Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

anna_t 21:01, 04 lip 2017

Makusia napisał(a)
Angeliko, Iwka- no Edyta mnie przekonała- wstrzymam się z brzozami do września- do jesieni

to co luzujemy i we wrzesniu na przykład pojedziemy?
grujecznik mi jeden usycha więc pewnie ja jeszcze dwa graby wezmę :/
polinka 21:16, 04 lip 2017

Makusia napisał(a)
Przyszłą kulkową w stanie na dziś:

Dziewczynko, gdzie Ty tu masz burdello?? No ja Cię prosze! Ty chyba jeszcze nie widziałaś syfu w ogrodzie...
Makusia 21:16, 04 lip 2017

Aniu ja kupuje we wrześniu ale pojadę z Tobą- ewentualnie zaliczktuje. Jutro czy w czwartek?
Makusia 21:20, 04 lip 2017

Angeliko cieszę się, że przywiało Cię do mnie
Akurat nie sądzę, że Cię przeceniam- zbyt skromna jesteś!

Co do podokiennej- zmiana dotyczy i kształtu i wielkości. Plan kształtu wrzucę jutro, bo chcę zaznaczyć rabatę, o której mowa, a na telefonie chyba nie umiem

Edit- udało się- chodzi o tą na niebiesko- kształt nie jest na niebiesko Kolor jest tylko celem zaznaczenia obiektu zainteresowania

Makusia 21:29, 04 lip 2017

Basiu- ja myślę, że aż za dużo rabata w najwęższym miejscu ma 1,5 m więc d... nie urywa - tuja, kulka i może coś na wcisk

Polinko - jest czysto, bo eM się przewinął i posprzątał po mnie. Dzisiaj sama sadziłam choiny kanadyjskie- pobojowisko normalnie
Zauważyłam też u siebie zupełny brak do łapania poziomu na rabacie- jakbym się nie starała, to zawsze są góry i doliny
AnkaK 21:43, 04 lip 2017

1. 2 razy przeglądałam fotki w poszukiwaniu bajzlu i nadal go nie dojrzałam. nie widzę też gór i dolin - zazdraszczam dobrego przygotowania rabat.
2. staję w obronie szałwii - kwitnie nieprzerwanie do mrozów.
3. kulek nigdy dość. "zepną" rabaty i są zimozielonym akcentem. zatopione w trawach i bylinach niemal znikną, zaś zimą będą grały pierwsze skrzypce.

fajnie działasz
Johanka77 21:46, 04 lip 2017

Ja tu tylko czuwam, co by te kulki się nie rozpierzchły
Mam teraz mnóstwo czasu, żeby Ogrodowisko podczytywać
Gruszka_na_w... 22:20, 04 lip 2017

Makusiu, jeśli jesteś zainteresowana pierisami, to wkleiłam u siebie na 428 stronie fotki dla Ciebie.
Polinka ma rację. Rabata jest perfekcyjnie przygotowana do nasadzeń.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
kaz742011 22:30, 04 lip 2017

A gdzie jest dokumentacja z sadzenia choin, się pytam?
kasja83 07:31, 05 lip 2017

polinka napisał(a)

Dziewczynko, gdzie Ty tu masz burdello?? No ja Cię prosze! Ty chyba jeszcze nie widziałaś syfu w ogrodzie...

To samo bym napisała