Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 15:21, 10 lip 2017

A za płotem sarny szaleją, zjadły wierzchołki ziemniaczków eMa i moje sadzonki chilii.

Bzu też nie oszczędziły.

Nallar 15:26, 10 lip 2017

Takie tam.

Nallar 15:32, 10 lip 2017

Jest pierwsza Jeżówka.

A to prezent od naszej Reni-Ryski Dostałam dwie sadzoneczki hortek i jedna pokazała kwiatucha.
barbara_kraj... 15:40, 10 lip 2017

Nallar napisał(a)
A że Powojnik nerwy mi zszarpał, staram się o nim już nie myśleć. Podlałam 0.02 % roztworem Topsinu i wcale na niego nie patrzę.

A ja już miałam zapytać, jak wygląda?

U hortki od Ciebie nie mogę się dopatrzeć pączków kwiatowych. Kiedy jest jej okres kwitnienia?
Nallar 16:07, 10 lip 2017

barbara_krajewska napisał(a)

A ja już miałam zapytać, jak wygląda?

U hortki od Ciebie nie mogę się dopatrzeć pączków kwiatowych. Kiedy jest jej okres kwitnienia?

Wygląda okropnie, zaczynają mu więdnąć liście.

A jaką Ty hortkę wzięłaś, nie Anabel?
Nallar 16:11, 10 lip 2017

Te są NN

ryska 19:46, 10 lip 2017

Nallar napisał(a)

A to prezent od naszej Reni-Ryski Dostałam dwie sadzoneczki hortek i jedna pokazała kwiatucha.

No i pięknie. Zdaje mi się, że rok wcześniej też kwitły.
Widzę, że potrzebują nawozu, bo liście mają blade czy tak światło pada?
Anabelle u Ciebie wspaniałe. Z rozchodnikiem okazałym ładnie się komponują.
Moja sadzonka od Ciebie ma 3 gałązki ale kwiatuszków tam nie widać. Niech się wzmacnia i za rok zaskoczy
barbara_kraj... 19:50, 10 lip 2017

Nallar napisał(a)

Wygląda okropnie, zaczynają mu więdnąć liście.

A jaką Ty hortkę wzięłaś, nie Anabel?

Dałaś mi sporą sadzonkę krzewiastej White Dome. Może wkrótce paki się pokażą, jej pierwsze przyrosty przymrozki załatwiły.

Obserwuj liście, ja na Twoim miejscu ścięlabym do ziemi. Pdobno uwiąd nie atakuje korzeni. Wymień ziemię w donicy, a najlepiej przesadź go do gruntu. Jeszcze jesienią będziesz się kwiatami cieszyć. Tak myślę!
Jako amatorka radzę.
Nallar 20:04, 10 lip 2017

ryska napisał(a)

No i pięknie. Zdaje mi się, że rok wcześniej też kwitły.
Widzę, że potrzebują nawozu, bo liście mają blade czy tak światło pada?
Anabelle u Ciebie wspaniałe. Z rozchodnikiem okazałym ładnie się komponują.
Moja sadzonka od Ciebie ma 3 gałązki ale kwiatuszków tam nie widać. Niech się wzmacnia i za rok zaskoczy

Reniu, one nadal czekają aż mój eM wyzdrowieje i naszykuje dla nich miejsce. Sama tego zrobić nie mogę bo to wiąże się wykonaniem drenażu, czyli przekopaniem rabaty. Do tego czasu muszą pozostać w donicach. Jutro je zasilę, takim butelczanym gotowym do hortek.
Anabelka będzie ładna w przyszłym roku, zobaczysz, moje pierwszy rok też były bez kwiatów, a dziś widziałaś?

Odsadzić Ci kilka zawilcy na wypadek gdyby tamte przegrały walkę o życie? Wzięłabyś sobie pewne sadzonki.
Nallar 20:11, 10 lip 2017

barbara_krajewska napisał(a)

Dałaś mi sporą sadzonkę krzewiastej White Dome. Może wkrótce paki się pokażą, jej pierwsze przyrosty przymrozki załatwiły.

Obserwuj liście, ja na Twoim miejscu ścięlabym do ziemi. Pdobno uwiąd nie atakuje korzeni. Wymień ziemię w donicy, a najlepiej przesadź go do gruntu. Jeszcze jesienią będziesz się kwiatami cieszyć. Tak myślę!
Jako amatorka radzę.

Gdyby pierwsze przyrosty nie omarzły to może miałaby już pączki. Poczekaj jeszcze bo u mnie też nie na wszystkich są.

Powojnikiem zajmę się jutro, bo chyba nie ma zamiaru się zebrać. Dziś miałam go chlasnąć ale pogoda się skiepszczyła.
Dzięki Basiu, mam nadzieję że te zabiegi pomogą.