Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:36, 09 mar 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
to dobrze bo panowie od kraeznikow mieli przyjść jutro ale przenieśliśmy ich na za dwa tygodnie bo żwir w żwirowni zamarznięty choc to chyba u nas w tym roku bylo najcieplej

Wg prognoz jakie obserowałam to Wielkopolska była najcieplejsza podczas mrozów Ale ten mój drugi ogród jest jakiś "dziwny"...póki co nie chcę za dużo pisać ale zaskakuje mnie od początku roku
Wymarzony sielankowy ogród..... 22:33, 09 mar 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)

Radziu ja pierwszy raz w tamtym roku czyściłam, dowiedziałam się o czyszczeniu tutaj na forum
Wiesz mój eMuś to teraz powinien oberwać, bo se thuje zażyczył i jak se pomyślę co czeka mnie za parę lat, to mam ochotę go trzasnąć, tych większych mam 16, ale wsadzonych mniejszych prawie 100...

To sobie nasadziłaś roboty U mnie "tylko" 78 szt.i już przeklinam dzień w którym podjęłam decyzję o posadzeniu smaragdów
U mnie sprawdza się wielki odkuracz przemysłowy...
Wymarzony sielankowy ogród..... 22:29, 09 mar 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)

Wyszło fajnie

Elu o wędzarni już ze trzy lata było mówione, ale jakoś inne prace wtedy wyskakiwały, ale w końcu się udało dobrze mieć takie sprawdzone miejsca, gdzie można kupić coś dobrego ja jakoś teraz mam w tej kwestii tylko zaufanie do tego co sama zrobię i wyhoduję, bo jednak coraz więcej chemii się ładuje we wszystko...

Też mam takie podejście Wędzarka świetna sprawa, też mam i sobie bardzo chwalimy! Całkiem inaczej smakują takie wędliny, mięso, ryby. Lubimy też wiejskie masełko, mleko, serek biały a ostatnio udało nam się pozyskać namiar na pana, który hoduje kurczaki bez antybiotyków. Wracają stare smaki
Typografia ogrodu 22:29, 09 mar 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Navi, nic nie doradzę bo ja oprócz częstego koszenia i nawożenia nic nie robię.Tylko trzeba sobie jasno powiedzieć, prawdziwy ogrodnik nigdy tego nie nazwie trawnikiem
a kto to prawdziwy ogrodnik? Ja tonawet nie kosze bo robi to eM. O nawożeniu nie wspomnę bo nigdy tego nie robiliśmy. Ale ogrodnikiem jestem. A co
Typografia ogrodu 22:19, 09 mar 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a co się u Ciebie sprawdziło? Cos polecisz? U nas dosłownie była siana mieszanka Łąkowa, taka dla krów. Źdźbła są bardzo mięsiste az traktorek zapychają za to gdy wszędzie trawniki są wypalone latem u nas nadal zielono bez nawadniania oczywiscie

Navi, nic nie doradzę bo ja oprócz częstego koszenia i nawożenia nic nie robię.Tylko trzeba sobie jasno powiedzieć, prawdziwy ogrodnik nigdy tego nie nazwie trawnikiem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:14, 09 mar 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Navi pamiętam jak kiedyś pisałas o Id...u mnie już można kopać, tzn. w drugim ogrodzie ziemia rozmarznięta ale nie dam rady w następnym tyg. Na pewno wyślę po tym następnym tyg.
to dobrze bo panowie od kraeznikow mieli przyjść jutro ale przenieśliśmy ich na za dwa tygodnie bo żwir w żwirowni zamarznięty choc to chyba u nas w tym roku bylo najcieplej
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:14, 09 mar 2018

Do góry
Mam pytanie! Czy ktoś z Was nie przycina na wiosnę carexów, które dobrze przezimowały?? W drugim ogrodzie rewelacyjnie przezimowały mi ID, SS i Evergoldy. ID i Evergoldy już wycięłam ( może niepotrzebnie ) ale Silvery mam w tak świetnym stanie, że zastanawiam się czy ich nie zostawić??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:11, 09 mar 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Tez jutro cd cięcia ale ID jeszcze zostawie kiedyś je ukatrupilam... szkoda tylko ze ziemia marznieta w głębi. Jakbyś kopała to daj ostrzeżenie

Navi pamiętam jak kiedyś pisałas o Id...u mnie już można kopać, tzn. w drugim ogrodzie ziemia rozmarznięta ale nie dam rady w następnym tyg. Na pewno wyślę po tym następnym tyg.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:08, 09 mar 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
No to trawy już po fryzjerze u mnie jeszcze lekkie przymrozki w nocy, więc nie ciacham... ale dzisiaj taki ładny dzień, że po pracy szmaragdy zaczęłam czyścić, teraz wszystko gryzie...

Oj czyszczenia smaragdów nie zazdroszczę. Brryy,dla mnie najgorsza robota w ogrodzie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:57, 09 mar 2018

Do góry
leon60 napisał(a)
Zastanawiałam się dziś nad cięciem miskantów chyba nie ma co czekać

Olik, i co mam Ci napisac Wiesz co myślę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:56, 09 mar 2018

Do góry
frezja napisał(a)
Dzięki za relację z cięcia..jutro też działam.

Nie ma za co dziękować Ewuś Widzę, ze w weekend ogrody będą oblegane
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:54, 09 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
masz już czyściutko na rabatach u mnie dopiero dziś- pierwszy dzień ciepła ,ale może jutro coś pociacham też

Madziu, przyznam, że tutaj dzisiaj czyściłam korę zaraz za sekatorem ale w drugim ogrodzie bałagan całkowity A po pile elektrycznej to milion ścinek miskantowych.
Trzymam kciuki za jutrzejszą pogodę u Ciebie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:43, 09 mar 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Oddawałyśmy się podobnym czynnościom. Swoim turzycom zostawiłam chyba za długie listki. Podgolić ?
Miłego weekendu!

Haniu, lepiej za długie niż za krótkie. Jak przytnie się za krótko to można uśmiercić "serce" carexów. Pożniej jak zaczną wypuszczać nowe liście to te stare zaczynają usychać i można je wyskubać. Szczególnie u Silverów łatwo idzie to zrobić.
Dziękuję i równiez zyczę ciepłego weekendu a szczególnie niedzieli
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:38, 09 mar 2018

Do góry
bacowa napisał(a)
A miałam pytać czy Silvery można już ciachać (chociaż dzisiaj już je ciachnęłam).

Ewa, jak już ścięłaś to nie będziesz przyklejać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:37, 09 mar 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Kawał pracy wykonałaś Polinko
Ja jeszcze się wstrzymuję z większymi pracami bo u mnie na wschodzie to różnie moze być. Zazdraszczam wysokich temperatur pozdrawiam

Wiolu, dzisiaj rano jak się obudziłam to zastanawiałam się czy będę mogła się ruszać Ciut za duży ten drugi ogród na jedną osobę...

Nie namawiam do cięcia. Trzeba obserwować prognozy u siebie.W niedziele podobno +16 u mnie
Moja codzienność - ogród Oli 20:53, 09 mar 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Lubię takie widoki na wiosnę

Buziaki dla J.

Łyso się zrobiło ale w maju będzie cudnie
Dzidzia ucałowana
Typografia ogrodu 20:20, 09 mar 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Wiesz, że mój trawnik też taki łąkowy nigdy nie zakładałam trawnika a dzięki koszeniu,nawożeniu, dosiewaniu nawet nie jest zły. Oczywiście daleko mu do Angelikowego trawnika ale przyjemnie po nim chodzić na boso
a co się u Ciebie sprawdziło? Cos polecisz? U nas dosłownie była siana mieszanka Łąkowa, taka dla krów. Źdźbła są bardzo mięsiste az traktorek zapychają za to gdy wszędzie trawniki są wypalone latem u nas nadal zielono bez nawadniania oczywiscie
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 18:14, 09 mar 2018

Do góry
kasja83 napisał(a)

No patrz jaka koleżanka jestem....ale już wracam do żywych Przedpokój się zrobił. Fotele się odnowiły

Świetne fotele Kasiu!

Pozdrawiam wiosennie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:12, 09 mar 2018

Do góry
Muszę nabyć ten saletrzak do trawnika. Skoro tańszy a efekty równie dobre, to po co przepłacać.

Pozdrawiam Haniu
Moja codzienność - ogród Oli 18:10, 09 mar 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

U mnie skalna i jesienna też urodą nie zachwycały ale zaraz będą zielone
Serby będę prostować bo trochę się im czubki powyginały i pewno potniemy boki, czubki raczej nie.

Lubię takie widoki na wiosnę

Buziaki dla J.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies