Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

MiraR 16:50, 08 paź 2014

Sebek napisał(a)

Ice Dance Nie wymarzła mi i nie powinna, bo jest sprawdzona przez inne osoby z forum przez ostre zimy

A jak ze stanowiskiem? Kapryśna? Mogę posadzić na patelni? Wymaga wilgotnego podłoża czy raczej lubiąca suche?
A jeszcze mam pytanie odnośnie miskanta Zebrinus,czy on z tych większych? Potrafi się rozejść? Na stanowisko słoneczne,suche Jakie preferuje?
MiraR 16:52, 08 paź 2014

Doczytałam też o zawilcach W jaki sposób się je rozmnaża? Czy mają tendencję do samosiewu na rabatach? Przemarzają?
Troszkę dużo tych pytań ale widzę,że sporo wiesz więc pytam
Sebek 19:10, 08 paź 2014

Mira napisał(a)

A jak ze stanowiskiem? Kapryśna? Mogę posadzić na patelni? Wymaga wilgotnego podłoża czy raczej lubiąca suche?
A jeszcze mam pytanie odnośnie miskanta Zebrinus,czy on z tych większych? Potrafi się rozejść? Na stanowisko słoneczne,suche Jakie preferuje?

Ice Dance rośnie u mnie na każdym stanowisku - i wszędzie daje radę
Trawy raczej nie lubią suszy, zawsze jak kilka dni nie pada to staram się im dawać wodę

Zebrinus rośnie wielki - Mała mi pisała, że ma koło dwóch metrów Albo więcej?
Ta odmiana rośnie w zwartą kępę - preferencje traw odnośnie wody wymieniłem wyżej
Jeśli posadzisz go w totalnym cieniu to być może będzie mniej cętkowany Ale urośnie wszędzie
anabuko1 19:16, 08 paź 2014

Dla mnie wszystkie hortensje są piękne,a niektóre c jeszcze piękniejsze, albo cudne
Sebek 19:37, 08 paź 2014

Mira napisał(a)
Doczytałam też o zawilcach W jaki sposób się je rozmnaża? Czy mają tendencję do samosiewu na rabatach? Przemarzają?
Troszkę dużo tych pytań ale widzę,że sporo wiesz więc pytam

Zawilca mam od kilku dni, ale trochę o nich czytałem, więc coś wiem
Rozmnaża się je albo przez podział (po przekwitnięciu jesienią albo wiosną) - ponoć także mają tendencję do obfitego samosiewu, więc to druga metoda na pozyskanie większej ilości sadzonek
Nie przemarzają - ale dla bezpieczeństwa powinno się im zapewnić ściółkę na zimę - choćby w postaci kory
Sebek 19:38, 08 paź 2014

anabuko1 napisał(a)
Dla mnie wszystkie hortensje są piękne,a niektóre c jeszcze piękniejsze, albo cudne

Ja największą sympatię odczuwam do bukietowych, ogrodowe znów zachwycają mnie swoim kolorem - dlatego mam te i te
MiraR 21:22, 08 paź 2014

Pięknie dziękuję za odpowiedzi
Iwk4 15:14, 09 paź 2014

Sebku, podobno masz Cyprysik groszkowy "Filifera Aurea Nana"?
Ile lat on u ciebie rośnie i jaki jest teraz duży? Mógłbyś zrobić kilka fotek i pokazać w wolnej chwili?
Sebek 19:02, 09 paź 2014

Iwk4 napisał(a)
Ile lat on u ciebie rośnie i jaki jest teraz duży? Mógłbyś zrobić kilka fotek i pokazać w wolnej chwili?

Mam - nawet dwa
Jeden rośnie 3,5 roku, a drugi kupiłem chyba rok temu w maju - wysoki, ale rzadki. Fotki zrobię dopiero w weekend, bo teraz nie mam jak Więc zapraszam za dni kilka
Bogdzia 21:28, 09 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Mój ma 12-13 lat i około 3,5m wysokości.
Pozdrawiam Sebku. Jak studia?