Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zielonym do góry...

Zielonym do góry...

babka 10:13, 13 lip 2017

Czytałam u siebie, że już posadziłeś. Przesadź jeśli jeszcze możesz, za gęsto będzie !! W przyszłym roku zrobią się wielkie poduchy a kwiatostany będą krzyżować i mało efektownie wyglądać. Pokarz jak wyszło, w jednym rzędzie są ?
Krakus 14:32, 13 lip 2017

babka napisał(a)
Czytałam u siebie, że już posadziłeś. Przesadź jeśli jeszcze możesz, za gęsto będzie !! W przyszłym roku zrobią się wielkie poduchy a kwiatostany będą krzyżować i mało efektownie wyglądać. Pokarz jak wyszło, w jednym rzędzie są ?

małe są że ledwo widac od ziemi i cięzko uwierzyć patrząć na zdjęcia u ciebie że takie urosną ...jak wrócę do domu i będzie jak to obfocę i jutro wrzucę...
babka 23:38, 13 lip 2017

Zobacz jaką sadziłam w kwietniu 2015. Po posadzeniu jeszcze ją o połowe skróciłam.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=62

W sierpniu sadzonki przesadzałam bo zmieniałam jej układ i juz było ryzykownie bo korzenie olbrzymie były. Na szczęście ładnie to zniosła.

Średnica z kwiatostanami tej z gazonu wynosi ponad 140cm

To tegoroczna sadzonka, rozpiętość kwiatostanów 75cm

Przesadź teraz bo potem będzie to problematyczny zabieg. Magnolia u mnie to samo Ci odpisała

PS. fotki usunę jak już obejrzysz.
Krakus 07:52, 14 lip 2017

babka napisał(a)
Zobacz jaką sadziłam w kwietniu 2015. Po posadzeniu jeszcze ją o połowe skróciłam.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=62

W sierpniu sadzonki przesadzałam bo zmieniałam jej układ i juz było ryzykownie bo korzenie olbrzymie były. Na szczęście ładnie to zniosła.

Średnica z kwiatostanami tej z gazonu wynosi ponad 140cm

To tegoroczna sadzonka, rozpiętość kwiatostanów 75cm

Przesadź teraz bo potem będzie to problematyczny zabieg. Magnolia u mnie to samo Ci odpisała

PS. fotki usunę jak już obejrzysz.

nie usuwaj...coś ładnego przynaujmniej u mnie będzie
zaskoczyłaś mnie tymi wymiarami....musze przeorganizowac cały plan rabaty bo planowałem za nie posadzić jakieś róże i chyba ciasno bedzie bo szerokość rabaty 80 cm a sadziłem od krawężnika na 65.....
posadzę co 60 z nadwyżkę najwyżej dam po drugiej stronie domu

tak to mniej więcej wygląda (nieuprzątnięte te jeszcze bo kończyłem o 22 ...piach się na kancik wysypal ale chyba i tak będę porzerzał..

tak mi wpadło teraz do głowy że może wyrzucę co drugą i wyjdzie co 90 cm...miejsca będą mieć a i róża się chyba bardziej zmieści...

Krakus 08:02, 14 lip 2017

a i takie tam co już udało mi sieposadzić...

uzupełniłem 3 rozplenice co wypadły zimą..

przedłużona rabata o jednego limka + gracek

i rodek posadzony z runianką...jeszcze runianki dokupic muszę i wypełnić wszystko...

babka 20:28, 14 lip 2017

A może poszerzysz rabatkę, rozsadzisz lawendy co 60cm a z tyłu posadzisz róże ? Kulki lawendy fajnie wyglądają po przycięciu jak są "w kupie"
babka 20:28, 14 lip 2017

Ale tak jak Ty sobie wymyśliłeś też może być fajnie
Krakus 19:53, 15 lip 2017

babka napisał(a)
A może poszerzysz rabatkę, rozsadzisz lawendy co 60cm a z tyłu posadzisz róże ? Kulki lawendy fajnie wyglądają po przycięciu jak są "w kupie"

poszerzyć łatwo brzmi najgorzej ze na razie nigdzie róż nie mogę dostać...przez co tyły będa puste ...może jakie liliowce tam jeszcze wsadzę i będzie róża + lila z tyłu a lawenda przodem..

ale rozważę pomysł z Żoną bo to jej rabata i mam sie nie wcinać chociaż swoje 5 groszy dokładam
babka 21:41, 16 lip 2017

Ciekawa kombinacja, koniecznie pokaż jak już skompletujecie rośliny
Krakus 08:36, 17 lip 2017

no na pewno bo mało u mnie jest jeszcze do pokazania więc jak cos jest to się chwalę

Limki VF sie otwierają powoli razem z jeżówką