Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Jałowiec 'Blue Arrow' czy 'Skyrocket'? 20:00, 10 lip 2014

Do góry
Usunąć i posadzić co innego, nigdy nie będzie z tego ładnego żywopłotu, szkoda czasu, a pieniądze? trudno przepadły. Ona albo mają grzyba albo szkodniki, nieustanne pryskanie, a i tak guzik z tego wyjdzie. Jeszcze nigdy nie widziałam ładnego żywopłotu z tych jałowców.

Czytaj tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3254-choroby-i-szkodniki-jalowcow?page=2
Nawozy, nawożenie - czyli co dobrego jedzą nasze roślinki 19:56, 10 lip 2014

Do góry
Wg mnie ważniejsze jest teraz podlewanie, aby w glebie były odpowiednie zapasy wilgoci, bo rośliny staną się rachityczne. Niedawno kopałam i głęboko jest sucho strasznie.
Topiary z bukszpanu i cisa 19:55, 10 lip 2014

Do góry
Za nisko, co najmniej 1 m.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:40, 10 lip 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...dziekuję za rozpoznanie paprotki...info z liripoe mnie zasmuciło - widziałm u Gabi, rośniejak szalone i jest to rzeczywiście piękna roślina... szybko sie też rozrasta...
...wczoraj były urodziny Ogrodowiska? pierwsze Twoje logowanie Danuś..
...no i coś jeszcze...sniłaś mi się dzisiaj...wczoraj całe popołudnie przeglądałam Twój wątek i potem spotkałysmy się we śnie...

Wiem, wiem w sumie pamiętałam, 8-go pamiętałam, 9-ga zapomniałam ale w wirze pracy rzuciłam się do odpoczywania i nic nie napisałam. Sama w sumie jestem zawiedziona, ze zapomniałam, ale starość nie radość. No i dużo na mojej biednej głowie
Chwasty w trawniku 07:56, 10 lip 2014

Do góry
Jeśli wycinasz nożem i powstają dołki (dziury), zasypujesz ziemią i dosiewasz w te placki, a jeśli chwast wyłazi z korzonkami i nie ma śladu to nic nie robisz z tym, bo nie ma śladu.
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 20:28, 09 lip 2014

Do góry
Wycinaj nożem, wyrywaj, bo zagłuszy trawnik. w doły dosiewaj.
Chwasty w trawniku 20:27, 09 lip 2014

Do góry
Nie czekaj, wyrywaj ręcznie, z korzeniami, łątwo się urywają, nie dopuść do wysiana.
Siewnik do nawozów 20:25, 09 lip 2014

Do góry
Ona lubi takie zabawy w porównania. ale moim zdaniem to bez znaczenia jakiej firmy, po prostu mus nauczyć się sypać jakimkolwiek, żaden nie jest sterowany komputerowo, żeby można było ustawić program. Jak to mówią, dobry ogrodnik to i z pustego naleje Ja mam dwie ręce i tym narzędziem sieję. Po prostu praktyka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:16, 09 lip 2014

Do góry
jula81 napisał(a)
Danusiu lecę do Ciebie po poradę . Powiedz mi czy Liriope nadaje się pod miłorząb czy nie ?

Co myślisz o tej roślinie?
Poradź proszę Bo już sama nie wiem jakie towarzystwo dla miłorzęba -na ścianę wschodnią.

Podoba mi się, nawet bardzo, ale wymarzła u mnie , więc nie polecam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:15, 09 lip 2014

Do góry
waska napisał(a)
Danusiu Jak miło wracać do twojego ogrodu
Dawno nie nie było ale ogrodowisk o zakorzenione jest we mnie bardzo mocno.

Danusiu mam pytanie.
Chce odgiac do pionu wiaz holenderski bo pochylił się już z 50 cm.
mam obok drzewo wiec nie będzie problemu.
Ale nie wiem czym i co podłożyć żeby nie ranić pnia.

Pozdrawiam.

Jak wyprostować jarzębinę pokazywałam w Mai

http://majawogrodzie.tvn.pl/201,Zimozielony-uporzadkowany-ogrod-z-lustrem-odc-487,odcinek.html
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:08, 09 lip 2014

Do góry
Paproć się zgadza, ma czarny "ogonek"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:04, 09 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Danusiu, pogubiłam się. Czy to jest widok dachu? Bo ja już sama nie wiem. Aż weszłam w wyszukiwarkę, żeby trafić do twojego dachu, bo wszyscy się zachwycają dachem, a ja nie wiem, czy to dach, czy kawałek twojego ogrodu. (tego na ziemi oczywiście...) Więc proszę o wyjaśnienie, bo nie tylko ja mam wątpliwości.

Tak dwa zdjęcia to widok z dachu na skośną część, a dwa to sam dach.
Ścieżka do altanki 19:58, 09 lip 2014

Do góry
Nie wymyślono jeszcze takiego idealnego rozwiązania.
Oczko wodne - jakie rybki wybrać ? 19:50, 09 lip 2014

Do góry
Najbardziej popularne rybki ozdobne to karasie tzw. "złote rybki"
karpie Koi, złote orfy i złote liny.

Mozna je dostać w specjalistycznych sklepach akwarystycznych lub dużych centrach ogrodniczych, które tym się zajmują.
Ogród na Wierzbie 19:37, 09 lip 2014

Do góry
Ewelina - Ogród na wierzbie

CYTUJ i skopij ten kod powyżej bez słowa quote, wklej w podpisie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:24, 09 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

...Danusiu, tak przegladam Twój wątek bo pogoda bardzo u mnie nieogrodowa... zaciekawiła mnie ta roślinka...mogłabyś podac jej nazwę? chyba jest do cienia? dziękuję...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:15, 09 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Widok z góry

Danusiu, pogubiłam się. Czy to jest widok dachu? Bo ja już sama nie wiem. Aż weszłam w wyszukiwarkę, żeby trafić do twojego dachu, bo wszyscy się zachwycają dachem, a ja nie wiem, czy to dach, czy kawałek twojego ogrodu. (tego na ziemi oczywiście...) Więc proszę o wyjaśnienie, bo nie tylko ja mam wątpliwości.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:58, 09 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na zielonym dachu kwitną Astilbe o mocnym burgundowym kolorze i żółtych listkach, trytoma 'Lem on Popsicle', fioletowa monarda 'Skorpion', dziewanna 'Shugar Plum',

Czy to jest twój dachowy ogród? Piękny jest i te kulki bukszpanowe. Dużo pracy włożyłaś w nasadzanie. Cudo!

Danusiu, wiem że jesteś zajęta. Ale masz doświadczenie w drzewach, teraz wszystkie dla ciebie za duże, mam na myśli ogródek na daszku. Ja potrzebuję ładnego drzewa, które mogłabym posadzić przy tarasie od strony południowej. Chciałabym, aby zimą się przebarwiało. Obecnie mam na pergoli z tamtej strony dzikie wino (wiem, że to pospolita nazwa), piekne kolory ma jesienią, ale zasłania mi widok na ogród, więc pomału dojrzewam do zmiany. Poradzisz?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:20, 09 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Boguś, nie tak całkiem, bo ogród botaniczny to kolekcja gatunków, jak najwięcej, a u mnie jak najmniej, chyba że ściśle chodziło Ci o zielony dach? ale też ograniczenia kolorystyczne są.

bUZIOLE.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 11:48, 09 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wg mnie to całkiem inna róża

Danusiu kochana, dzięki, że czuwasz
I jak zwykle masz rację.
Miałam skorygować ten błąd już wcześniej i zapomniałam.
Róża to prawdopodobnie - Uetersener Klosterrose.

https://www.google.pl/search?q=uetersener+klosterrose&client=safari&rls=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Ug-9U5GsJfLH7AaujYGoCQ&ved=0CCAQsAQ&biw=1334&bih=632#q=uetersener+klosterrose&rls=en&tbm=isch

Chyba, że ktoś to obali….
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies