Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjada 10:29, 11 cze 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Bozga - jak oceniasz little Lime ? Mam ochote na Limki ale wokół mnie w szkółkach maja tylko rozrośnięte, ładne egzemplarze tych little Lime, mój ogród jest nieduzy więc moze to lepsza odmian abyłaby dla mnie...zastanawiam sie. a twoja opinia o nich jest jaka ?

Bardzo lubię tą odmianę, rzeczywiście niewielka, pięknie się krzewi no i ten niepowtarzalny odcień kwiatostanu. Nie zastanawiaj się, działaj

Storczyki 10:27, 11 cze 2017

Do góry
Basiaaa napisał(a)

to wełnowce, pryskać owadobójczym środkiem co kilka dni , dokładnie w szczelinach.
Można też zdejmować wykałaczką ale zawsze gdzieś jaj zostaną i za kilka dni wylezą. Ja też miałam zaatakowane wełnowcem wszystkie storczyki, wszystkie wyleczyłam.
Hortensjada 10:26, 11 cze 2017

Do góry
madeczkam napisał(a)
Witam na wstępie gratuluję ogrodu, którego widok zapiera dech w piersiach... marzenie tym bardziej kiedy mozna obejrzeć zdjęcia kiedy to hortensji nie było są perłami tego miejsca zwracam sie z prośbą o poradę w nszym zakatku bo ogrodem nazwać tego nie można mam 1 horte na pniu na zdjeciach miejsce, które bardzo chce zmienic własnie dodając hortensje moze jakies wyzsze trawki wszyskie juz tam roznace drzewka moge przesadzic co robic ? pozdrawiam serdecznie

Mamy na forum mnóstwo pięknych ogrodów, na pewno znajdziesz tutaj wiele inspiracji ale musisz się kierować własnym gustem, tylko to zapewnia pełną satysfakcję. Myślę, że na początek najlepiej z uwagą prześledzić wizytówki naszych ogrodów i wybrać ten najbardziej zbliżony do Twojego gustu. Punkty osiowe możesz skopiować, ważne, żeby od początku mieć pomysł na ogród jako całość a nie na pojedyncze rabaty, później daj poszaleć własnej wyobraźni

Moja glebo terapia 10:20, 11 cze 2017

Do góry
Na razie kwitnie a raczej zaczyna jedna jedyna różyczka

Róż w tym roku raczej u mnie będzie nie wiele najpierw była zima a potem przyszły sarny. Obgryzły prawie wszystko płakać mi się chciało jak to zobaczyłam. No ale cóż jest nadzieja że odbiją i może jeszcze później zakwitną.

A jeszcze taki liliowiec pachnie obłędnie

Azalia nadal kwitną

I taka mała reorganizacja na rabatce z trawkami

Hortensjada 10:15, 11 cze 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Witaj, przyszłam tu za hortensjami.
Jesteś skarbnicą wiedzy.
Ja posadziłam szpaler limek i poszukuje teraz cennych wskazówek jak je wychować żeby coś dobrego z nich wyrosło
Czy na szpaler posadzone co 1,20m będzie dobrze?

Jak najbardziej, będziesz mogła je puścić później troszkę swobodniej przy takiej ilości miejsca ale na razie przynajmniej 2-3 lata nie oszczędzaj na cięciu, żeby je ładnie rozgałęzić u podstawy. Na pewno Limelight jest wymarzoną hortensją do tworzenia hortensjowych szpalerów.

Hortensjada 10:09, 11 cze 2017

Do góry
iwonadm napisał(a)
Mam gorącą prośbę w kupiłam w szale zakupów dwie hortki Hortensja bukietowa 'Wim's Red ®' (Hydrangea paniculata) i Hortensja bukietowa CANDLELIGHT® Hydrangea paniculata czy możesz mi jakoś je przybliżyć (wielkość zdjęcie bo w opisach każdy z hodowców podaje różnie a wiem, że Ty je masz Z góry dziękuję

Zrobiłam porządek ( potrzebne miejsce na nowe fotki) i wszystkie stare zrzuciłam na dysk zewnętrzny, tak schowałam, że sama na razie zachodzę w głowę gdzie jest ten sekretny schowek Ot skleroza się to nazywa,czas biegnie nieubłaganie Ale przetrzepałam wcześniejsze posty i informację z fotkami na temat Candlelight znajdziesz w moim wątku na stronie 462, fotki Wim's Red zamieściłam na stronie 211 w wątku "nasze hortensje urzekające kwiatami " . Za utrudnienie przepraszam. Wim's Red najpiękniejsza na stanowisku słonecznym,rozłożysta, obie jak na razie średniej wielkości . Pozdrawiam serdecznie

Moja glebo terapia 10:02, 11 cze 2017

Do góry
Pierwszy raz od kilku lat zakwitły takie są cudowne.

Moja glebo terapia 09:58, 11 cze 2017

Do góry
Kilka dni na wsi odcięło mnie od cywilizacji czytaj net Za to obcowanie z przyrodą było na full zwłaszcza z trawą. Koszenie plewienie w dalszym ciągu przesadzanie. Na efekty wciąż czekam...

Choć niektóre miejsca cieszą już oko na rozkopane wrzosowisko nie patrzymy jest w trakcie reorganizacji

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:29, 11 cze 2017

Do góry
ja wrocilam tylko z jedna ozdobka
Takie pergole teoretycznie potrafi zrobic moj Emus, jest kowalem artystycznym z zawodu, nawet mamy ponoc gdzies takie palenisko. No ale czasu na to potrzeba a tego nie mamy

doko w restauracji

i przed -oczywiscie Bawarski Krol i rabus Heigl

Ogród dla moich synków 09:06, 11 cze 2017

Do góry
Marga napisał(a)

[img PG[/img]
Wielka NN, podejrzewam, że Sum & Substance. Była mała i zabidzona i jak się pięknie odwdzięczyła

[/img]

Mam S&S , ale trochę inaczej rośnie. Nie dość że ma ogromne liście to jest bardzo wysoka ( tak do pupy ). Czy ta twoja to S&S.... ?
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:57, 11 cze 2017

Do góry
Oto wersja z zasłoniętą markizą
Migawki z ogródka 08:55, 11 cze 2017

Do góry
MT i LI

Ogród wśród pól i wiatrów 08:53, 11 cze 2017

Do góry
Miłego dnia wszystkim i smacznego śniadanka
Teraz już się można w ogrodzie wyżywić

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:52, 11 cze 2017

Do góry
adkawi napisał(a)
Toszka czyli nie ma nadzieji na kolejne kwiaty w te lato? Sadzonka jest spora i ma duza donice.Niestety nie znam nazwy.Wkleilam ja kilka stron wczesniej.

Część odmian hortensji ogrodowych powtarza kwitnienie w sezonie. Jest więc szansa, niestety mała, bo w tym zestawie hortensji powtarzających kwitnienie, te które kwitną w ciemnych tonacjach są w zdecydowanej mniejszości.

Z innej beczki. Wczoraj odwiedziłem Leroy Melin. Pod tabliczką "Hortensje mix" cała masa doniczek z etykietami firmy Proven Winners (h. macrophylla "Cupcake", h. arborescens "Pink Annabelle", h. paniculata "Little quick fire"). Problem tylko taki, że wszystkie z nich to drzewiaste, a na doniczkach miniaturowa naklejka "Strong Annabelle". Niniejszym kolejny sezon pogardy dla klientów polskich szkółek i sklepów ogrodniczych uważam za otwarty.

Blaski i cienie nowego życia 08:49, 11 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Róże Cię najwidoczniej lubią Ula, pięknie Ci rosną!!!

Acha eden o poranku

Migawki z ogródka 08:49, 11 cze 2017

Do góry
Baronesse będzie za trochę

Stephanie Baronin też (rok temu była pierwsza, ale znowu ją przesadzałam)

Maria Skłodowska Curie

Bernstein - komórka nie oddaje jej koloru, nie mogę tego ustawić

Migawki z ogródka 08:42, 11 cze 2017

Do góry
Mary rose i Leda

Chwaściory dzwonki ogrodowe - rozsiały się strasznie i wielkie wyrosły. Musiałam ostro przerzedzić

Ostróżka przerosła mnie o dwie głowy normalnie...
Co by tu posadzic.....? 08:35, 11 cze 2017

Do góry
Podzielilem też moje żurawki "Sweet Tea" i dokupiłem kilka, tak to wyszło. Musze jeszcze kilka dosadzic... Muszę tą rabatę przerobić, wkomponować kilka bukszpanów, dosadzić trawy. Jest o czym myśleć....

Migawki z ogródka 08:35, 11 cze 2017

Do góry
Golden celebration i Souv. de William Wood

Rosarium Uetersen i Souv. du Dr Jamain
Co by tu posadzic.....? 08:28, 11 cze 2017

Do góry
Dzień dobry, witajcie

Powoli sądzę i planuje nadadzenia. Coś tam działam w miarę wolnego czasu.
Posadzilem kilka dni temu hortensje Lime light i chciałłbym je czymś podsadzić. Za hortensjami będą dosadzone szmaragdy, ten jałowiec wyleci. Może macie jakieś pomysły? Myślałem o żurawkach ( tylko jakich? ), berberysie admiration ciętego w kulki, carexach, tuja Golden Tuffet a może coś zimozielonego? Nie wiem Myślałem że zmieszcze też za hortkami miskanta ML, ale chyba za mało miejsca?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies