Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Kubusiowo 11:10, 02 mar 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Sebek ściskam

Kasia my jak my ale najważniejszy Kuba - a Kuba czuje się świetnie i to jest dla mnie niczym wyśniony prezent gwiazdkowy

Aneczko no jest autko Teściów ale przecież nie możemy zabrać Im autka. Zresztą Tato częściej jeździ ido Kubusiowa i ogarnia tam wszystko

Madżenka

Beata no ja rozumiem, że jednej osobie się śniłam ale i Tobie? To już coś podejrzane Czy wierzę w sny... hmmmm nie wiem. Wiem, że nic nie dzieje się bez przyczyny "szczęście materialne"? hmmmmm Mnie tam wystarczy, żebyśmy tylko wszyscy zdrowi i szczęśliwi byli
Gosiu morze zrób sobie test bo może w ciąży jesteś hi hi hi
Kubusiowo 11:07, 02 mar 2013

Do góry
Sebek ściskam

Kasia my jak my ale najważniejszy Kuba - a Kuba czuje się świetnie i to jest dla mnie niczym wyśniony prezent gwiazdkowy

Aneczko no jest autko Teściów ale przecież nie możemy zabrać Im autka. Zresztą Tato częściej jeździ ido Kubusiowa i ogarnia tam wszystko

Madżenka

Beata no ja rozumiem, że jednej osobie się śniłam ale i Tobie? To już coś podejrzane Czy wierzę w sny... hmmmm nie wiem. Wiem, że nic nie dzieje się bez przyczyny "szczęście materialne"? hmmmmm Mnie tam wystarczy, żebyśmy tylko wszyscy zdrowi i szczęśliwi byli
Kubusiowo 23:23, 01 mar 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Sylwia - jesteś prawdziwą altruistką

Tyż sebuśkam

Nom
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:56, 01 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sterczą, mało śniegu na nich było, a Twoje co robią?

Buk będzie miał sporo piórek

Moje.....będą zaczynać od nowa Ale jest troszkę lepiej niż w zeszłym roku - jednak całe do ścięcia - kiedyś odrosną
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:53, 01 mar 2013

Do góry
Ale się działo Ciekawi mnie jaki będzie efekt po wypuszczeniu liści

Aha....pytanie - dlaczego Twoje żurawki nie są uziemione jak moje ???
Kubusiowo 22:49, 01 mar 2013

Do góry
Syla napisał(a)

hmmmm Kondzio , ale do mnie masz bliżej buziam Gosieńko .....

Sylwia - jesteś prawdziwą altruistką

Tyż sebuśkam
Ogródek Hanusi po zimie 22:42, 01 mar 2013

Do góry
O rany - kolejny tysiąc na ogrodowisku! Serdecznie gratuluję - i choć rzadko się wpisuję to podglądam - i czekam na nowe stronki

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:35, 01 mar 2013

Do góry
No to będziemy się razem zastanawiać w co ubrać w tym roku wianki
A ja ciągle wzdycham do Twojego z 2011 - z tulipanami i hiacyntami - był po prostu obłędny!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:32, 01 mar 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Taki jest Wielgachny bardzo, ale inny nie chciał mi wyjść Aha - i jest kształtny, tylko zdjęcie takie

Z tego miejsca chciałem podziękować Anicie za instrukcję - udało się mi go upleść bez kilku metrów sznurka co miało miejsce w zeszłym roku Teraz tylko muszę pomyśleć w co go ubrać Na pewno coś białego lub beżowego

Niezły, niezły, a ja mam gałęzie z cięcia buka, też uplotę Zaraz wkleję zdjęcia z cięcia
Zaczynasz od jednego a potem.... to jak nałóg :) Storczyki 19:54, 01 mar 2013

Do góry
Kropki na liściach to zazwyczaj żerowanie jakiegoś szkodnika - może to być wełnowiec, przędziorek - nawet tarcznik - spryskaj go preparatem Provado Plus AE - jeśli masz też inne rośliny w pobliżu je też nim potraktuj - prewencyjnie, bo szkodniki lubią się przenosić
Ściółkowanie róż 19:43, 01 mar 2013

Do góry
Żwir jako ściółkę pod róże zastosowała Safoya w swoim ogrodzie - może napisz do niej na PW i się spytaj czy jest to praktyczne
Kiedy, jak i czym pryskać.... 17:53, 01 mar 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Promanalem lub innym preparatem olejowym pryskamy właśnie teraz - na przedwiośniu. Oczywiście nie może być za zimno, ale za ciepło też nie. Ja jeszcze nie pryskam, bo leży u mnie śnieg, ale Ty możesz śmiało

Promanalem lub innymi preparatami na bazie oleju parafinowego(Treol ) zabezpieczamy rośliny (drzewa, krzewy) na okoliczność niszczenia zimujących, głównie larw przędziorków, czerwców i ochojników.
Zabieg trzeba wykonać zanim na drzewach i krzewach pojawią się liście.Temperatura powietrza musi wynosić ok. 12-15 st. C
Oprysk wykonujemy tak, aby ciesz spływała z pni i gałęzi.
Olej parafinowy tworzy powłokę na znajdujących się w stadium zimowania szkodnikach i powoduje ich duszenie się.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:57, 01 mar 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Mam!!!

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1724-u-sebka-czyli-ogrodowych-rewolucji-ciag-dalszy?page=255

A żurawki są boskie - w tym roku będę dzielić te co kupiłem z Danusią, żeby była z nich plama
Jak chcesz to mam jeszcze dużo tych bordowych - możemy się wymienić na coś

Sebuś, wiedziałam, że pomożesz

dziewczyny, czytajcie i ja też i dzielimy żurawki weekend!!! przed nami
ok, jak podzielę wymienimy spisze nazwy wszystkich i zrobię fotki i powiesz co chcesz
bordowych mam 3 odmiany i też w dużej ilości
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:55, 01 mar 2013

Do góry
Mam!!!

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1724-u-sebka-czyli-ogrodowych-rewolucji-ciag-dalszy?page=255

A żurawki są boskie - w tym roku będę dzielić te co kupiłem z Danusią, żeby była z nich plama
Jak chcesz to mam jeszcze dużo tych bordowych - możemy się wymienić na coś

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:49, 01 mar 2013

Do góry
witaj Sebek.....

widzę, że wiosna małymi kroczkami do Ciebie idzie....
o mnie też nie zapomniała......

pozdrowienia zostawiam......
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:42, 01 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ale żurawkowo, też marzę o takiej ilości i mnogości odmian
Irenko powiedz,kiedy je można dzielić i jak to się robi, moje też ładnie przetrwały zimę, miałabym więcej więc ja chętna na to dzielenie
Pozdrawiam

Gosia, nigdy nie dzieliłam, zrobię to pierwszy raz, chyba Sebek najlepiej zorientowany i trzeba poszukać w Danusi artykułach, też mam taki zamiar
tak na nosa, wiosna albo jesień
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:27, 01 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ale wieeelki!
Ponieważ czyta Cię wiele osób wklejam u Ciebie przypominacza

Sporo dzisiaj osób pytało o opryski. Ja zaczynam od przeciwgrzybowego. Chyba w ten weekend zacznę. Za tydzien może Promolanem
Dla odświeżenia aktywujemy wątek o terminach oprysków " kiedy jak i czym pryskać "

Byłem
Verbena bonariensis - werbena patagońska 16:25, 01 mar 2013

Do góry
ewa_k napisał(a)

A czy ktoś wie jak zaprawiać nasiona które np. wcześniej moczymy dla przyspieszenia kiełkowania?

Możemy częściowo przyspieszyć wschody poprzez wcześniejsze moczenie nasion w wodzie o temp. 25-10 stopni. Potem moczymy je w zawiesinie nasiennej - nawet co co ją pokazałaś - na opakowaniu powinno coś o tym być
Kiedy, jak i czym pryskać.... 16:11, 01 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Może warto byłoby odświeżyć wątek dla ogólnoforumowego trąbienia. Np kiedy pryskamy promolanem, kiedy robimy profilaktyczny oprysk na grzyby etc?

Promanalem lub innym preparatem olejowym pryskamy właśnie teraz - na przedwiośniu. Oczywiście nie może być za zimno, ale za ciepło też nie. Ja jeszcze nie pryskam, bo leży u mnie śnieg, ale Ty możesz śmiało
Kiedy, jak i czym pryskać.... 16:08, 01 mar 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A ja chciałam zapytać, czy ktoś przechowywał wywar z czosnku do oprysków dłużej i jak, czy można?

Z takim tam lekkim poślizgiem Ale odpowiadam Te preparaty najlepiej działają jak są świeże - także lepiej zrobić mniej i zużyć całość niż potem zostawić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies