Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

dominika_ 17:21, 05 lip 2017

Zrób czarny, będzie coś innego
polinka 21:08, 05 lip 2017

anna_t napisał(a)
Iwona rób czarny. według mnie u ciebie jest nowoczesnie

Też tak myślę.
babka 21:17, 05 lip 2017

Też jestem za czarnym
Magleska 22:15, 05 lip 2017

iwka napisał(a)
Czy ze złamanej brzozy doorenbos coś będzie? Wczoraj zauważyłam, że prawie metrowy przewodnik złamany

a jakbyś spróbowała jakąś górną gałązkę wyprostować do góry na kiju bambusowym uwiązać ,może sama by się zrobiła nowym przewodnikiem .... kiedyś tak zrobiłam ,ale jakiejś odmianie płaczącej -chciałam,żeby była wyższa -dodawałam bambus,przypinałam i zrobiła się wyższa (zdjęć nie mam ,bo to w poprzednim ogrodzie było )
Magleska 22:20, 05 lip 2017

iwka napisał(a)
Jeszcze jeden dylemat, nie wiem na jaki kolor się zdecydować, chodzi o pergolę, ławki itp. Teraz robię stojak na drewno i od razu bym chciała odpowiednio pomalować.
Trzeba jakoś dopasować do domu, nie? dach mam czarny, okna brązowe, elewacji jeszcze brak, ma być jakaś jasna w każdym razie, więc dobrze by było z tych dwóch, ale brąz już mi się opatrzył, szary mi się podobuje ale czy będzie pasował? Najbardziej to mnie do czarnego ciągnie, tyle że czarny to taki nowoczesny raczej, a u mnie z nowoczesnością to tak średnio.

ja bym poszła w jasny -mam dużo ciemnych elementów (zasłona tarasu ) i mnie denerwuje ten ciemny ,ale jak myślę o przemalowywaniu tego...to jeszcze bardziej mi się nie chce ,a może jakiś jasny szary ...
amelia_b 09:05, 06 lip 2017

Iwonko mi też się wydaje że czarny będzie idealny
iwka 11:46, 06 lip 2017

Kasya napisał(a)

ale...kupilam 2 lata temu carex ice crem i juz go nie mam, wyrosl z niego smiałek i go zjadł, znaczy przyszedl do mnie wysiany w szkolce...
to miałaś dwa w jednym no i taniej wyszło, szkoda że jeden zdominował drugiego

anna_t napisał(a)
super!
a ja te 10 podziele na 4 i bedzie komplet
no to teraz jeszcze z jednego śmiałka do wiosny 90 musze wyczarować
przestało padać, ide dzielić
wczoraj jeszcze trochę nasadziłam, akurat deszczyk padał, łatwo poszło no i zrobiłam eksperyment z myślą o Tobie, średnią kępę podzieliłam na 4, obcięłam i posadziłam, zobaczymy co z tego będzie

Magleska napisał(a)

a jakbyś spróbowała jakąś górną gałązkę wyprostować do góry na kiju bambusowym uwiązać ,może sama by się zrobiła nowym przewodnikiem .... kiedyś tak zrobiłam ,ale jakiejś odmianie płaczącej -chciałam,żeby była wyższa -dodawałam bambus,przypinałam i zrobiła się wyższa (zdjęć nie mam ,bo to w poprzednim ogrodzie było )
właśnie tak chyba zrobię, złamał się przewodnik, przy trzech gałązkach które się rozwidlają, więc spróbuję jakoś jedną naprostować, oby się udało

z tym ciemnym kolorem tak właśnie jest, w razie czego, trudno zmienić kolor
iwka 11:53, 06 lip 2017

anna_t napisał(a)
Iwona rób czarny. według mnie u ciebie jest nowoczesnie

dominika_ napisał(a)
Zrób czarny, będzie coś innego

polinka napisał(a)
Też tak myślę.

babka napisał(a)
Też jestem za czarnym

amelia_b napisał(a)
Iwonko mi też się wydaje że czarny będzie idealny

tak mnie korci ten czarny, ale się go boję co w razie odmiany upodobań? hihi ja taka zmienna jestem

tak w ogóle to czarny jest moim ulubionym kolorem, tylko jak wczoraj popatrzyłam na te odcienie to łatwo nie będzie go uzyskać. Drewno mam różne, na razie idzie robota z tego co z budowy zostało, więc i odcienie mogą wychodzić inne. No i słońce może działać chyba niekorzystnie, z tej strony ogrodu patelnia cały dzień.