Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

W cieniu - zacieniona 19:56, 30 wrz 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusia jak nazywa się ta trawka z białym paskiem którą dałaś Ani?
Carex Morrowii
Ice Dance
Turzyca japońska pstra
Pozdrówka
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:22, 30 wrz 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Ania jak nazywa się ta trawka z białym paskiem,bo taką chce kupić?
Ładna.
Bogusiu ale o jej nazwę musisz zapytać Pani z Zacienionej
ta trawka jest śliczna

edit.
Carex Morrowii
Ice Dance
Turzyca japońska pstra
Dwa ogrody 00:13, 30 wrz 2014

Do góry
Mariolo, bywają w sprzedaży nasiona stipy?
Te od Ciebie słabiutko kwitły i nie moge liczyć na swoje nasiona, a spodobała mi się bardzo
Ja z trawami nie miałam do tej pory nic do czynienia. Obecnie mam trzy odmiany: rozplenicę, turzycę Ice Dance i stipę
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:01, 29 wrz 2014

Do góry
Czy Gabrysia z tym hupa-hop stoi na stoliczku czy na trawie. Nie jestem pewna. Jak możesz pozwalać żeby zęby były zagrożone, wyrodna matko. No chyba, że jeszcze mleczaki.
A tak serio, to jeszcze kilka ujęć i Gabi będzie profesjonalnie pozować.

Karolciu, przypomnij mi nazwę tego maleństwa co mi przywiozłaś, tego, co, przypuszczam, kwitnie i ie jest funkią ani trawką. Poczytam sobie.
Masz duży okaz tej trawki podobnej do Ice Dance? Jak ona wyglada, czego sie spodziewać?
Zajrzyjcie z Madzią do mojego wątku. Napaliłam sie na nowe zakupy. Towarzystwo mile widziane.
Minimalizm z odrobiną romantyczności 15:45, 29 wrz 2014

Do góry
Toszka napisał(a)
Nie mam zdjęć z sadzenia ździebełek w listopadzie, ale mam bodaj z połowy czerwca

a tu juz z drugiej połowy sierpnia

no i co, niedowiarku?

Dobra, mozesz powiedzieć, że ta zima była ciepła, ale poprzednią -27 tez przetrwały i uwierz, w miejscu o wiele bardziej dyskomfortowym...
matecznik - donica betonowa bez ocieplenia podniesiona na ok 30-40cm

jedno o czym trzeba pamiętać to przysypywać śniegiem przed zapowiadanymi sporymi mrozami

jestem pod wrazeniem rozrośnięcia sie ice Dance! Wow.
Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 11:06, 29 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I szkoda, że wszędzie były napisy obiekt monitorowany Materiału do mnożenia było tam duuuuużo

Madżen jako replika Małej Mi..też cudownych okolicznościach przyrody

Mi zostało sietylko wskoczenie do dzbanu... zmieściłabym sie tam bez problemu.. tylko ten napis "monitorowane"..wolała nie wyjechać w kaftanie bezpieczeństwa...

A byłą to też piękna okoliczność..

Aniu czytamy, czytamy, podziwiamy, zapisujemy i cieszymy się, że możemy wirtualnie tam byćmoja Ice Dance dzisiaj idzie w nogi krzewuszkom, bo też się namnożyło
Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 10:29, 29 wrz 2014

Do góry
Nie tylko Sebek się zachwycał tą kompozycją.. pomyśleć, że ja Ice Dance oddawałam, bo mnie denerwowała ta trawa, chyba się przeproszę.. a pod brzozą nastąpi kolejna rewolucja... poza tym mam inna brzozę.. na spokojnie pomyślę, czy nie odzyskać kawałka rabaty eksmitując kilka jodeł.. póki młode i pozwolenia nie trzeba....
Mam brzózkę pod którą wrzosom jest za ciemno.. pójdzie tam Ice Dance
Podróże kształcą
To było piękne

I detal z bliska

I Krys w cudnych okolicznościach przyrody

Minimalizm z odrobiną romantyczności 09:25, 29 wrz 2014

Do góry
Moje 2 Zebrinusy też podrosły w tym roku, ale za bardzo egzotyczne są jak dla mnie...

