Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:27, 15 cze 2017

Do góry
w szałasie jest kolorowo i pachnie

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:26, 15 cze 2017

Do góry
Donia72 napisał(a)
Dorotko, pięknie jest u Ciebie, zajrzę potem
Dziękuję i zapraszam.

Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:26, 15 cze 2017

Do góry
babka napisał(a)
Przyszłam by znów się pozachwycać, piękne widoki jak zawsze.
Na zawciąg kiedyś zachorowałam ale nie mam gdzie go ulokować więc gapię się na niego u Ciebie Cudnie jest

kępki zawciagu zawsze gdzies wciśniesz
nie wiem dlaczego ale ten przed domem od zeszłego roku mi choruje, zasycha, chyba jakis grzybek

deszczowa lavender

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:24, 15 cze 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kolorowo u Ciebie i ten warzywnik taki zadbany, pewnie wszystko tam masz?
Fajnie tak posiedzieć na ławce u Ciebie.

Mam to co lubimy i co chce rosnąć

za siatką znowu ugór....już wolę ugór niż oprysk na chwast bo to strona zachodnia to bym miała spalone pół ogrodu

Skąpana w słońcu 22:21, 15 cze 2017

Do góry
jona Joasiu, ja też bardzo lubię bodziszki, zwłaszcza tego, którego zdjęcie powtórzyłaś i tego białego. Mnóstwo pszczół je odwiedza.

A róże stały się moją miłością. Wciąż przybywa ich w moim powstającym ogrodzie.

barbara_kraj...Basiu, to jest róża Garden of Roses / Cream Flower Circus

To nowość u mnie, ale zapowiada się nieźle

Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:20, 15 cze 2017

Do góry
za to rozkwitła kolejna piękność od austina . narobiłam tyle zdjeć , ze juz sama nie wiem które wklejać

Mój 4 arowy azyl... 22:19, 15 cze 2017

Do góry
Dzień dziś był piękny! Oby więcej takich.

Na niebiesko

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:17, 15 cze 2017

Do góry
Kasik napisał(a)
Wszędzie w ogrodach panują naparstnice, ostróżki, piwonie. To ich piękny czas. Mnie zatrzymał u Ciebie jaśmin To takie wspomnienie babcinego zakątka w ogrodzie. Pamiętam jak pachnie.
Jaśmin mam w kilku miejscach, jego zapach dolatuje do altany, chociaż nie rośnie w bliskim sąsiedztwie. U mnie w ogródku sporo jest takich babcinych roślin. Prawie wszystkie piwonie dostałam od babci z zapowiedzią "tylko nie zmarnuj" u mnie rosną a w ogródku, który uprawiała babcia nie ma po nich już śladu.

Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:17, 15 cze 2017

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Czekam na Twojego Hansa
Moje swiezynki juz w sporej czesci kwitna

To jeszcze troche poczekamy , mam nadzieje, ze w tym roku cos pokażą bo narazie to może 10-15 cm od ziemi są .

Słoneczny Ogród 22:17, 15 cze 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Daria ale się u Ciebie dzieje. Moja różyczka New Dawn jeszcze mała, wiciokrzew też kwitnie ale u Ciebie kolosy. Spotkamy się na targach?

Miejscami się dzieje, ale jak byś zobaczyła całość to byś się przeżegnała chyba, wszędzie chwasty i taka to walka z nimi.
Wiciokrzew szybko rośnie to Ci raz-dwa urośnie, róża tak samo, na drugi rok będzie miała ponad 2 metry zobaczysz. Ja na początku wątku pokazywałam jak przybrała w pierwszych latach.
Spotkamy się już niedługo.
Dla Ciebie fotka juki
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:16, 15 cze 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)

Ja też czekam niestety na szałwie i agastache. U kilka innych.

Szałwie jak już się rozkręcą robią dobrą robotę , a pszczółki przy nich się uwijają

widok z za ogniska
Ogród u stóp klasztoru cz. II 22:16, 15 cze 2017

Do góry
Aktualne fotki z ogrodu zmuszają do oceny. Zrobiło się ciasno,ciasno i jeszcze raz za ciasno,a z wizyt w zaprzyjaźnionych ogrodach i tak zawsze coś przywiozę,bo szczodrość ogrodników jest dobrze znana.No i znowu jak co roku bieganie i upychanie.
Jak mówią moje dzieci ,to już jest patologia.

Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:14, 15 cze 2017

Do góry
07_Rene napisał(a)

Fantastyczne foty I nawet zielona żurawka mnie u Ciebie zachwyca Sama mam jej dużo, ale nie miałam na nią pomysłu.
Róże widziałam... i bodziszki... Och, wszystko piękne u Ciebie.

Jak długo kwitną jarzmianki? Czy one wolą słońce czy cień? Mało o nich wiem.

U mnie rosna i w słońcu i w cieniu , byle suszy mocnej nie miały . Kwitną prawie cały czas, jak zetniesz to powtarza , wiekszość sie rozsiewa , widzę, ze troche siewek jest

Danusia napisała świetny artykuł o nich .

to jeszcze jarzmianki

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:13, 15 cze 2017

Do góry
Aniu, niezwykle miłe jest to, co piszesz.
Nie na darmo była więc lektura 3 tysięcy stron Twojego wątku plus strony wyczytane u Pszczółki, Vivy, Dzidki, Miry i Gabrysi. Najlepsze wzorce miałam.
Moje najstarsze nasadzenia właśnie weszły w 5 sezon. Obserwuję podobne objawy, które Ty miałaś u siebie. Byliny, które sadziłam jako zadarniacze między krzewami, zaczęły zanikać. Ale zauważyłam też, że nie mam tylu sił, co 5 lat temu, dlatego godzę się z tym, że byliny będą tylko na obrzeżu rabat.

Wiosna dokonywałam lekkiej korekty rabaty brzozowej. Brakowało mi zimą czegoś zimozielonego w nóżkach dereni. Wsadziłam tam bukszpany. Są jeszcze malutkie, ale pozostaję w nadziei, że w końcu urosną. Tymczasem plączą się tam samosiejki maków, chabrów, kocimiętka i uroczy wilczomlecz sosenka. Poza wyrywaniem chwastów przy bukszpanach nic już tam nie robię.

I bardziej w lewo

Perukowiec podolski o tej porze roku wygląda dość ponuro. I prawdę pisząc nie lubię go w tym stanie. Za chwilę to się zmieni. Tawuły japońskie zaczęły kwitnąć i kolorem kwiecia zneutralizują te bordowe odcienie. Jednocześnie same stracą jaskrawą barwę liści i plamy nie będą tak kontrastować. Ten zakątek najbardziej lubię jesienią. Przebarwieniem jesiennym perukowiec wynagradza swoją wiosenno-letnią burość.

Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:10, 15 cze 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Ewuś, cudownie jest na Twoich rabatach

Asia dzieki , ogród zrobił sie bardzo dynamiczny

Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:09, 15 cze 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zachwycam się u Ciebie różanymi widoczkami Bardzo mi się podobają zestawienia jakie tworzysz Dziś mnie zauroczyło połączenie jarzmianki z różą. Mam róże i mam jarzmianki, ale daleko od siebie. Jak one rosną w swoim sąsiedztwie. U mnie jarzmianki się bardzo rozrastają i zastanawiam się, czy nie zagłuszają u Ciebie róż i czy przez to róże nie dostają mączniaka?

Ewa dzieki , u mnie bardziej na boki rozpychają sie kocimiętki i szałwie , jak za bardzo sie panoszą , to idę po sekator i troche obcinam , nie widać a powietrza wiecej

Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:06, 15 cze 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Boooszsze jakie cudowne kadry, Ewuś po prostu tak pięknie masz skomponowane rośliny, że na zdjęcia można się patrzeć i patrzeć i człek ma ciągły niedosyt.

Dzieki, ale jeszcze sporo pracy przed nami , ale jakże przyjemnej

Vino dla Ciebie

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:05, 15 cze 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Piękne słoneczne zdjęcia Mi podobają się Twoje kompozycje. Ostróżki i naparstnice stoją jak żołnierze na baczność
Piękna masz też kolekcję orlików. Nawozy dla piwonii też muszę sobie spisać, bo nie wiedziałam o tym nawożeniu i też dawałam jej azofoskę.
Mam nadzieję, że jak zmienię nawóz piwoniom wreszcie zaczną uczciwie kwitnąć, teraz najbardziej dokucza susza i ciągłe wiatry. Trawnik już nie jest soczyście zielony, nie mam na tyle wody w studni, żeby ratować wszystko. Czasem zastanawiam się, czy to wszystko warte jest tego zachodu, pracy, wydatków, ciągłej walki z przyrodą. Wiosną lało bez pamięci, było zimno, no i dwa razy zmroziło młode roślinki. Ledwo się to wszystko wzięło w garść to znów słońce pali, wiatr suszy i długotrwały brak opadów deszczu. Naparstnice i ostróżki dziękują.

Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:03, 15 cze 2017

Do góry
iwonadm napisał(a)
Ewa dech zabierają takie widoki Róże od Ciebie pięknie się przyjęły, mają pączki , ale jeszcze nie kwitną pokażę jak tylko zakwitną

to super , ze sie zadomowiły . U mnie wiekszosć w pączkach , dawkują powoli swoje uroki

zaczyna desdemona

Migawki z ogródka 22:03, 15 cze 2017

Do góry
Leoś

I taki widoczek z fotela

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies