Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

KLAUDIA 18:25, 16 mar 2018

Witam Cię. Jak zawsze pięknie i głowa pełna pomysłów. A właśnie temat trawnika proszę przypomnij jaki używasz nawóz owszem wiem pisałaś o tym ale w moim wieku mam już zaniki . Ja jako taki poczytwacz Twojego wątku to takie małe spostrzeżenie się mi ciśnie. Każdy tu zaglądać i czuje niedosyt jak nie ma żadnej adnotaci co i jak w Twoim ogrodzie i może to za daleko posuniete stwierdzenie ale i życiu. Co prawda wszystko toczy się w klimacie ogrodu ale taka przyjacielska ciekawość jest.To jest mile.pozdrawiam
AngelikaX 19:42, 16 mar 2018

Cześć Klaudia

Nawóz Agrecol - Szybki efekt dywanowy...

Miło mi, że wątek ma stałych, wiernych czytelników

Postaram się poprawić z częstotliwością wpisów, choć teraz bardziej moją głowę zaprząta to co wewnątrz domu niż to co na zewnątrz ale jeszcze trochę i ogród będzie na tapecie

Pozdrowienia ślę
AngelikaX 19:44, 16 mar 2018

polinka napisał(a)

Dzięki! Czyli możemy przyjąć, że podobnie jak reszta roślin-na początku wegetacji.
A Twój eM używa jakieś rozsiewacza do nawozu?

Poli a to już w tym temacie moje rączki działają eM tylko werty łapie, na kosiarkę czy siewnik ma alergię

mam taki najzwyklejszy:

https://www.castorama.pl/produkty/ogrod/narzedzia-ogrodowe/pielegnacja-trawnika/rozsiewacze-do-nawozu/siewnik-do-nawozow-12-l.html?&gclid=EAIaIQobChMIpOik173x2QIVx4eyCh3j5gMEEAQYAyABEgKW5_D_BwE

AngelikaX 19:46, 16 mar 2018

_Martini_ napisał(a)

Taka ze mnie gapa, że nie wiedziałam, że one kwitną. Jakoś zawsze widziałam tylko czuprynki.
A przy okazji, jak się zwie ta hosta pod oknem? Czy ona jest mocno żółta?

Kwitną, kwitną

Nie wiem co to za hosta, kupiłam NN... ona nie żółta tylko zielona, a w sezonie ten jaśniejszy kolor w kremowy się zmienia...
AngelikaX 19:48, 16 mar 2018

Kawa napisał(a)
Angie nadal reflektujesz na rozchodniki? czy się plany zmieniły?

Jejku Kami... ominęłam Twojego posta... nie wiem jak to się stało...

Oczywiście TAK jak masz w nadmiarze... i mogę choć miejscówkę mam dla nich już inną
09:11, 17 mar 2018
AngelikaX napisał(a)
Cześć Klaudia

Nawóz Agrecol - Szybki efekt dywanowy...

Miło mi, że wątek ma stałych, wiernych czytelników

Postaram się poprawić z częstotliwością wpisów, choć teraz bardziej moją głowę zaprząta to co wewnątrz domu niż to co na zewnątrz ale jeszcze trochę i ogród będzie na tapecie

Pozdrowienia ślę

hehe to tak jak u mnie ale nie przejmuj się wiosna znów nas pochłonie
anetta 13:10, 17 mar 2018

Ja chyba trafiłam na jakiś felerny siewnik bo jak rozsialam to dopiero było nierownomiernie z jednej strony więcej sypie A z drugiej mniej.
Iwonka 08:51, 18 mar 2018

AngelikaX napisał(a)
Z ogrodowych spraw nadmienię, że udało mi się pociachać większość trawy (wiem wiem, mrozy idą ale nie będę miała potem ani natchnienia ani czasu) i hortki (zostały anabelle i vanilki).
Pawilon ogrodowy robi się tempem ślimaczym... jest już prąd, na dniach eM będzie montował płytę na suficie i ścianach w środku i resztę styropianu na zewnątrz...

A tymczasem na ten mam nadzieję ostatni, weekendowy podmuch zimy... kwiatki zostawiam

Dziękuję, że zaglądacie... postaram się nadrobić Wasze wątki niebawem...

Witam po moim zimowym marazmie Mam nadzieję, że dzisiejsze mrozy jakoś ominą nasze wiosenne zapędy ogrodowe - też dużo traw i wrzosów już przycięłam. Piękne hiacynty u ciebie. Nie wiem, czy Andzeliko pisałam Ci, ale jesienią odkurzacz ogrodowy nisamowicie mi pomógł. Daj jeszcze znać po wiosennych porządkach, jak sprauje ci się odkurzacz do kostki Zazdroszczę nowego pawilonu. Mnie chyba czeka remont altany, ale to trochę taki relikt z ubiegłej dekady i nie wiem, czy nie byłoby lepiej zbudować wszystko od nowa...
Makao_J 18:54, 18 mar 2018

Hejka hejka.
Balea 15:47, 21 mar 2018

Witaj Angeliko,

dopiero niedawno temu odkrylam ten forum a dopiero wczoraj twoj watek.

Prawie caly dzien spedzilam, zeby przeczytac te wszystkie 600 stron

Twoj ogrod jest poprostu przepiekny, masz naprawde swietny gust. Nie moge sie napatrzec.

Chcialam sie zapytac, czy pawilon juz skonczony? Nie moge sie juz doczekac, jak bedzie wygladal, choc moge sie domyslec, ze napewno wspaniale.

I czy masz jakies nowe ogrodowe plany na ten rok?

Pozdrawiam Cie serdecznie z niemiec

Balea
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies