a jakbyś spróbowała jakąś górną gałązkę wyprostować do góry na kiju bambusowym uwiązać ,może sama by się zrobiła nowym przewodnikiem .... kiedyś tak zrobiłam ,ale jakiejś odmianie płaczącej -chciałam,żeby była wyższa -dodawałam bambus,przypinałam i zrobiła się wyższa (zdjęć nie mam ,bo to w poprzednim ogrodzie było )
ja bym poszła w jasny -mam dużo ciemnych elementów (zasłona tarasu ) i mnie denerwuje ten ciemny ,ale jak myślę o przemalowywaniu tego...to jeszcze bardziej mi się nie chce ,a może jakiś jasny szary ...
wczoraj jeszcze trochę nasadziłam, akurat deszczyk padał, łatwo poszło no i zrobiłam eksperyment z myślą o Tobie, średnią kępę podzieliłam na 4, obcięłam i posadziłam, zobaczymy co z tego będzie
tak w ogóle to czarny jest moim ulubionym kolorem, tylko jak wczoraj popatrzyłam na te odcienie to łatwo nie będzie go uzyskać. Drewno mam różne, na razie idzie robota z tego co z budowy zostało, więc i odcienie mogą wychodzić inne. No i słońce może działać chyba niekorzystnie, z tej strony ogrodu patelnia cały dzień.