Oczywiście, że da się trochę wyprostować. Nawet sporo )) będzie już za rok-dwa bardzo ładny. Przytnij jeszcze troszkę górę, te pojedyncze wiotkie gałązki. Z lewej strony przy samym pniu daj troszkę grubszy bambus. Wbij delikatnie w ziemię do końca doniczki. Wysokość po wbiciu do korony. Zamocuj drutem ogrodniczym w osłonce lub taką miękką taśmą w 4 miejscach - na dole, górze, zaraz przed wygięciem tym na środku i zaraz po. Za rok na środku wygięcia będzie można bardziej prostować. Na razie po trochu. Jak chcesz żeby szybciej rósł - posadź go lub zadołuj na dowolną rabatę w miarę słoneczną. Super będzie lizak. Ładny egzemplarz wybrałaś.
Hmm... mam nadzieję, że nie mądrzę się za bardzo ale buzia mi się roześmiała na widok twojego buksika jak go zobaczyłam i że się zdecydowałaś na eksperymenty ))
kochani czy tylko ja ja mam? podzielcie sie zdjeciami i doswiadczeniem z ta róża..pąk się rozwija jest śmiesznie nakrapiany na różowo-kwiat bedzie piękny..i ..JAK ONA PACHNIE!! najpiekniej pachnąca róża dla mnie ever
Dzisiaj posadziłem przed tujami rozchodniki sedum goodbud i rozplenice hameln. Posadzilem na przemian co okolo 60cm. Tylko że maciupkie te sadzonki, ale urosną No i kory brakło :-/
Mijaliśmy kolejne rabaty kierując się do wyjścia, bo zbliżał się czas zamknięcia - godzina 18.00. Nie wiem jak ten czas zleciał ale na pewno bardzo przyjemnie.
Nie można było też ominąć ogródka w stylu włoskim. Dla nie nie do końca był włoski Tłumacze to sobie tym, że pewnie w holenderskim klimacie trudno jest utrzymać rośliny z suchego i gorącego klimatu śródziemnomorskiego, więc użyto innych roślin w celu stworzenia tego klimatu.