Ilonka ja zawsze szczerze piszę co mi się podoba, a co nie. Trawa o której piszesz mi się nie podoba
Stipa jest jedna jedyna w swoim rodzaju i zamiennika nie znajdziesz. Wiem, bo też szukałam - pisałam Ci o tym wcześniej.
Znalazłam zdjęcia moich traw, które w ubiegłym roku kupiłam do donic. Fajna była turzyca rzadkokłosa Carex remota - to ta soczyście zielona z cienkimi źdźbłami na zdjęciach.
Może by taka Tobie odpowiadała
Raz w roku staram się wywołać, mam w zdjęciach kilka ścian w domu, czasem zamówię jakąś fotoksiążkę, jak tylko się ktoś u nas napatoczy to oglądamy wspólnie, ale wtedy bardziej ludzi i wspólne wypady niż ogrody.
Dziękuję za pochwały, pleszka to tu to tam dla Ciebie, można jej cały dzień zdjęcia robić:
I widok na nowa rabatę na murku i działkę sąsiadki. Miały być u niej za ogrodzeniem tuje a jest górka przykryta folią i tak już pewnie zostanie ja posadiłam tam rząd berberysów erecta, centralnie przed nimi rozplenica hameln 4szt. a po jej obydwóch stronach maja być zielone kule (bukszpan lub danica), a przed nimi pas trzmieliny biało zielonej wchodzącej delikatnie na murek. na dole na samym końcu miał to zamykać czarny bez eva. tylko jak on będzie wyglądał na tle tej brązowej folii u sąsiadki??? No mam zgryz...
Widok od śmietnika:
I od dołu
Mam nadzieje, ze mi tez się przyjmie. Niby miałam na niego miejscówkę ale sąsiadka trochę mi namieszała, ale o tym w innym odcinku mam nadzieję, ze wrzucisz Twoje przepiękne, profesjonalne zdjęcia z Evami.... dałas im jakieś towarzystwo czy rosną solo?
Dziś leje...więc może fkleje trochę zdjęc, które ostatnio mi się nie chciały wgrac.
okolice śmietnika c.d.
Mireczko
jak długo masz Lykkefund? Napisz parę słów o niej, proszę. Zakupiłam 2 krzaczki tej wiosny. Dosadziłam do niej 2x Veilcheblau i 2x clematis Summer Snow - wszystko rozpięte na 20m siatce kończące boisko. Myślisz, że szybko doczekam zasłony od sąsiadów?
edit : ja nie wiem, co Ci się tu nie podoba, oś jest śliczna, a kompostownikom można zrobić taki sam płotek jak tez z tyłu tylko niższy, furteczkę? dwa małe płotki?...
też nie lubię plastiku w ogrodzie