Ewo dziękuję
Z latami ogród się zmienił, nabrał patyny, coraz bardziej przemyślane nasadzenia, to od razu lepiej, ale dużo jeszcze przede mną, cieszę się, że widzisz magię
To jest stare poidełko, odpadły ptaszki, więc w pobliżu ustawiłam moje mini figurki, ładniej wygląda.
Jak wyszoruję, sfocę
oprócz tej pierwszej, reszta z maleńkich cebulek przybyszowych, zakwitły po trzech latach, jak ktoś cierpliwy to warto, ja wsadziłam w jakąś szparę przy piwnicy, trochę winobluszczem zarasta, karczuję go co chwila.
Trochę już sfatygowane...
Bardzo fajnie wyglądają w doniczkach ze żwirkiem lub czymś w tym rodzaju... jak będę u siostry to zrobię fotkę bo jej robiłam w doniczce właśnie...
wczoraj jeszcze trochę nasadziłam, akurat deszczyk padał, łatwo poszło no i zrobiłam eksperyment z myślą o Tobie, średnią kępę podzieliłam na 4, obcięłam i posadziłam, zobaczymy co z tego będzie
Nooo właśnie nie wiem Asiu jak na początku wszytsko szło jak po maśle , to teraz zaczynają się schody może Mariusz pomoże...echhhh...
A taerz idę sadzić moje gyszynki uppss...prezenty
Będę zmieniała jedną rabatkę dokupiłam tam różyczkę na pniu NN. Rabatka będzie w tonacji biało-pomarańczowej. Tu widać mocno ususzony trawnik. ( brak wody na podlewanie trawy, ratuję tylko roślinki na rabatach)
Nie przestaję kombinować Planuje zakup jakiś większych drzew,myślałam o grabie fastigiata co myślicie ? i gdzie najlepiej by było je wkomponować i co między nie?po niżej dwie opcje ,która lepsza?
1) chore tuje wykopałam wiosną i blaszak goły stoi.Chciałabym go zasłonić i nie wiem czy tymi grabami czy jakąś wiśnią ozdobną,bo mało czerwonego u mnie
2)
tu widok z góry z okna ,mysle ,ze jest tam coś około 6m