Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

asiak 20:58, 08 paź 2016

anbu napisał(a)

A te buksy są w doniczkach? To zadołuj je

Aniu są w doniczkach zadołowane, ale miały trafić na właściwe miejsce

Ale niech siedzą w takim razie
Madzenka 19:24, 11 paź 2016

Szukam pytania dot bukszpanow, bo chciałam pomoc ale nie mogę się teraz dogrzebać.

Mam obrzeża z kostki granitowej i to był świadomy wybór po latach kancikowania malutenkiego trawnika. Nawet jak nie zrobisz kancikow to takie obrzeża dobrze wygladaja

Rabaty żwirowe.... Piekne ale w duchu je przeklinam gdy ciagle je odkurzam....
asiak 19:45, 11 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Szukam pytania dot bukszpanow, bo chciałam pomoc ale nie mogę się teraz dogrzebać.

Mam obrzeża z kostki granitowej i to był świadomy wybór po latach kancikowania malutenkiego trawnika. Nawet jak nie zrobisz kancikow to takie obrzeża dobrze wygladaja

Rabaty żwirowe.... Piekne ale w duchu je przeklinam gdy ciagle je odkurzam....

Marzenko, dziękuję, że zajrzałaś Bukszpaniki są w doniczkach zadołowane
Mam nadzieję, że nic im nie będzie. Nie mam na nie pomysłu, na razie niech siedzą w ziemi.
Obrzeża z kostki mi się podobają więc będziemy układać, ale chyba dopiero na wiosnę
Rabatkę, powtarzam rabatkę żwirową sobie zrobię, bo też mi się podobają, ale jeszcze brak koncepcji
Madzenka 20:36, 11 paź 2016

Wsadź sobie bukszpany normalnie do ziemi, bez problemu przesadzisz je wiosna jak bedziesz miała koncepcje. U mnie bukszpany sa roslinami "wędrującymi" i znakomicie to znosza U Was zimy sa mrozne , bukszpany bez platkikowy będa bezpieczniejsze i lepiej beda trzymac wodę
asiak 20:44, 11 paź 2016

Dziękuję Ci Marzenko... wobec tego wsadzę je na razie gdziekolwiek. Mam nadzieję, że pogoda w weekend dopisze. Może Toszka do weekendu się odezwie, bo miała pomyśleć, gdzie mam je wsadzić, może uda się w miejsce docelowe
Luki 20:58, 11 paź 2016

Pospacerowałem troszkę po działeczce, bardzo ładnie ją porządkujecie i już widać duże efekty pracy.
Kostkę granitową również polecam, kancik w trawie jest ładny, ale życie ciekawsze by marnować go na ciągłe odświeżanie bo takie wąsy z trawy w rabacie mnie bardzo irytują. Przy kostce wystarczy dwa razy w roku zrobić i wystarczy. Do tego jak zafugujecie to nie będzie wrastać w nią trawa
asiak 21:45, 11 paź 2016

W niedzielę pogoda dopisała ( czyt. nie padało ) wsadziłam prawie wszystkie cebule, zostały mi tylko takie małe cebulki czosnków zakupione w L.
Wsadziłam dwie borówki, dwie porzeczki czerwone, trzy czarne i 10 brakujących tuj
To wszystko oczywiście przy pomocy męża
Tych cebul myślałam, że mam więcej. Wsadziłam je w koszyczkach w wolnych miejscach, w przyszłym roku bardziej przygotuję się do sadzenia. Będą już rabaty, jakieś nasadzenia więc będzie łatwiej wszystko rozplanować W tym roku wsadzone bez ładu i składu

LyraBea 20:37, 12 paź 2016

Dobry wieczór Asiu. Przyszłam pochodzić po Twoim ogrodzie. Jest na co popatrzeć.
asiak napisał(a)
ciąg dalszy sadzenia tuj

O proszę, jakbym płot sąsiada i moje tujki widziała. Nie dalej jak miesiąc temu karczowałam winobluszcz, bo już zaczynał wrastać w ziemię i przed tuje wyłaził. Ale kurcze nie umiem się na winobluszcz gniewać. On tak ie fajne tło dla mojego ogrodu stanowi i teraz tak ślicznie się przebarwia. A liście, że opadają, nie szkodzi, przecież chyba nadają się na kompost, prawda?
Kupa roboty za Tobą a domek jaki śliczny po remoncie. Szacun za ciężką pracę. Pozdrawiam Asiu.
asiak 21:09, 12 paź 2016

Dziękuję Beatko za odwiedziny Zapraszam częściej
Bogdzia 21:27, 12 paź 2016

Domek ślicznie wygląda po zmianach.