Czytałam u siebie, że już posadziłeś. Przesadź jeśli jeszcze możesz, za gęsto będzie !! W przyszłym roku zrobią się wielkie poduchy a kwiatostany będą krzyżować i mało efektownie wyglądać. Pokarz jak wyszło, w jednym rzędzie są ?
małe są że ledwo widac od ziemi i cięzko uwierzyć patrząć na zdjęcia u ciebie że takie urosną ...jak wrócę do domu i będzie jak to obfocę i jutro wrzucę...
nie usuwaj...coś ładnego przynaujmniej u mnie będzie
zaskoczyłaś mnie tymi wymiarami....musze przeorganizowac cały plan rabaty bo planowałem za nie posadzić jakieś róże i chyba ciasno bedzie bo szerokość rabaty 80 cm a sadziłem od krawężnika na 65.....
posadzę co 60 z nadwyżkę najwyżej dam po drugiej stronie domu
tak to mniej więcej wygląda (nieuprzątnięte te jeszcze bo kończyłem o 22 ...piach się na kancik wysypal ale chyba i tak będę porzerzał..
tak mi wpadło teraz do głowy że może wyrzucę co drugą i wyjdzie co 90 cm...miejsca będą mieć a i róża się chyba bardziej zmieści...
poszerzyć łatwo brzmi najgorzej ze na razie nigdzie róż nie mogę dostać...przez co tyły będa puste ...może jakie liliowce tam jeszcze wsadzę i będzie róża + lila z tyłu a lawenda przodem..
ale rozważę pomysł z Żoną bo to jej rabata i mam sie nie wcinać chociaż swoje 5 groszy dokładam