A jak ze stanowiskiem? Kapryśna? Mogę posadzić na patelni? Wymaga wilgotnego podłoża czy raczej lubiąca suche?
A jeszcze mam pytanie odnośnie miskanta Zebrinus,czy on z tych większych? Potrafi się rozejść? Na stanowisko słoneczne,suche Jakie preferuje?
Doczytałam też o zawilcach W jaki sposób się je rozmnaża? Czy mają tendencję do samosiewu na rabatach? Przemarzają?
Troszkę dużo tych pytań ale widzę,że sporo wiesz więc pytam
Ice Dance rośnie u mnie na każdym stanowisku - i wszędzie daje radę
Trawy raczej nie lubią suszy, zawsze jak kilka dni nie pada to staram się im dawać wodę
Zebrinus rośnie wielki - Mała mi pisała, że ma koło dwóch metrów Albo więcej?
Ta odmiana rośnie w zwartą kępę - preferencje traw odnośnie wody wymieniłem wyżej
Jeśli posadzisz go w totalnym cieniu to być może będzie mniej cętkowany Ale urośnie wszędzie
Zawilca mam od kilku dni, ale trochę o nich czytałem, więc coś wiem
Rozmnaża się je albo przez podział (po przekwitnięciu jesienią albo wiosną) - ponoć także mają tendencję do obfitego samosiewu, więc to druga metoda na pozyskanie większej ilości sadzonek
Nie przemarzają - ale dla bezpieczeństwa powinno się im zapewnić ściółkę na zimę - choćby w postaci kory
Sebku, podobno masz Cyprysik groszkowy "Filifera Aurea Nana"?
Ile lat on u ciebie rośnie i jaki jest teraz duży? Mógłbyś zrobić kilka fotek i pokazać w wolnej chwili?
Mam - nawet dwa
Jeden rośnie 3,5 roku, a drugi kupiłem chyba rok temu w maju - wysoki, ale rzadki. Fotki zrobię dopiero w weekend, bo teraz nie mam jak Więc zapraszam za dni kilka