Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 09:32, 17 mar 2018

polinka napisał(a)

Już odbierają u Was zielone odpady??
U nas dopiero na początku kwietnia i już tona worków leży i czeka

Pozdrawiam ciepło Kasiu

u nas bio odpady odbierają cały rok, tylko od listopada do końca marca co 2 tyg, a od kwietnia do końca października co tydzień

pozdrawiam
kasiek 20:33, 17 mar 2018

Mam wrazenie że coraz częściej wpadamy w paranoje z tymi okrywaniami, przecież kilka lat temu nawet o tym nie myślałam jak zmieniała się pogoda, a rośliny dawały sobie radę.... Musi być dobrze i tyle, ja też nie okrywam, mam juz sporo krokusów, jakoś musza dać radę...
kitek81 21:03, 17 mar 2018

kasiek napisał(a)
Mam wrazenie że coraz częściej wpadamy w paranoje z tymi okrywaniami, przecież kilka lat temu nawet o tym nie myślałam jak zmieniała się pogoda, a rośliny dawały sobie radę.... Musi być dobrze i tyle, ja też nie okrywam, mam juz sporo krokusów, jakoś musza dać radę...

U mnie roślinki też muszą sobie poradzić same Co ma być to będzie najwyżej będzie miejsce na nowe roślinki
Mirka 21:26, 17 mar 2018

U mnie rośliny pół metrową kołderkę mają, tyle śniegu nasypało od wczoraj. Mam nadzieję ze przetrzymają przymrozki.
Milka 07:02, 18 mar 2018

kitek81 napisał(a)

Z gotowcami, to zawsze jakieś rozwiązanie i jak minęła mroźna noc? dużo śniegu napadało?

Już wiesz, ze mam zimę
danuta_szwajcer 15:03, 18 mar 2018

Te wiosenne te powinny dać rade gorzej z hortensjami ogrodowymi, różami czy wrzosami może być. U nas bez śniegu i wieje, mrozi bardzo Pozdrawiam i ciepełka życze
kitek81 22:14, 18 mar 2018

Mirka napisał(a)
U mnie rośliny pół metrową kołderkę mają, tyle śniegu nasypało od wczoraj. Mam nadzieję ze przetrzymają przymrozki.

Jak mają kołderkę ze śniegu to powinny dać radę-mają najlepszą ochronę. Moje muszą radzić sobie bez teraz też mróz, ale o tyle dobrze, że wiatr ucichł!
kitek81 22:14, 18 mar 2018

Milka napisał(a)

Już wiesz, ze mam zimę

Zima jest i pięknie to uchwyciłaś na zdjęciach
kitek81 22:15, 18 mar 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Te wiosenne te powinny dać rade gorzej z hortensjami ogrodowymi, różami czy wrzosami może być. U nas bez śniegu i wieje, mrozi bardzo Pozdrawiam i ciepełka życze

U nas pogoda identyczna dobrze, że słońce świeci w ciągu dnia, to chociaż może troszkę ogrzewa te nasze roślinki
pozdrawiam :*
AgataM 22:40, 18 mar 2018

Roślinki są trwalsze niż myślimy. Za bardzo je rozpieszczamy, a one sobie świetnie poradzą z tym mrozem