Ale jaka wielka hakone, moja też super się trzyma i ostatnio, jak przesadzałam Ice dance, która rosła jakieś 50 cm od niej, to niechcący wyrwałam kawał odnogi hakone, myśląc, że to jakaś zwykła trawa się zasiała
Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:51, 29 wrz 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)

Mam Ice dance 1 szt, jak się je rozsadza ? mam wykopać całą i porozdzielać korzenie ?

nom
Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:37, 29 wrz 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
Porozsadzałam dziś trawki Ice dance, dosyć drastycznie niektóre potraktowałam na mini sadzonki, nie wiem czy dobrze zrobiłam...?
przekopałam też trochę bukszpanow. Jutro coś tam obfocę

Mam Ice dance 1 szt, jak się je rozsadza ? mam wykopać całą i porozdzielać korzenie ?
Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 23:57, 28 wrz 2014

Do góry

Jak znudzi mi się kiedyś posiadanie trawnika to posadzę Ice Dance

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:54, 28 wrz 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Te niskie mogą być 'Yaku Jima' lub 'Yakushima Dwarf', bo podobne widziałem w centrach ogrodniczych.
Czemu jeszcze nie mam evergoldów? Zapisane na przyszły rok! A przyrostem Ice Dance jestem zaskoczony. U mnie o wiele wolniej rośnie.

Evergoldy to must have Mam jeszcze kilka miejsc gdzie je upchnę.
Ice dance też mnie zaskoczyły. Tworząc tą rabatę w marcu nawet nie marzyłem o tak szybkim efekcie. Teraz tylko hortensje podrosną i finito.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:36, 28 wrz 2014

Do góry
Te niskie mogą być 'Yaku Jima' lub 'Yakushima Dwarf', bo podobne widziałem w centrach ogrodniczych.
Czemu jeszcze nie mam evergoldów? Zapisane na przyszły rok! A przyrostem Ice Dance jestem zaskoczony. U mnie o wiele wolniej rośnie.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:13, 28 wrz 2014

Do góry
Mira napisał(a)
Czyli Ice Dance nie jest wybredna co do stanowiska.A jak z podłożem,bardziej sucho czy raczej wymaga ciągle wilgotnej gleby?

Raczej bezproblemowa. U mnie staram się zapewnić jej w miarę stale wilgotne podłoże.

Masz porównanie po zakupie w marcu i teraz.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:21, 28 wrz 2014

Do góry
Czyli Ice Dance nie jest wybredna co do stanowiska.A jak z podłożem,bardziej sucho czy raczej wymaga ciągle wilgotnej gleby?
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:19, 28 wrz 2014

Do góry
Turzyca Ice dance. Mam w 2 miejscach. W cieniu i na patelni. I tu i tu rośnie świetnie.

Minimalizm z odrobiną romantyczności 21:05, 27 wrz 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
Porozsadzałam dziś trawki Ice dance, dosyć drastycznie niektóre potraktowałam na mini sadzonki, nie wiem czy dobrze zrobiłam...?

Dobrze ze porozsadzałaś Ice dance, ja też tak robiłam, tylko ze powsadzałam do doniczek i pędzę sobie nowe roślinki. Na zimę zamierzam zadołować w ziemi. A w inne miejsca powsadzałam od razu na rabate, tylko ze w jedno miejsce wsadziłam kilka sadzonek, aby od razu to było widoczne
Minimalizm z odrobiną romantyczności 19:35, 27 wrz 2014

Do góry
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:35, 27 wrz 2014

Do góry
Mira napisał(a)
I mam jeszcze pytanie.Dostałam teraz 2 trawy "Ice dance",chyba nie pomyliłam nazwy Ale jak poczytałam o niej to okazało się,że ona rozrasta się przez rozłogi.Bardzo jest ekspansywna? Masz ją u siebie? Zadowolony z niej jesteś?

Carex Ice dance to zaraz po Evergold moja ulubiona turzyca. To prawda, rozrasta się przez rozłogi ale nie jest jakoś strasznie ekspansywna. Po roku nadal jest zgrabną kępką. Zawsze to co się rozłazi można bez problemu usunąć lub porobić sadzonki.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:31, 27 wrz 2014

Do góry
I mam jeszcze pytanie.Dostałam teraz 2 trawy "Ice dance",chyba nie pomyliłam nazwy Ale jak poczytałam o niej to okazało się,że ona rozrasta się przez rozłogi.Bardzo jest ekspansywna? Masz ją u siebie? Zadowolony z niej jesteś?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies