Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

beata_m 15:48, 11 paź 2016

ren133 napisał(a)

jedno jest pewne ... czasu trzeba ... ale ten stan przemija na szczęście ... potem jest jeszcze gorzej ... bo zaczynają pyskować

wiem wiem dzieci rosną

a i ogród jest wyzwaniem i wychowanie dzieci jest wyzwaniem a niech nam idzie jak najlepiej i tu i tam
beata_m 15:49, 11 paź 2016

malkul napisał(a)

to jest juz decyzja?

Gosia po cichutku spróbuję zaryzykować na jednej rabacie czosnki purple sensation z pomarańczowymi tulipanami ... jak wyjdzie w przyszym roku powtórzę to zestawienie jeszcze gdzieś jak nie wyjdzie nie będę żałować, że nie spróbowałam
beata_m 15:51, 11 paź 2016

jazzy napisał(a)

Może jednak lepiej z bukszpanu. Cis rośnie dość wysoki, potrafi mieć 15cm przyrost, więc jak je utrzymasz tak nisko? Chyba, że znajdziesz jakąś karłowatą odmianę, o ile taka jest
Z drugiej strony, przecież masz też inne rośliny do wyboru. Oprócz buksa i cisa jest np. ostrokrzew golden gem lub trzmielina

Marta no przecież z tymi cisami, kurcze brak świeżego tlenu mnie się na myślenie rzucił bukszpaniki ciut mnie martwią bo wyglądają u mnie licho, na pewno na coś chorują (te kupione nie te zdobyczne)

ale sławne OW będę chciała przetestować od soboty ile dam rady
anbu 16:26, 11 paź 2016

No i proszę idea OW rozlewa się na forum Super, bo buksikom na pewno to pomoże
Macham Beatko
kasja83 17:12, 11 paź 2016

beata_m napisał(a)

Ano niestety, skądś to znam u mnie teraz drugi tydzien chore choc najstarszy juz poszedł do zerówki, młodszy przedszkolak zdrowieje w domu no i jeszcze najmłodszy ktory tez sie zachachrał od nich ... klade spac malego, klade spac sredniego kalde spac malego i tak dzien mija i nie jestem w stenie wyjsc nawet na 15 minut ... a starszy tez juz zadania z zerowy przynosi i czekam do soboty ... żeby mnie na chwile z domu wypuscili ;D

ale się rozpisałam ... tak się wyżalić chciałam

Trafiłaś na podatny grunt.Mam teraz takie zmęczenie materiału związane z edukacją,zajęciami młodego,że nie wyrabiam.Do tego pogoda nie pomaga.ech
Madzenka 19:57, 11 paź 2016

beata_m napisał(a)

Ano niestety, skądś to znam u mnie teraz drugi tydzien chore choc najstarszy juz poszedł do zerówki, młodszy przedszkolak zdrowieje w domu no i jeszcze najmłodszy ktory tez sie zachachrał od nich ... klade spac malego, klade spac sredniego kalde spac malego i tak dzien mija i nie jestem w stenie wyjsc nawet na 15 minut ... a starszy tez juz zadania z zerowy przynosi i czekam do soboty ... żeby mnie na chwile z domu wypuscili ;D

ale się rozpisałam ... tak się wyżalić chciałam

Za kilka lat będzie z górki a za kilkanaście zatęsknisz do tego czasu Teraz dzieciaki najważniejsze, nie przegap tego momentu. Na ogród przyjdzie czas wiosna , pokopiesz z dziećmi !
Wiem ze teraz dla Ciebie to dziwnie brzmi ale zaufaj mi

Sciskam mocno
beata_m 20:50, 11 paź 2016

anbu napisał(a)
No i proszę idea OW rozlewa się na forum Super, bo buksikom na pewno to pomoże
Macham Beatko

kreda jest, ocet jest tylko możliwości nie ma no ale licze na sobote
beata_m 20:51, 11 paź 2016

kasja83 napisał(a)

Trafiłaś na podatny grunt.Mam teraz takie zmęczenie materiału związane z edukacją,zajęciami młodego,że nie wyrabiam.Do tego pogoda nie pomaga.ech

Błagam ja mam depresje jesienną ... ta niemożność wyjścia z domu mnie dobija! pogoda nie pomaga żebyś wiedziała.
beata_m 20:58, 11 paź 2016

Madzenka napisał(a)

Za kilka lat będzie z górki a za kilkanaście zatęsknisz do tego czasu Teraz dzieciaki najważniejsze, nie przegap tego momentu. Na ogród przyjdzie czas wiosna , pokopiesz z dziećmi !
Wiem ze teraz dla Ciebie to dziwnie brzmi ale zaufaj mi

Sciskam mocno

Wierzę Ci Marzenko naprawdę! Po prostu zmęczenie nic innego, nie mam innego usprawiedliwienia a to co piszesz, zawsze mam z tył głowy
beata_m 15:11, 17 paź 2016

depresja się już skończyła tydzień ogrodowy nastał dzieci ozdrowiałe w przedszkolu, a mąż na urlopie tacierzyńskim więc działamy

Sobotę i poniedziałek sponsorowała literka O jak OBORNIK przrzucony z mączką bazaltową na rabatkach, które czekają do obsadzenia na wiosne