Ja też chcę ja też na gorzałkę wpadnę później bo teraz gdybym chlapnęła , to bym krzywo świadectwa wypisała i co by było
A tak na serio Ewcia..serdcznie , ogromnie, gratuluję
Buziol
Chłodzi, chłodzi o tej porze to i polarek na plecy trzeba narzucić.
A jutro to już wyraźne ochłodzenie, tylko + 19 w południe, a rano i wieczorem ledwie 13.
Za bukiet w starym stylu bardzo dziękuję! Przy różach unikam takich wysokich bylin,. bo długo zatrzymują poranną rose na liściach, podsadzam róże niskimi bylinami: żurawką, bratkiem, macierzanką, carexem ptasie łapki
Wysoka do pasa i ciut wyżej. Ale u Tomka w Radkowie widziałam ją w wysokości "mi do szyi" (ale składnia!).
Bardzo ją lubię. To róża "dzika" ale ma piękne kwiaty, kolor też, lekko pachnie, i bardzo obficie kwitnie.
Posadziłam 5 w rzędzie i to jest ciut za dużo, bo jest efekt rozmycia, taka mleczna plama (zwłaszcza na tle bordowego żywopłotu). Zostawię 3. A resztę dam na koniec tego różanego szpaleru.
Tutaj szerzej je widać.
Ewka-marchewka.... nie mogę tu zaglądać bo chora wychodzę.. a tu jeszcze szklarnia.... ba.... ujmą jest nazwać to cudo szklarnia.. Szklarnia to taka buda sklecona na wsi pod pomidory..
Oj powzdychałam sobie i stawiłam na u Ciebie godzinę!!!! Dlatego więcej nie zostawiam ochów i achów..