Obiecuje pod koniec października przegląd moich róż. Pewnie się zakochasz w nich jeszcze bardziej. Mimo ze wprowadzają nieład w ogrodzie uwielbiam ich kwiaty. Każdego dni po pracy sprawdzam , ktra zakiwtła, jak wygladaja w pąku, jak w rozkiwcie. Polecam Pashmin, First Lady i Bidermeier. To roze ktore trzymaja nawet dwa tygonie kwiaty i własciwie nie rozkwitają w pełni. Deszcz im nie straszny również! Ale to nie sa moje faworytki, na podsumowanie faworytek przyjdzie czas
Obiecuje pod koniec października przegląd moich róż. Pewnie się zakochasz w nich jeszcze bardziej. Mimo ze wprowadzają nieład w ogrodzie uwielbiam ich kwiaty. Każdego dni po pracy sprawdzam , ktra zakiwtła, jak wygladaja w pąku, jak w rozkiwcie. Polecam Pashmin, First Lady i Bidermeier. To roze ktore trzymaja nawet dwa tygonie kwiaty i własciwie nie rozkwitają w pełni. Deszcz im nie straszny również! Ale to nie sa moje faworytki, na podsumowanie faworytek przyjdzie czas
Pasymia wg mnie jest najpiękniejsza (delikatnie limonkowo-różowa) ma taki sam pokroj kwiatów jak B. Bidermeier latem miała obrzeża ciut bardziej kontrastowe, teraz jesienią jest ładniejsza. Ale za to to róża miniaturowa i mamnadziej, ze za rok spelni zadanie przy klapie szamba
Aniu ja mam doładowane bateryjki na maksa tylko świadomie się ostatnio ograniczam na forum, bo najwyzwczajenij w świecie przy jodze 3 x w tygodniu i ciągłych wyjazdach po prostu brakuje mi czasu. A forum to straszliwy pożeracz czasu
Metamorfoze juz kiedys pokazywałam ale masz racje zima zrobie aktulne porownania zaraz poszukam gdzie to u mnie było
Wsadź sobie bukszpany normalnie do ziemi, bez problemu przesadzisz je wiosna jak bedziesz miała koncepcje. U mnie bukszpany sa roslinami "wędrującymi" i znakomicie to znosza U Was zimy sa mrozne , bukszpany bez platkikowy będa bezpieczniejsze i lepiej beda trzymac wodę
Ma. Tak samo jak Ty Jasia. Zmęczeni praca zawodowa, krótkie dni, niedoczas nawet w weekendy, lista prac do wykonania ogrodowych zamiast mnie odtsresowywac powodują jeszcz większego dola. W tym roku postanowiłam odpuścić prace jesienią, czekam na troche słonca coby cebule posadzic. Dopiero wiosna ruszę z energia do orać i to będzie najlepszy odstresowacz
Odpuść teraz, odpocznij, nabierz energi i dystansu. Wiosna znow ogród da Ci i dawkę powera. Z czasem rodzina sie nauczy ze to Twoje hobby, to czas dla Ciebie .
Sosny zostaw, czy przycinałaś je kiedyś wiosną? Możesz je przycinać aby się ładnie zagęszcza"y. Najlepszy czas na to to maj.
Przed sosnami fajnie by wyglądały drzewa o innym kolorze np buk dawyck gold (mozesz go formowac lub puscic swobodnie), graby frans fontaine, wymienione juz ambrowce slender silluette. W nogach widziałbym trawy np rozplenice, selserie jesienne. Poczochrane sosny wymagaja bardzije uporządkowanego wyoeknienia z przodu, czegos geometrycznego. Rownie dobrze wyglądałby szpaler miskantów gracillimus
Jaki szeroki jest ten pas?
Za kilka lat będzie z górki a za kilkanaście zatęsknisz do tego czasu Teraz dzieciaki najważniejsze, nie przegap tego momentu. Na ogród przyjdzie czas wiosna , pokopiesz z dziećmi !
Wiem ze teraz dla Ciebie to dziwnie brzmi ale zaufaj mi