Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:24, 11 paź 2016

Do góry
lorka napisał(a)
oo i pytanko, z czego mas zywoplocik po obu stronach sciany wodenej? taki jakis jasno zielonkawo żółtawy jest jakas trzmielina?

To bukszpan vareigata
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:02, 11 paź 2016

Do góry
Cos znalazłam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=1839#post_3
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:49, 11 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Roze swietne, uzmysłowiłas mi ze do wazonu trzeba kupic kwiaty i zaraz miłej sie zrobi )))

Mój M stara się kupować białe lub balodorózowe róze przy okazji zakupów w dyskontach Wie co miś sorawia radosć w takie zimne deszczowe dni

Mam nerwa na ipada, znow mi jakies głupoty podpowiada. Niemal kazdy wyraz musze dwa razy pisac.... Jak jakies głupoty sa to nie moja wina
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:46, 11 paź 2016

Do góry
alis napisał(a)

Piękne róże Marzenko, ta biała muśnięta różem prześliczna Mnie taka pogoda też niestety nie nastraja pozytywnie, ale takie foty wprowadzają nutkę optymizmu

Dla poprawy humoru ścinam je do wazonu. Ale wazon pełny białych miniturowych róż z marketu kocham róze w wazonie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:45, 11 paź 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Zaglądam do ulubionego wątku
Ja chyba też kocham ( no, może za duże słowo... podkochuję się ) w różach
Mam kilka, które krótko kwiat trzymają i zaraz opadają. Kupione pod wpływem chwili przed O Czuję, że oddam je mamie, a sobie sprawię sprawdzone polecane
Zobaczę, co pokażą w przyszłym roku

Obiecuje pod koniec października przegląd moich róż. Pewnie się zakochasz w nich jeszcze bardziej. Mimo ze wprowadzają nieład w ogrodzie uwielbiam ich kwiaty. Każdego dni po pracy sprawdzam , ktra zakiwtła, jak wygladaja w pąku, jak w rozkiwcie. Polecam Pashmin, First Lady i Bidermeier. To roze ktore trzymaja nawet dwa tygonie kwiaty i własciwie nie rozkwitają w pełni. Deszcz im nie straszny również! Ale to nie sa moje faworytki, na podsumowanie faworytek przyjdzie czas
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:45, 11 paź 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Zaglądam do ulubionego wątku
Ja chyba też kocham ( no, może za duże słowo... podkochuję się ) w różach
Mam kilka, które krótko kwiat trzymają i zaraz opadają. Kupione pod wpływem chwili przed O Czuję, że oddam je mamie, a sobie sprawię sprawdzone polecane
Zobaczę, co pokażą w przyszłym roku

Obiecuje pod koniec października przegląd moich róż. Pewnie się zakochasz w nich jeszcze bardziej. Mimo ze wprowadzają nieład w ogrodzie uwielbiam ich kwiaty. Każdego dni po pracy sprawdzam , ktra zakiwtła, jak wygladaja w pąku, jak w rozkiwcie. Polecam Pashmin, First Lady i Bidermeier. To roze ktore trzymaja nawet dwa tygonie kwiaty i własciwie nie rozkwitają w pełni. Deszcz im nie straszny również! Ale to nie sa moje faworytki, na podsumowanie faworytek przyjdzie czas
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:42, 11 paź 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Madżenka a te Biedermaiery to są w porównaniu do Pashminy jaśniejsze, czy ciemniejsze?

Pasymia wg mnie jest najpiękniejsza (delikatnie limonkowo-różowa) ma taki sam pokroj kwiatów jak B. Bidermeier latem miała obrzeża ciut bardziej kontrastowe, teraz jesienią jest ładniejsza. Ale za to to róża miniaturowa i mamnadziej, ze za rok spelni zadanie przy klapie szamba
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:38, 11 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Marzena jesteś jedną chyba z pierwszych osób na forum i masz ogromne doświadczenie ogrodowe, może chciało by Ci sie pokazać nam miejsca w Twoim ogrodzie które przechodziły na przestrzeni tych lat metamorfozy?
wiem ze masz chwilowo słabe baterie i jak nie masz ochoty to oczywiście zrozumiem i nie ma problemu. ale może wprawi Cię to w dobry nastrój

Aniu ja mam doładowane bateryjki na maksa tylko świadomie się ostatnio ograniczam na forum, bo najwyzwczajenij w świecie przy jodze 3 x w tygodniu i ciągłych wyjazdach po prostu brakuje mi czasu. A forum to straszliwy pożeracz czasu
Metamorfoze juz kiedys pokazywałam ale masz racje zima zrobie aktulne porownania zaraz poszukam gdzie to u mnie było
Działeczka Asi :) 20:36, 11 paź 2016

Do góry
Wsadź sobie bukszpany normalnie do ziemi, bez problemu przesadzisz je wiosna jak bedziesz miała koncepcje. U mnie bukszpany sa roslinami "wędrującymi" i znakomicie to znosza U Was zimy sa mrozne , bukszpany bez platkikowy będa bezpieczniejsze i lepiej beda trzymac wodę
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:33, 11 paź 2016

Do góry
A fotki nocne gabiona gdzie są?
Przerwa na kawę... 20:29, 11 paź 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
Jolanka - ja powinnam dodać - głupia ja zrobiłam, weekendami i po nocach, kosztem bycia razem z rodziną i innych atrakcji ;( czy to dobry był wybór? czy będzie lepiej, ładniej, czy będzie kolorowo przez więcej niż 1 porę roku? czy to miało sens? to się za rok okaże, jak ogród przeżyje zimę a rodzina mi wybaczy wieczny brak dla nich czasu.

ech zmęczenie i zwątpienie przeze mnie przemawia... może i to, że teraz to mnie praca zawodowa wykańcza fizycznie i psychicznie. Sezon mi się zaczął i nie wyrabiam z niczym. Normalnie muszę wyjechać i gdzieś naładować baterie... bo padam na pysk

Ma. Tak samo jak Ty Jasia. Zmęczeni praca zawodowa, krótkie dni, niedoczas nawet w weekendy, lista prac do wykonania ogrodowych zamiast mnie odtsresowywac powodują jeszcz większego dola. W tym roku postanowiłam odpuścić prace jesienią, czekam na troche słonca coby cebule posadzic. Dopiero wiosna ruszę z energia do orać i to będzie najlepszy odstresowacz
Odpuść teraz, odpocznij, nabierz energi i dystansu. Wiosna znow ogród da Ci i dawkę powera. Z czasem rodzina sie nauczy ze to Twoje hobby, to czas dla Ciebie .
Księżycowy... 20:22, 11 paź 2016

Do góry
U mnie gdy grzyby odpuściły to mszyce się przyplątały! Cały ezon ich nie było!!!
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 20:20, 11 paź 2016

Do góry
Materiał na pokrowce znakomity!
To miejsce trzeba kochać 20:18, 11 paź 2016

Do góry
Sosny zostaw, czy przycinałaś je kiedyś wiosną? Możesz je przycinać aby się ładnie zagęszcza"y. Najlepszy czas na to to maj.
Przed sosnami fajnie by wyglądały drzewa o innym kolorze np buk dawyck gold (mozesz go formowac lub puscic swobodnie), graby frans fontaine, wymienione juz ambrowce slender silluette. W nogach widziałbym trawy np rozplenice, selserie jesienne. Poczochrane sosny wymagaja bardzije uporządkowanego wyoeknienia z przodu, czegos geometrycznego. Rownie dobrze wyglądałby szpaler miskantów gracillimus
Jaki szeroki jest ten pas?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:10, 11 paź 2016

Do góry
Eb pięknie na fotach wyglada. Mojego przesadziłam. Czy u Ciebie tez ma takie małe kwiaty?
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:08, 11 paź 2016

Do góry
Pewnie jakieś ciekawe ogrody lub centra ogrodnicze odwiedziłaś ? Nie koryguj się zpodawaj foty!
Ogród do odświeżenia 20:06, 11 paź 2016

Do góry
Julka klapsa z Kindzią Ci przyrzekam !
Ogród z uśmiechem 20:04, 11 paź 2016

Do góry
Btwoja Gispel pokaze mojej, mnie sie weźmie w garść? Nie kwitła u mnie w tym sezonie, przesadzalam ja jesienia 2015...
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 20:01, 11 paź 2016

Do góry
Nie dziwie się, ze humorek wrócił po takich zakupach
Rozumiem ze teraz już słońce swieci na Twoim ogrodem?
Mam na zbyciu kostrzewy sine, chcesz?
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 19:57, 11 paź 2016

Do góry
beata_m napisał(a)

Ano niestety, skądś to znam u mnie teraz drugi tydzien chore choc najstarszy juz poszedł do zerówki, młodszy przedszkolak zdrowieje w domu no i jeszcze najmłodszy ktory tez sie zachachrał od nich ... klade spac malego, klade spac sredniego kalde spac malego i tak dzien mija i nie jestem w stenie wyjsc nawet na 15 minut ... a starszy tez juz zadania z zerowy przynosi i czekam do soboty ... żeby mnie na chwile z domu wypuscili ;D

ale się rozpisałam ... tak się wyżalić chciałam

Za kilka lat będzie z górki a za kilkanaście zatęsknisz do tego czasu Teraz dzieciaki najważniejsze, nie przegap tego momentu. Na ogród przyjdzie czas wiosna , pokopiesz z dziećmi !
Wiem ze teraz dla Ciebie to dziwnie brzmi ale zaufaj mi

Sciskam mocno
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies