Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie...

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie...

Agi2006 12:47, 17 cze 2017

ren133 13:08, 18 cze 2017

Agi2006 napisał(a)
Witaj Abiko. Właśnie mija 3 tydzień od rozmowy z Finką i seslerie, które miałyby do mnie dotrzeć już pewnie się ukorzeniły. Więc został mi do wykonania telefon potwierdzający zamówienie 72szt. Miałam to zrobić w poniedziałek ale przełozyłam na wczoraj ... Dziś jest środa a ja dalej dumam czy tylko seslerie dać do kwater czy jednak kule, barwinek alba i carex montana. Hakone to chyba jednak nie na front bo jest brzydka zimą i wczesną wiosną.... Inspiracja powyższa jest cudna....

Spróbowałabym z samą seslerią ... jak będzie Ci czegoś brakować zawsze możesz dorzucić kulki
inag 19:28, 18 cze 2017

A może sąsiadka tylko tak na chwilę położyła tę folię żeby chwastami nie zarosło???
lindsay80 11:54, 19 cze 2017

Ojej, chwasty się rozpanoszyły pod Śś - trzeba szybko roślinki sadzić, żeby skończyć z nimi raz na zawsze.

Cudne te zdjęcia perukowca na tle domku, bo domek niezwykle uroczy.
Kiedy z ogrodzeniem dalej ruszacie?
Agi2006 15:04, 19 cze 2017

ren133 napisał(a)

Spróbowałabym z samą seslerią ... jak będzie Ci czegoś brakować zawsze możesz dorzucić kulki

Renia i pewnie tak zrobię. Mój eM niestety znów mi namieszał bo potwierdził, ze fajnie będą wyglądać same trawy ale on chce kaskadowe a nie "takie sztywne" jak sesleria jesienna. Podoba mu sie hakone, ale ja mu tłumaczę, że hakone zimą jest beee.
Agi2006 15:06, 19 cze 2017

inag napisał(a)
A może sąsiadka tylko tak na chwilę położyła tę folię żeby chwastami nie zarosło???

Już z nią o tym rozmawiałam i mówiła , że nic nie będzie tak kombinować, tylko ta folia zostanie bo jak posadzi na górce tuje to i tak tej foli widzieć nie będzie. A gdzie ja i mój zmysł estetyczny w tym wszystkim jestem?????
Agi2006 15:09, 19 cze 2017

lindsay80 napisał(a)
Ojej, chwasty się rozpanoszyły pod Śś - trzeba szybko roślinki sadzić, żeby skończyć z nimi raz na zawsze.

Cudne te zdjęcia perukowca na tle domku, bo domek niezwykle uroczy.
Kiedy z ogrodzeniem dalej ruszacie?

No musze sie za te chwasty zabrać bo wstyd. Żebym chociaż decyzje podjęła, trawy zamówiła to by mi łatwiej było się wziąć do roboty. A jeszcze za domem mam kilka roślinek do posadzenia, które grzecznie czekają w doniczkach.
A ogrodzenie to chyba początkiem następnego roku będzie skończone (brama i wypełnienia). Ale śmietnik mus skończyć. Czekamy na jeszcze jedną belkę, bo zabrakło i na listewki od stolarza...
jazzy 17:21, 22 cze 2017

Agi2006 napisał(a)
Mam nadzieje, ze mi tez się przyjmie. Niby miałam na niego miejscówkę ale sąsiadka trochę mi namieszała, ale o tym w innym odcinku mam nadzieję, ze wrzucisz Twoje przepiękne, profesjonalne zdjęcia z Evami.... dałas im jakieś towarzystwo czy rosną solo?
Ten mój starszy bez rośnie z kulkami buksowymi w trawie
Tego drugiego jeszcze nie posadziłam Ale będzie rósł w pobliżu tamtego.
Zdjęć oczywiście nie mam
siakowa 21:38, 22 cze 2017

Poszlabym też narazie w seslerie tak jak Renia pisze zawsze dosadzisz kulki. A może T inne seslerie T haufleriana jest chyba bardziej kaskadowe trochę bardziej sie łamie tak mi do zdaje
malkul 21:41, 22 cze 2017

Mam u siebie seslerie hauferiana lub coś w tej deseń. Nie lubię jej . Niezbyt mi się podoba.