a)

To teraz nasuwa się pytanie-jaki sens przycinania dobrze wyglądających carexów?
jak są zimozielone i dobrze wyglądają to chyba żaden....
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:49, 09 mar 2018

Do góry
siakowa napisał(a)
kochana w zeszłym roku zapomniałam przyciąć 2 sztuki ice dance i wyglądały w. Sezonie równie dobrze jak te przycięte..

To teraz nasuwa się pytanie-jaki sens przycinania dobrze wyglądających carexów?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:47, 09 mar 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Mam pytanie! Czy ktoś z Was nie przycina na wiosnę carexów, które dobrze przezimowały?? W drugim ogrodzie rewelacyjnie przezimowały mi ID, SS i Evergoldy. ID i Evergoldy już wycięłam ( może niepotrzebnie ) ale Silvery mam w tak świetnym stanie, że zastanawiam się czy ich nie zostawić??
kochana w zeszłym roku zapomniałam przyciąć 2 sztuki ice dance i wyglądały w. Sezonie równie dobrze jak te przycięte.. Moi rodzi ę w ogóle ich nie tną i są ok... Ja dziś pocielam bo wyglądały paskudnie do połowy były suche ale gdyby wyglądały dóbr, ę to bym się zastanowiła...
Typografia ogrodu 22:46, 09 mar 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a kto to prawdziwy ogrodnik? Ja tonawet nie kosze bo robi to eM. O nawożeniu nie wspomnę bo nigdy tego nie robiliśmy. Ale ogrodnikiem jestem. A co

No przecież mówiłam o swoim "trawniku"
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:38, 09 mar 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ja przez trzy lata chyba nie cielam nastraszona ze znów ukatrupie. Młode można jeszcze wydłubać ale w starszych większych okazać już drażni to co zasycha

O masz doświadczenie to powiedz czy w tych nieciętych bardzo dużo lisci zasycha w ciągu sezonu? Liście są dalej takie pełne wigoru jak te młode?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies