Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 07:57, 30 cze 2017

Do góry
Przyszłam z rewizytą

Cudowna jest ta róża!!!!!!
też miałam na nią chrapkę, ale chyba była niedostępna

Co to za różowy kwiatuszek?

Dorotko przebiegłam tak na szybko Twój wątek
masz piękny bujny ogród
tyle w nim kwiatów, barw i faktur, bardzo dojrzały ogród!!!!!!

pozdrowionka zostawiam

Sezon 2017 u Hanusi 07:55, 30 cze 2017

Do góry
Dziś już szara rzeczywistość, moi goście odjeżdżają, za oknem pochmurno i deszczowo, temp. około 20 C. Zapowiedź sztormu na morzu, spacer z psem na tyle, na ile mu się chciało biegać po mokrej trawie.

Trzeba by do ogrodu, ale nie dziś. Od jutra zaczynam bój z chwaściorami i ślimorami.
Milego weekendu.
Na zielonej... trawce :) 07:54, 30 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Na noc zapowiadają konkretne burze, więc ku pamieci przed chwilą cyknęłam foty anabellek - nie wiem jaki widok zastanę rano

Jak widać powoli pożerają krąg

dla porównania z ręką- taaakie jesteśmy olbrzymy

nei bawię sie z tobą
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:51, 30 cze 2017

Do góry
Na liliowcowej pomarańczki

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:51, 30 cze 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:50, 30 cze 2017

Do góry
I przy okazji kilka fotek

róża okrywowa

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:49, 30 cze 2017

Do góry
Z kółkiem będę walczyła jeszcze z dwie godziny

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:46, 30 cze 2017

Do góry
Mam w warzywniku wyhodowane sadzoneczki artemis, do końca nie wiem jak takie róże się zachowują, jak szybko rosną.miałam je sadzić w kwadraty z katalpami, ale ostatecznie nie chcę chyba nic tam sadzić, więc postanowiłam spróbowac posadzić je w środek bukszpanów, posadziłam 6 sadzonek z jednej strony, myślałam że jak dobrze ukopię to nic im nie będzie, prawie każda miała pąki. Nie wiem co z nimi będzie bo wczoraj oklapły i przewiesiły łodyżki

jeszcze kilku sztuk żurawek mi brakuje, ale poczekam aż zrobią się nowe sadzonki i dosadzę
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 07:45, 30 cze 2017

Do góry
mp_krk napisał(a)

A może sprawdź czy nie rosną za głęboko,ta warstwa kamieni jest bardzo gruba, Zadusza bukszpany
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:42, 30 cze 2017

Do góry
Akcja przesadzania sadzonek z warzywnika trwa
Wczoraj wzięłam się za wyżwirowane rabaty koło kółka i za samo kółko które jest chyba jeszcze nie ogarnięte po zimie

Denerwuje mnie ten cały czas zachwaszczający się żwir i postanowiłam go obsadzić, żeby go zakryć

Padło na bordowe żurawk, w warzywniku miałam 12 sadzonek z wiosennego dzielenia, resztę wyjęłam z trójkąta po lawendzie gdzie na wiosnę rozdzieliłam 3 wielkie żurawki

Póki co te żurawki z przodu jeszcze zostawiłam, a powyjmowałam sadzonki które miałam między krwawnikami i firletką

Schowałam tez węża od kropelkowego, który wylazł po zimie, ale faktem jest to że to panowie tak słabo go przyczepili

Ogrodowe szaleństwo ... 07:24, 30 cze 2017

Do góry
znalazłam w ogródku roślinę i zastanawiam się czy to chwast czy roślina ozdobna, proszę Was o pomoc w ustaleniu jej tożsamości

kolejna roślina jest kwiatem ale nie pamiętam jakim, wsadzałam albo wysiewałam ją ale nie notowała co, gdzie i jak i nie wiem co mi zakwitnie. Również proszę o identyfikację

czy to możliwe, że to szałwia jednoroczna?
...uDany ogród 07:05, 30 cze 2017

Do góry
Sylwuniu,a ja wcale nie podlewam. Od stawu tworzy się idealny mikroklimat i mimo że nas deszcz omija szerokim łukiem, roślinki nie cierpią
Leję tylko pomidory i ogórki

Dziękuję serdecznie
Tak, przód będzie z cegły + te panele. Teraz tylko zrobić, ale to po powrocie z urlopu.
Jutro wyjeżdżamy w Tatry.
Kocham góry i już nie mogę się doczekać.
Pozdrawiam zatem i do napisania

Lato

Ukojenie 06:54, 30 cze 2017

Do góry
Odkrylam o poranku - przed chwilka, ze zakwitl

Liliowiec wild horses
Ogród Małej Mi 2017 06:52, 30 cze 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu, To może być kabaczek, też się płoży. Tylko jest blado żółty owoc, podłużno-owalny jak cukinia.

Ani dyni ani kabaczków u mnie nikt nie jada (nawet ja).. po wielu walkach nauczyłam jadać cukinie Tę lubię i robię zawsze hurtem leczo do słoików.. i mam szybkie obiadki .. Mogę niby kupić cukinie, ale zrobić nigdy nie mam czasu, a tak urośnie i trzeba zrobić stając na rzęsach

Za to będą dyńki na halloween

Wysiała się mi naparstnica mertona Summer King. Miałam w 2015, potem zanikłą a tym... się pojawiła..

A propo naparstnic, wiało wczoraj i pokoślawiło mi naparstnice, stwierdziłam do nasion nie dotrzymają trzeba wyrzucić, a tam niespodzianka.., opuchlaki. Te gówno naprstnice też szamie .. i ma w nosie, że trujące ..

I niewykluczone, że liliowce mi padły nie z suszy, a z powodu opuchlaków .. dostaną chyba coś dobrego.. bo i tak nici z liliowców.. chciałam je ściąć ale stwierdziłam, że jak cholery mi siedzą w jednym miejscu to niech siedzą, łatwiej będzie wytępić .
Ot jak nie pałką to go kijem.... szukam pozytywów na ten rok.. słucham radia i wszędzie wieje, robi zniszczenia.. odpukać, na razie połamało mi tylko jedna karaganę i to tak, ze jedna gałąź się została, może odbuduje koronę.. jeden konar w wiązie i grad opierniczył kwiaty i liści na katalpie.. na szczęście liście trochę się zostało. Nie jest źle... a teraz do roboty.. bo piątkę to zawsze sądny dzień.
Ogród z łezką II 06:35, 30 cze 2017

Do góry
Kasik napisał(a)
jeszcze jedno ujęcie?

Z fotografem.

fotograf fotgrafowany fotoaparatem
Do raju daleko - u Ewy 03:21, 30 cze 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Eden Rose

Ewuniu, jak dlugo masz tą rozyczkę? Trafilam na nią przypadkiem i bardzo mi się spodobala
Napisz mi, gdzie ja zamawialas?
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:52, 30 cze 2017

Do góry
i sporo drzew (nie krzewów!) magnolii - niestety już po kwitnieniu

Fotka jednego z takich drzew magnoliowych

poniżej ostatnie z kwitnących na nim niesamowite kwiaty. Cudny zapach a wielkość kwiatu - średnica - około 30 cm! Może słabo widać na fotce ale magnolia była obsypana kwiatami - musiał to być niesamowity widok
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:36, 30 cze 2017

Do góry
lokalny ryneczek warzywny

i na nim cudne karczochy

i mnóstwo małych klimatycznych podwórek ukwieconych donicami z kwiatami i pnączami

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:31, 30 cze 2017

Do góry
a tu już całkiem znane pnącza

a to najstarsza winorośl na świecie (400 lat)
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:16, 30 cze 2017

Do góry
a tutaj niektóre bardziej znane

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies