Fakt, urozmaicenie u mnie spore. Od totalnej patelni na której najlepiej czuje się lawenda po przyjemny cień pod koronami brzóz. Wygrzebałam wiosną nawet mini oczko wodne. Ilość ptaków w ogrodzie wzrosła x 10. Stale kursują do wodopoju.
Mam już kilkanaście powojników.Sama nie wiem ile dokładnie.Ale ok, 20 jest.
Są posadzone z przed kilku lat i te posadzone w tamtym i tym roku nawet.
Rosną rożnie.I tak samo kwitną.
Ale jest kilka co rośnie zawsze pięknie i kwitnie obficie
Co ja zrobię, jak ja wszystko kolorowe lubię
Lilie zaczynają.A mam ich sporo.Czyli widoki będą cudne.Uwielbiam je
Róze też lubię.
Uważam,że ogrody bogate, to te co mają i szlachetne rośliny i proste razem gdzieś dodane.
W przeszłości i teraz w zastosowaniu są przecież zakątki ,że można je dodać.
W szklarni zebrano wiele roślin z wielu zakątków świata. Jest też kawiarnia. Odpoczywać w takim miejscu to czysta przyjemność. Co mnie zdziwiło, to to że nie było tam wilgotno i bardzo gorąco tak jak w innych szklarniach, które oglądałam w innych miejscach.
Do wejścia do szklarni prowadzi ażurowa, podwieszana konstrukcja. Można z niej oglądać rośliny w szklarni z góry.
W niektórych miejscach konstrukcję obrastają pnącza - pasiflora.
Podwieszana spiralna donica nad kawiarnią.
Może coś siedzi w ziemi? Sprawdź, czy nie masz tam tuneli - moja mama miała podobnie jak nornice porobiły tunele....
Ogólnie salon ogrodowy wypaśny, zwłaszcza ścianka z lustrem
Mażenko. to czosnki karatawskie. Z Basią K postanowiłyśmy je wysiać w tym roku, bo słabo przyrastają z cebulek, a śliczne są i niskie, wg mnie W sam raz w okolice róż można sadzić.
Za życzenia słoneczka dziękuję, ale chyba na najbliższy tydzień słabe szanse na to.
Odwzajemniam słonecznie ki życze zdrowia.
Ewuniu czy to chrzan??? Wiem, że się panoszy ale masz go tak wsadzonego w konkretnym celu (ogóreczki) czy dla ozdoby???? Ja swój wsadziłam pod płotkiem aby mieć na święta