Mireczko
moje drzewo jest jeszcze młode, ma ok 15 lat, czekam na strąki. Zaskoczyła mnie odmiana bezkolcowa w tamtym roku. Drzewko ok. 8 lat miało strąki szerokie i krótkie - dopiero wtedy je zobaczyłam jak spadały z drzewa - przegapiłam kwitnienie a w tym roku jakoś nie ma kwiatów, a podobno kwitnie w czerwcu.
Dobrze wiedzieć, że mogę poszerzyć horyzonty kuchenne Może i ptaszki też je lubią ?
Niektóre przetaczniki mam też wysokie po cycki Ale patrz jaka fajna jest Rozsadzę sobie na większe połacie. Powtykałam sadzonki jedna na drugą, może się daja przesadzać
Jak bez kontroli czystości to zapraszam.. mam jazdę bez trzymanki..
Ten pastelowy, bladoróżowy cudny kolor nieustannie mnie zachwyca i cieszy. Zaczynają pączku w odcieniach różu a kończy w bieli. A do tego obficie kwitnie i za to wszystko ją uwielbiam
Monsted Wood
Tak naprawdę ta róża ma przepiękny, głęboki kolor i aksamitne płatki, jest boska tylko nieco wiotka i kwiaty pochylają się w dół. Jest to młody krzew więc liczę na to że się zmieni
Dziś tylko kilka portretów, nie mogłam się powstrzymać.....czerwiec i róże są przecież tak krótko
Lady Emma Hamilton- aparat w tablecie trochę przekłamuje bo tak naprawdę to są bardziej brzoskwiniowo-kremowe a tu wyszły różowe