Dodany 20:33, 14 cze 2012
Chyba forumowicze nie mają jeszcze większych doświadczeń z tą grupa środków, albo tu nie zaglądają, szkoda
Zaryzykowałam, zamówiłam ten preparat, będę eksperymentować, mam nadzieję, że z dobrym skutkiem.
Dodany 07:11, 15 cze 2012
Gnojówka z pokrzyw wykańcza mszyce? To spróbuję, tylko chyba musi mocno rozcieńczona, żeby nie poparzyć liści 'koncentratem'. Mam już dojrzała w beczce, używałam do zasilania doglebowego, zrobie próbę na jakiejś roślinie, nie mam nic do stracenia, najwyżej mszyce
Działa, działa. Ja dałem bez rozcieńczania, ale zrobiłem jak Danusia - luźno pokrzyw do pojemnika i zalałem ciepłą wodą - po 24 godzinach już było gotowe
Dodany 14:17, 18 cze 2012
witam, pani Danusiu bardzo proszę o pomoc jeśli mogę się poradzić, mam róże na pniu posadzona ok 2 tygodnie temu nie wyciąganan z pojemnika, ma tylko większą donice i jest w ziemi stoi na pełnym słońcu i zaczyna usychać liście początkowo na końcach pędów a teraz prawie wszędzie, w środku korona żółknie i też usycha na pewno jest skoczek bo trochę widać po liściach zjedzone, ale bardziej martwi mnie usychanie podlewałam początkowo nawet 2 razy dziennie teraz już mniej, pryskałam decisem ale nic się nie zmienia, proszę o pomoc bo nie mogę patrzeć jak ta róża się męczy jak jej pomóc.niestety nie udało mi się dodać zdjęcia, bo coś mi aparat szwankuje.
Z takim tam lekkim poślizgiem Ale odpowiadam Te preparaty najlepiej działają jak są świeże - także lepiej zrobić mniej i zużyć całość niż potem zostawić